Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Неплатежеспособность, банкротство, кредиты и займы. Аренда, найм, лизинг

Pārdot debitora parādu par smieklīgu summu К списку тем

Pārdot debitora parādu par smieklīgu summu
Uzņēmums A vēlas savu bezcerīgo debitora parādu pārdot uzņēmumam B. Tas izklausās pēc cesijas līguma un par to man viss tā kā būtu skaidrs, tikai lieta tāda, ka B par šo darījumu taisās maksāt vien 5% no darījuma vērtības, pietam veiksmīgas piedziņas gadījumā 100% no piedzītās summas paturot sev. Uzņēmums A ir ieinteresēts šādā darījumā, jo zin, ka 100% naudu no parādnieka neatgūs. Vai šāds darījums maz ir likumīgs un kā grāmatot zaudēto parādu - vienkārši kā bezcerīga parāda norakstīšanu?
Izklausās, ka parāda pircējs pēc tam tos parādniekus ies ietekmēt fiziski...
Siirija
Siirija 03.12.2015 14:41
285 сообщений на сайте

Ответы (3)

Ja parādu piedziņas process solās būt dārgs un ilgs, tad cesija jeb parādu pirkšana nodrošina ātru aizdotās naudas atgriešanu. Šāds risinājums ir īpaši izdevīgs attiecībā uz „veco debitoru” parādsaistībām.
Jums ir jānoslēdz savstarpējs līgums par parāda pārdošanu un jānodod visi dokumenti parāda pircējam un jāpaziņo debitoram. Es ieteiktu, sākumā pabrīdināt debitoru par jūsu lēmumu, varbūt atdos (aiz bailēm).
Andaz
Andaz 03.12.2015 15:10
27892 сообщения на сайте
Paldies Andaz, vienīgi parāds šajā gadījumā tā arī netiks atgūts. Uzņēmums A iegūs tikai 5% no parāda vērtības, kas ir šo parādu pārdošanas cena. Jo, ja nu gadienā no viņiem izdosies kaut ko izspiest, visu naudu iegūs uzņēmums B, kas ir šo parādu pircējs.
Siirija
Siirija 03.12.2015 15:17
285 сообщений на сайте
Šādi dara arī milzīgi uzņēmumi, normāla procedūra. Problēmas var rasties ja parāds ir fiktīvs vai debitors to neatzīst. noliedz. Tāpat datums, kad iestājies aizdevuma atmaksas laiks būtu vēlams ne vakar vai aizvakar, bet senāk. Tas neradīs aizdomas.
Interesanti ka var ietekmet fiziski sabiedribu ar ierobezotu atbildibu?? Gan jau visticamākais scenārijs, ka uzņēmums nemaksā nevienam un "paņemt" arī nav ko no tā sia.
Tmgold
Tmgold 07.12.2015 11:01
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.