Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
расчёт средней з/п
Доброе утро!
Хотела бы услышатъ ваше мнение за какой период нужно взять данные ( зарплату и отработанные часы) для рассчёта средней зарплаты. Работник был принят 19.01.15, в отпуск пошел 27.07.15-09.08.15. За какой период нужно взять данные для расчёта средней з/п, что бы рассчитать отпускные в июле за 27.07.15-09.08.15, перед тем как он уходит в отпуск?
1-ый вариант 19.01.15-30.06.15
2-ый вариант 01.02.15-26.07.15
Спрашиваю, т.к. работаю с 3-мя программами, и с рассчётом одной из них я не согласна, либо я не допонимаю что то...
Ответы (47)
Ja uzrakstītu saprotamā valodā, varētu dot padomu.
"
Ja atvaļinājums sākas no 26.jūlija, vidējā izpeļņa tiek rēķināta par iepriekšējiem 6 mēnešiem - janvāris - jūnijs.
... у меня получаетса в средний берётся период с 01.02.2015 по 26.07.2015 - nepareizi!
Jāņem 01.01.2015 - 30.06.2015.
Ja uzrakstītu saprotamā valodā, varētu dot padomu.
"
Ja atvaļinājums sākas no 26.jūlija, vidējā izpeļņa tiek rēķināta par iepriekšējiem 6 mēnešiem - janvāris - jūnijs.
... у меня получаетса в средний берётся период с 01.02.2015 по 26.07.2015 - nepareizi!
Jāņem 01.01.2015 - 30.06.2015.
Kāpēc? ja darbinieks pieņemts darbā no 19.01.2015. šeit jautāju par sākotnēji uzdoto jautājumu no Lapochka
Skaities no kura datuma gribat, bet pilni 6 mēneši viņam nesanāk, kaut izstiepies!
Mans uzskats, ka vienīgais, kura viedoklim ir svars - tā ir Mu-Maija, jo viņa piedalījās likuma izstrādē. Visiem pārējiem ir tikai privāts viedoklis.
Es nestrīdēšos.
Es šādā gadījumā janvārī ieliktu faktiski nostrādātās dienas un aprēķināto darba algu.
Par janvārī nenostrādātajām dienām (nebija darba attiecībās) varat līdz pilnai laimei ielikt proporcionāli no 360 EUR.
Mans viedoklis arī ir privātais viedoklis - uz vienīgo patiesību nepretendēju.
MVVNACFDV
Skaities no kura datuma gribat, bet pilni 6 mēneši viņam nesanāk, kaut izstiepies!
Mans uzskats, ka vienīgais, kura viedoklim ir svars - tā ir Mu-Maija, jo viņa piedalījās likuma izstrādē. Visiem pārējiem ir tikai privāts viedoklis.
Ak tāpēc tā samudžināts
Nu jau gan vairs nekur minimālā DA nefigurē VI aprēķināšanai!
Ko tad samabuhgalter darīs nākamgad, kad min/st/likme būs ikmenesi savādāka
un vēl ņemot vērā, ka pastāv 4 dažādi darba laika režīmi
un klāt - nepilnais darba laiks
un klāt dažāds virsstundu uzskaites periods
pērciet kādu konjaciņu, kamēr akcīzes nodoklis nav palielināts - noderēs sirds mieram
Atnāca Maija un visu te sačakarēja
tik smuki un mierīgi dzīvojām
neko par minimālām likmēm nezinājām....
Patiesība ir tur ārā.... (X failu moto, ja kāds nezina :D)
Manuprāt var rēķināt gan vienādi, gan otrādi, galvenais, lai darbiniekam viss ir aprēķināts un viņš nav zaudētājs. Šaubos, ka var sanākt kaut kāda ļoti milzīga starpība aprēķinos.
Ko tad samabuhgalter darīs nākamgad, kad min/st/likme būs ikmenesi savādāka
un vēl ņemot vērā, ka pastāv 4 dažādi darba laika režīmi
un klāt - nepilnais darba laiks
un klāt dažāds virsstundu uzskaites periods
Tam, kurš to visu izdomāja, vajadzētu ...pī..pī..
Ar mieru saņemt pī-pī, bet neesmu pirmā, kas to izgudrojusi, bet labāk, ja varēsiet veltīt laiku un izlasīt pēdējā BILANCĒ nr.20 (368), jo lai saprastu, jāzin visus pamatojumus.
Vienīgais, ka tas ir jādara mudīgi, jo ar jauno gadu ar to būs jāstrādā.
Varu apgalvot, ka darbinieki no tā nesaņems mazāk un darba devējiem izmaksas arī nepalielināsies.
Turpretīm šobrīd stundas likmes saņēmēji nav izdevīgi darba devējam, jo īsajos mēnešos tiem ir jāpiemaksā, bet tad, kad stundu ir daudz - tad jāmaksā par faktiski nostrādāto laiku.
pī-pī
krievu auditorijai par šādu pieeju sen jau ir zināms, jo viņus apgaismo cita Maija
es ilgi nevarēju iebraukt, tagad esmu spiesta piekrist
http://www.***censored***/lat/atbild_eksperts/personals?doc=6537
Kristīne Patmalniece bija ta persona, kas pirms DL grozījumiem skaidroja, ka, atvaļinājums mērojams no datuma līdz datumam 6 menešu periodā.
Vai toreiz jūs arī ņēmāt vērā šo ieteikumu un tādā veidā rēķinājāt vidējo izpeļņu?
75. panta 6. daļā, kuru K.P. iesaka piemerot šajā gadījumā ir teikts:
Ja darbinieks ir nodarbināts mazāk par sešiem mēnešiem, dienas vai stundas vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par nostrādātajām dienām vai stundām, tās kopsummu dalot attiecīgi ar šajā periodā nostrādāto dienu vai stundu skaitu.
Diez zin kapēc janvārī ir jāņem pusmeneša nostrādātās stundas, savukārt jūlijā pusmēneša nostrādātasi darba laiks tiek ignorēts?!
Apbrīnoju šādu loģiku.
Bet nu katram pašam būs jāizvēlas savs ceļš.
Gribēja, kā labāk, sanāca, kā vienmēr.
Un, ko lai dara nabaga grāmatveži?
Kas to putru ievārīja, tam arī būtu jāizstrēbj.
Bet jūs taču to ""putru" nemaz neesiet paošņājuši, bet spriežiet
Vai tik tiešām vispirms jāapd..., bet pec tam jāiedziļinās kas un kāpēc?
Bet jūs taču to ""putru" nemaz neesiet paošņājuši, bet spriežiet
Vai tik tiešām vispirms jāapd..., bet pec tam jāiedziļinās kas un kāpēc?
Cilvēki maksā naudu par maksas portālu un jālasa muļķības
Drīzumā būs arī jādara muļķības....
Закрыть
Краткое описание нарушения