Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pirkums no fiz.personas no Ukraīnas К списку тем
Pirkums no fiz.personas no Ukraīnas
Labdien
Vai jur.personas kas pieregistreta Latvija, ka mikrouznemums var pirkt preci (apgerbus) no Ukrainas no fiziskas personas?
Cik es saprotu fiz.personasijaizraksta man rekinu ar maniem rekvizitem, bet kadai informacijai jabut par pardeveju? Vai obligāti jāslēdz līgumu ar fiz.personupar preces pārdošanu?
Paldies
Ответы (10)
Vai Ukrainas fiziska persona ir saimnieciskās darbības veicējs? Vai esiet PVN maksātaji?
Fiz persona nav saimnieciskas darbibas veicejs.
Mēs neesam PVN maksātāji
Fiz.personas, kas nav saimn.darbības veiceji rēķinus neizraksta. Var būt iepirkuma akts.
Par reģ.PVN:
57.pants Noteikumi iekšzemes nodokļa maksātāja reģistrācijai Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā preču iegādei Eiropas Savienības teritorijā
(1) Ja nereģistrēts nodokļa maksātājs veicis preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā un ja šo preču kopējā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā sasniedz vai pārsniedz 10 000 euro, nodokļa maksātājs līdz tam taksācijas periodam sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam, kad ir sasniegts vai pārsniegts šajā likumā noteiktais reģistrācijas slieksnis — 10 000 euro —, iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam šā likuma 66.pantapirmajā daļā minēto reģistrācijas iesniegumu.
(2) Nereģistrēts nodokļa maksātājs ir tiesīgs nepiemērot šā panta pirmo daļu, ja pēc vienas preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā, ar kuru sasniegts vai pārsniegts reģistrācijas slieksnis — 10 000 euro —, nākamajā kalendāra gadā nav paredzēts veikt citas preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā, kuru kopējā vērtība pārsniegtu 10 000 euro. Šajā gadījumā minētā persona iemaksā nodokli valsts budžetā šā likuma 121.pantatrešajā daļā noteiktajā kārtībā, nereģistrējoties Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā.
(3) Ja iekšzemes nodokļa maksātājs ir reģistrējies Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā pirms šā panta pirmajā daļā minētās summas sasniegšanas, tad pēc reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā nodokļa maksātājs, kurš veic preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā, ir tiesīgs no tā brīvprātīgi izstāties ne agrāk kā pēc diviem gadiem no reģistrācijas dienas.
(4) Šis pants nav piemērojams attiecībā uz tādu citas dalībvalsts nodokļa maksātāju vai trešās valsts vai trešās teritorijas nodokļa maksātāju, kurš veic ar nodokli apliekamus darījumus iekšzemē.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 19.09.2013.
Причем тут Европейский союз? Украина туда еще не вступила и не скоро вступит. Будет таможенная декларация на импорт и НДС заплатят на таможне.
Vai 4 punkts nozīme, ka es tomēr varu pirkt preci no fiz. personas?
Un vai man ir jārupējas par to lai tas, kas man pārdod preci maksā nodokļus savai valstīj?
Paldies
Atvainojos, biju ieciklējusies uz ES.
Налоги украинца - это его проблемы. В Латвии доходы нерезидента налогами не облагаются.
Но учтите, что вам придется везти товар через границы: экспорт из Украины и импорт в Латвию. Возможно, будет еще транзит через Белоруссию. Надо узнавать, какие документы нужны для таможни.
Это одежда и текстиль.
А где можно узнать про документы которые будут нужны для таможни?
Товар отправляется либо почтой Украины, либо EMS.
Это одежда и текстиль.
А где можно узнать про документы которые будут нужны для таможни?
На таможне.
Налоги украинца - это его проблемы. В Латвии доходы нерезидента налогами не облагаются.
Но учтите, что вам придется везти товар через границы: экспорт из Украины и импорт в Латвию. Возможно, будет еще транзит через Белоруссию. Надо узнавать, какие документы нужны для таможни.
Скажите, а я могу делать оплату на основании счёта? Или к счету нужен еще договор?
Спасибо
Закрыть
Краткое описание нарушения