Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Avansa norēķinu grāmatojums К списку тем
Avansa norēķinu grāmatojums
Labdien.
Taisot gada pārskatu par 2014. gadu konts 2380 bija kredītā, noslēdzot gadu šī kredīta summa tika iegrāmatota uz kontu 5550. 2015. gada sākumā, lai sakristu avansa norēķinu atskaite ar virsgrāmatu, uztaisiju grāmatojumu atpakaļ Un man parādijās summa, kas 2013 gadu noslēdzot 2380 kredīt bija pārgrāmatos uz 5550, bet 2014. gada sākumā nebija veikts grāmatojums atpakaļ. Līdz ar o man vairs nesakrīt virsgrāmata un avansa norēķinu atskaiti.Kā man tagad šo kļūdu izlabot?!
Paldies jau iepriekš!
Ответы (55)
Paldies Japaina! Balzams dvēselei
Redziet, mīļās, ja bilanci "taisa" tikai programma, bet sava galva tajā procesā nepiedalās, tad visādi var sanākt...
Man šie procesi ir citādi organizēti. Tāpēc arī mēs viens otru nesaprotam.
MVVNACFDV
Lai sakristu avansa norēķinu atskaite ar virsgrāmatu, veicu šādu grāmatojumu no pasīva uz aktīvu.
А если сумма останется в пассиве, то она уже не сойдется с авансовым отчетом?
Айвар, мы отстали от жизни
Albīna - man tagad "dalēca".
Avansa norēķinam ir piesaistīts konts 2380, meitene gada beigās to summu pārstiepj uz 5550 - lai bilancē pasīvā būtu tikai 5.grupaskonti.
Protams, ja 2380 atlikums ir ar varu aizstiepts projām, nākošā gada sākumā tā vairs nav Avansa norēķinā.
Var jau vēl pa kādiem kontiem to visu pastaipīt - lai vismaz ir ar ko nodarboties.
Albina, tapēc jau nākamā gada sākumā veicu grāmatojumu no 5550 uz 2380, štob shodilsja s avansovim otčotom!!!
Bet, protams, mīļā!
Stagnāti un konservatīvi cilvēki mēs esam.
Kur nu mums vairs jaunatni saprast!
А зачем вы его переграматовали в конце года? Чтобы баланс из Тильды делать? Тогда понятно.
Никогда не делаю баланс из программы.
Kristīne, es Jums ieteiktu visus kontu slēgumus veikt manuāli, tad neaizmirsīsiet veikt pretējos grāmatojumus.
Lai vieglāk, es, piemēram, visas parastās lietas uz gada beigām grāmatoju 30.12 (algas, avansu norēķinus utt), tad visi koriģējošie grāmatojumi ir ar 31.12. un UZREIZ arī ar 01.01. pretējie grāmatojumi. Un ja kaut kas piemirstas, tas viegli apskatīt visus 31.12. grāmatojumus.
Ja jūs ļaujat programmai veikt automātiskos slēgumus, tas tajā brīdī ietaupa laiku, bet var gadīties, ka daudz vairāk patērēsiet pēc tam, ja gadījumā būs kādas kļūdas vai korekcijas.
Bet kopumā uzskatu, ka pārgrāmatot 2380 uz 5 grupu ir nelietderīgi, līdzīgi kā, piemēram, 5721 debeta atlikumu uz debitoru kontu. Vienkārši jāsaprot, kur to korekti parādīt bilancē.
Tolerances Jums Aivars007 trūkst. Ja citi cilvēki dara kaut ko savādāk kā Jūs, tas nenozīmē, ka viss ir aplams un elementāru zināšanu nav... utt.
Un ja kaut kas piemirstas, tas viegli apskatīt visus 31.12. grāmatojumus.
Tikko slēdzot kontus TJ uz citu kontu, tā taisa grāmatojumu ar vajadzīgo datumu atpakaļ un nekas nekur neaizmirstas.
Blanci taisu programmā, bet paralēli arī exelī salieku, lai varu pārbaudīt, vai nav kaut kas palaists garām.
Blanci taisu programmā, bet paralēli arī exelī salieku, lai varu pārbaudīt, vai nav kaut kas palaists garām.
Priekš tam jau tā bilance programmā ir. Vispār jau katra programma ir savādāka, tā kā nav, ko strīdēties.
bet paralēli arī exelī salieku
Vai tad no programmas uzreiz nevar uz exeli
Virsgrāmatu pārekspotēju un exeli un darbojos
Virsgrāmatu pāreksportēju un exeli un darbojos
To jau arī biju domājusi
Virsgrāmatu pārekspotēju un exeli un darbojos
Вот это самое правильное
Tolerances Jums Aivars007 trūkst. Ja citi cilvēki dara kaut ko savādāk kā Jūs, tas nenozīmē, ka viss ir aplams un elementāru zināšanu nav... utt.
Kurā teikumā es uzrakstīju, ka kaut kas ir aplams?
Es rakstīju - var staipīt turp un atpakaļ, pēc sirds patikas.
No summu pārstaipīšanas pa kontiem bilancei mainīties nevajadzētu.
Lieciet, lūdzu, mierā manu toleranci. Gan jau es pats kaut kā tikšu galā.
Tie, kuriem ir elementāras zināšanas, ābečnieku jautājumus parasti neuzdod.
Ja esat profesionāle savā jomā, par ko Jums šaubas?
Izveidojiet vēl kādu duci tranzīta kontu, un staipiet visus atlikumus turp un šurp, kamēr nelabi metas.
Runa nebija par bilanci, bet par Virsgrāmatas un avansa norēķinu atskaites atlikumu korektu atspoguļošanu.
Lai Jums laba diena Aivars007
Paldies visiem par atsaucību!!!
Закрыть
Краткое описание нарушения