Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

PVN summas norāde maksājuma uzdevumos. К списку тем

PVN summas norāde maksājuma uzdevumos.
Labdien, Jūsu pieredze par prasībām projektu ietvaros no uzraugošajām iestādēm. Vai maksājuma uzdevumos obligāti norādāt PVN summu ?
Ken
Ken 14.10.2015 10:27
334 сообщения на сайте

Ответы (14)

Man nav tādu projektu.
Ja jau ir prasības, tad jānorāda.
Visdrīzāk, ka "Eiropa prasa".
Aivars007
Aivars007 14.10.2015 10:29
26984 сообщения на сайте
Mana pieredze rāda, ka PVN projekti nekompensē.
Andaz
Andaz 14.10.2015 11:09
27892 сообщения на сайте
PVN projekti nekompensē.
Andaz 14.10.2015 11:09
Логично,т.к. ПВН является метным налогом и правила налогообложения регламентируются законодательством ЛВ.
Ser
Ser 14.10.2015 17:48
3685 сообщений на сайте
PVN kompensē tad, ja projekta īstenotājs ir PVN nemaksātājs.
Bet ar uzraugošajām iestādēm var cīnīties tādā veidā, ka palūdz norādīt, kur tas ir rakstīts, ka maksājuma uzdevumos jābūt norādītai šādai informācijai. Visdrīzāk, ka viņi nespēs uzrādīt rakstisku avotu.
Ilzex
Ilzex 14.10.2015 23:22
2685 сообщений на сайте
Visdrīzāk tas var būt ierakstīts tepat Latvijā, mūsu birokrātu sastādītajā līgumā par projekta finansējumu,
Aivars007
Aivars007 15.10.2015 09:32
26984 сообщения на сайте
Lai nu kā - man nav grūti ierakstīt arī PVN summu, jo naudu ta' gribās!
Andaz
Andaz 15.10.2015 15:46
27892 сообщения на сайте
Paldies, par viedokļiem.
Vai kāds varētu atsūtīt norādes par ERAF projektu vadlīnijām, par attaisnojuma dokumentiem ?
Ken
Ken 15.10.2015 16:46
334 сообщения на сайте
ERAF finansējuma līgumā viss ir smalki aprakstīts, atliek tikai izlasīt.
Arī internetā ir daudz normatīvo aktu.
www.google.lv
Aivars007
Aivars007 15.10.2015 16:51
26984 сообщения на сайте
Vadlīnijas ir atkarīgas no tā, kādas jomas projekts tas ir. Principā līgumā ir minēts, kur var atrast attiecīgās vadlīnijas.
Es pat esmu lasījusi 200+ lappušu vadlīnijas angliski Erasmus + un iepriekšējiem EVS projektiem.
Brisele nekad nenorāda, kādas ir prasības attaisnojuma dokumentiem - tas ir mūsu bāleliņu stils. Ir noteikumi par to, kas var būt attaisnotie izdevumi, bet ne jau par to, kā jāizskatās dokumentiem. Dokumentiem jāatbilst nacionālās grāmatvedības likumdošanas normām - lūk šeit tad arī sākas vietējo "aģentūru" iniciatīvas.
Ilzex
Ilzex 15.10.2015 17:06
2685 сообщений на сайте
100 p. piekrītu Ilzei. Ir bijušas darīšanas gan ar ERAF, gan arī ar Erasmus.
Visas pārspīlētās prasības ir tepat bāleliņu galvās izdomātas. Viņiem taču jājūtas svarīgiem.
Bet... arī viņus var nolikt pie vietas, ko es arī daru, ja tas ir nepieciešams, kad iedomājas no sevis pasaules nabas esam.
Aivars007
Aivars007 15.10.2015 18:07
26984 сообщения на сайте
projektu ietvaros no uzraugošajām iestādēm
Ken 14.10.2015 10:27
Kāda uzraugošā iestāde?? un prasības ir mainījušās Saprotu Aivara viedokli un attieksmi bet IESAKU -JA ESAT PROJEKTA REALIZĒTĀJS- kontaktējiet ar konkrēto administrējošo iestādi un precizēt prasības maksājumu dokumentiem. Ja projekta pieteikumu noformēja konsultantu firma (vai pagrīdes konsultants pa lēto) neatkarīgi no varianta tādēļ viņš ir konsultants konkrētajam projektam lai noinstruētu Jūs par projekta realizācijas dokumentu noformēšanu .Sevišķi nerekomendēju "pūst pret vēju" laiku un nervus vien paspēlēsiet. Kas maksā tas pasūta mūziku ( dokumentu noformēšanas kārtību) Jūs labāk dāvanas devējam daudz nesprēgājiet. galu galā DĀVINĀTAM ZIRGAM ZOBOS NESKATĀS . pieredze saka- arī tur dokumentus skatās un bauda viens pēc otra un katrs nākošais pārbaudītājs cenšas atrast kur piesieties iepriekšējā darbam. katrs par savu darba vietu un krēslu uztraucas un cīnās ar visiem līdzekļiem.
Guntagermane
Guntagermane 15.10.2015 23:13
1303 сообщения на сайте
Es saprotu, ko Gunta saka, bet ja mazliet padomājam - vai prasība norādīt PVN summu maksājuma dokumentā kaut mazliet samazina riskus, ka projekta līdzekļi iztērēti pēc būtības nepareizi? Tā ir absolūta nekompetence no uzraugošo iestāžu puses un demonstrē to, ka viņiem nav profesionāļu, kas būtu mācījušies projektu izvērtēšanu (project evaluation).
Ilzex
Ilzex 16.10.2015 08:39
2685 сообщений на сайте
Man šķiet ka šī prasība bija pazudusi ( vismaz LAD ) ( īsti neatceros tas bija 2014. gadā formēju pēd'\ejo naudas pieprasījumu ) bet dzīve jau bija skaistāka salīdzinot ar agrākajiem gadiem. Liela daļa birokrātijas bija pazudusi . Šis nav fakta apgalvojums tādēļ LŪDZU PRECIZĒJIET PAŠI PRASĪBAS ADMINISTRĒJOŠAJĀ IESTĀDĒ.
Guntagermane
Guntagermane 16.10.2015 09:07
1303 сообщения на сайте
tad, kad naudu no fondiem vajadzēja, tad jau gan viss bija labi, vai ne?
tagad rokas notrūkst PVN summu maksājumu uzdevumā ierakstot?
Gribat, lai naudu iedod - zīmējat kaut krabīšus!
Andaz
Andaz 16.10.2015 16:12
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.