Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Зарплата valdes loceklis К списку тем
Зарплата valdes loceklis
Доброе утро! Я что-то запуталась с зарплатой учредителя
1),Если он является учредителем в 5 фирмах,то надо в каждой фирме начислять зарплату 360 евро и платить с нее налоги,но ведь он не может работать в каждой фирме по 8 часов,ведь в сутках только 24 часа,Это если он 1 на фирме, то зарплата 360 евро.
2)Если есть еще работники на фирме,то можно ставить меньше минимальной.Правильно я понимаю?
Ответы (4)
но ведь он не может работать в каждой фирме по 8 часов,ведь в сутках только 24 часа,Это если он 1 на фирме, то зарплата 360 евро.
Viņam jau arī nav jāstrādā 8 stundas, bet tikai jāsamaksā nodokļi.
Если есть еще работники на фирме,то можно ставить меньше минимальной.
Jāskatās, kādas darbiniekiem algas.
Еще оформлена жена на 2 часа в день,забыла написать,что учредитель -пенсионер,
Jāskatās, vai izpildās >>>>
Saskaņā ar likuma „Par IIN” 8. panta 2.9 daļu, tiek uzskatīts, ka kapitālsabiedrības valdes loceklis guvis ar algas nodokli apliekamu ienākumu, kas atbilst normatīvajos aktos noteiktajam minimālās mēneša darba algas apmēram kārtējā taksācijas gada mēnesī, ja reizē izpildās divi sekojošie kritēriji:
- ja kapitālsabiedrībā nav bijis neviena darbinieka vai valdes locekļa, kas gūst atlīdzību, kura nav mazāka par normatīvajos aktos noteikto minimālo mēneša darba algas apmēru – 360 EUR,
- ja attiecīgā taksācijas gada mēneša apgrozījums ir lielāks par normatīvajos aktos noteikto piecu minimālo mēneša darba algu apmēru – 1800 EUR.
Закрыть
Краткое описание нарушения