Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Lūgums aizpildīt nelielu aptauju К списку тем

Lūgums aizpildīt nelielu aptauju
Labdien!

Būšu ļoti pateicīga, ja veltīsiet 3 minūtes aptaujas aizpildīšanai! Tā veidota bakalaura darba pētījuma ietvaros.

http://goo.gl/forms/NO72CL9Kxs

Paldies par atsaucību!
Aries
Aries 14.04.2016 09:50
1 сообщение на сайте

Ответы (14)

Galīgi nesaprotu, kam varētu noderēt šīs anketas rezultats
Mu-maija
Mu-maija 14.04.2016 15:22
15885 сообщений на сайте
Grāmatvedībā noteikti nē!
Am14
Am14 14.04.2016 15:35
385 сообщений на сайте
Mana anketa arī bija jocīga, bet vismaz ar jēgu...
Vrgramatvede
Vrgramatvede 14.04.2016 16:07
176 сообщений на сайте
Galīgi nesaprotu, kam varētu noderēt šīs anketas rezultats
Mu-maija 14.04.2016 15:22
Turībai...
Japaina
Japaina 14.04.2016 18:24
10269 сообщений на сайте
Es vēl joprojām nevaru apjēgt, ka internetvietnes aptaujas pieņem bakalaura darbos! Vismaz savā laikā (kā tagad - nevaru teikt) RTU fakultātē nevienu internetvietnes aptauju neņemtu par pilnu, nemaz nerunājot par tādu murgu.
Alison
Alison 15.04.2016 09:19
155 сообщений на сайте
Es gan neredzu nekādu bēdu, ja ir internetvietnes aptaujas. Interneta laikmets, kā nekā! Vai tas ko mainītu atbildēs, ja cilvēks skraidītu pa ielām un uzmāktos ar jautājumiem? Neviens vispār neatbildētu. Bet te- katrs var atrast laiku, ja anketa ieinteresē.
Andaz
Andaz 15.04.2016 11:22
27892 сообщения на сайте
Galvenie argumenti ir tie, ka šādām aptaujām ir zema uzticamība, nevar apkopot izlasi, jo uz to var atbildēt jebkurš, jebkurā ienākumu, vecumu, u.c. grupās. Šādas anketas bieži vien tiek aizpildītas ar ļoti mazu izlases grupu - līdz 100 cilvēkiem, bieži vien šiem respondentiem nav nekāda sakara ar pētāmo tematu.

Ir tāda lieta kā ekspertu aptaujas metode, to gan var izmantot šādos darbos - tad tiek veidota specifiska anketa, kuru var nosūtīt, tajā starpā elektroniski, mērķa grupai - konkrētiem cilvēkiem pētāmā objekta sfērā. Un jā, vienmēr var lietot arī CSP datus, u.c. ticamus avotus.
Alison
Alison 15.04.2016 12:08
155 сообщений на сайте
Toties google aptauju viegli ir apkopot. Dažus grafikus google pat pats uztaisa. Daudz vieglāk apkopot 100 "google" atbildes nekā 50 "lapiņveida" atbildes. Un mācību iestādei pilnīgi vienalga kādā veidā tika intervēti cilvēki. Vismaz manā koledžā.
Vrgramatvede
Vrgramatvede 15.04.2016 13:08
176 сообщений на сайте
bieži vien šiem respondentiem nav nekāda sakara ar pētāmo tematu
Alison 15.04.2016 12:08
Nu es gan tā neteiktu. Piemēram, grāmatvedības un ekonomikas studentiem ļoti paveicas, jo šajā lapā respondentiem ir stipri liels sakars ar pētāmo tematu
Kur gan vēl pajautāt, ja ne specializētā forumā?

