Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Iemaksu attaisnojošs dokuments К списку тем
Iemaksu attaisnojošs dokuments
Labdien
Pārņemot viena veikala grāmatvedību, nolēmu sākt ar kases dokumentācijas pārbaudi -rīkojuma par naudas inkasāciju no EKA sastādīšanu.
Pēc VID metodikas
"Inkasētā naudas summa, noformējot kases iemaksu attaisnojošu dokumentu, vienmēr tiek iemaksāta uzņēmuma kontā bankā.
Kas tad īsti skaitās šis " iemaksu attaisnojošs dokuments " - vai pietiek, ka tā ir kvīts par iemaksu no bankomāta. Naudu no kases aparāta izņem un kontā iemaksā pats veikala kasieris. Pēc manas loģikas te nekādu citu "papīru" pa vidu nevajag. Ja inkasētā nauda tiktu nodota piem. vadītājam tālākai iemaksāšanai, tad noformētu inkasācijas orderi.
Kāds ir kolēģu viedoklis šajā jautājumā ?
Ответы (17)
Pēc manas loģikas tiek noformēts kases izdevumu orderis, kurā rakstīts kas, cik un kur iemaksāja. Kvīti pievienoju orderim. Manuprāt, nevar tā vienkārši, paņemt skaidru naudu un iemaksāt.
Tad iznāk, ka no EKA kasei arī būs kases izdevumu orderi ar savu orderu reģistrācijas žurnālu ?
Manā gadījumā, visa nauda tiek iemaksāta kasē un tikai pēc tam daļa bankā. Bet ja visu naudu maksā tikai bankā un kasē citas darbības nenotiek, es iztiktu vispār bez kases. Tikai to visu vajag aprakstīt metodikā. Skaidras naudas kustību var eleganti rakstīt EKA žurnālā un atlikums būs skaidrs.
Tiek domāta veikala skaidrā nauda.
6.1 Ja saskaņā ar uzņēmuma vadītāja noteikto kārtību kasieris operators darbdienas laikā saņemto skaidro naudu nodod inkasatoram iemaksāšanai uzņēmuma kontā kredītiestādē vai krājaizdevu sabiedrībā vai šo naudu pats iemaksā uzņēmuma kontā kredītiestādē vai krājaizdevu sabiedrībā, kases grāmatu nekārto un kases operācijas reģistrē kases aparāta žurnālā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību.
Tiek domāta veikala skaidrā nauda.
Jeb nauda no maksājumu reģistrēšanas ierīces.
Tur jau tā lieta, ka 100% visa nauda tiek iemaksāta bankā, bet VID metodikā arī pie šā iemaksas veida ir teikts, ka Jānoformē šis mistiskais " attaisnojuma dokuments" ??
Ja nauda ietu caur veikala kasi, tur skaidrs- orderi, kases grāmata.
VID metodikai ir ieteikuma raksturs, bet ne normatīvo aktu spēks.
Tā jau gan ir, paldies Aivareno
Lai patīkama nedēļas nogale
Paldies, Jums arī!
Man arī tādu gudru metodiku vajadzētu - lai nav jāraksta kases orderi.
Citādi es no sava veikala nesu naudu uz banku ar visu kases orderi - izmaksu "attaisnojošu" dokumentu.
Varbūt kāds var man tādas metodikas atsūtīt?
Pārņemot viena veikala grāmatvedību, nolēmu sākt ar kases dokumentācijas pārbaudi -rīkojuma par naudas inkasāciju no EKA sastādīšanu.
Interesants sākums, un pēc tam vienā putrā firmas kase, veikala kase, EKA kase
Metodikas! Metodikas! Metodikas!
Atsūtiet man tās sasodītās Metodikas!
Citādi Veronika pilsētā tā arī paliks ar visām kaut kādām tur metodikām! Vai arī dabūs spaidīties mājās ar autobusu!
Nav jau nekādas vainas tiem autobusiem!
Tikai vecam cilvēkam grūti iekāpt!
Būtu man jaunībā šitāds autiņš......
Ak tad tāda tā Tava ķēvīte...
Smuka gan!
Закрыть
Краткое описание нарушения