Vienīgais, kas ir slikts šajās anketās - absolūti neprofesionāli un muļķīgi jautājumi, bet - tas nu ir akmens augstskolas un katra pasniedzēja "dārziņā", ja viņi ir tik slikti studentus apmācījuši.
Andaz
Andaz 15.04.2016 13:25
27892 сообщения на сайте
Toties google aptauju viegli ir apkopot. Dažus grafikus google pat pats uztaisa. Daudz vieglāk apkopot 100 "google" atbildes nekā 50 "lapiņveida" atbildes. Un mācību iestādei pilnīgi vienalga kādā veidā tika intervēti cilvēki. Vismaz manā koledžā.
Vrgramatvede 15.04.2016 13:08
Daudzām Latvijas mācību iestādēm pilnīgi vienalga kādā veidā to darbu dabū gatavu, galvenais lai maksātu. Pēc tam darba devējam jāmokās ar tādiem diplomētajiem speciālistiem, kuriem "vieglāk apkopot atbildes", utt. Ja bakalaura darba aptauja ir veidota Latvijas Republikas iedzīvotājiem, no kuriem izlasē ir 100 (tikai!) cilvēki bez vecuma un cita veida sadalījuma, tad man vienkārši trūkst vārdu..

Andaz, neiet runa par to, ka grāmatvedības un ekonomikas studenti nevarētu šajā lapā izvietot anketas - tas jau būtu tuvāk ekspertu aptaujas metodei, tomēr vēlreiz atkārtošos - BIEŽI vien šiem respondentiem nav nekāda sakara ar pētāmo tematu.

Un, jā, ja tas būtu studiju darbs, vai vēl kaut kas tāds, tad vēl varētu saprast, it īpaši neprofilējošos priekšmetos - bakalaura darbos tomēr ir jāizmanto ticamas pētniecības metodes, citādi tam darbam ir nulles vērtība.
Alison
Alison 15.04.2016 14:22
155 сообщений на сайте
Tā veidota bakalaura darba pētījuma ietvaros.
Aries 14.04.2016 09:50
Tādas aptaujas var veidot ceturtās klases skolnieks, būtu kauns tādu aptauju publicēt.
Japaina
Japaina 15.04.2016 19:16
10269 сообщений на сайте
Ja bakalaura darba aptauja ir veidota Latvijas Republikas iedzīvotājiem, no kuriem izlasē ir 100 (tikai!) cilvēki bez vecuma un cita veida sadalījuma, tad man vienkārši trūkst vārdu..
Manuprāt, 100 ir pietiekami bakalaura darbam.
Ant_lv
Ant_lv 15.04.2016 20:32
3528 сообщений на сайте
Ja bakalaura darba aptauja ir veidota Latvijas Republikas iedzīvotājiem,
no kuriem izlasē ir 100 (tikai!) cilvēki bez vecuma un cita veida sadalījuma, tad man vienkārši trūkst vārdu..
Manuprāt, 100 ir pietiekami bakalaura darbam.
Ant_lv 15.04.2016 20:32
Droši vien esmu vienīgā, kurai augstskolā pasniedza tādus fundamentālus priekšmetus kā statistika un pētniecisko darbu organizācija.
Nemaz negribas tālāk diskutēt..
Alison
Alison 16.04.2016 10:26
155 сообщений на сайте
Nu, nu... es arī mācījos gan statistiku, gan varbūtības teoriju, gan augstāko matemātiku un vēl mašīnbūves tehnoloģijas

Man nav pretenziju pret internetaptaujām, bet pret diletantiskiem jautājumiem gan ir. Bet - tur jau neviena anketa nepalīdzēs. Kamēr mūsu valstī būs tik daudz augstskolu, tikmēr nekas nemainīsies. Visas grib naudu pelnīt, neviena - tā īsti apmācīt.
Turklāt, ja LU māca grāmatvedības pamatus!, ko manā laikā gan neatļāvās (kā man teica pasniedzēja - gribat mācēt grāmatvedību kārtot-ejiet uz tehnikumu. Universitāte sagatavo vadošos darbiniekus), bet tagad - nolaižas līdz tehnikumu līmenim.
Andaz
Andaz 18.04.2016 17:57
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.