Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prece no Ukrainas
Labdien!
Vēlos atvērt veikalu (esmu reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja) un tirgot preci no Ukrainas. Saskāros ar šādu problēmu - samaksāju naudu pārdevējam no Ukrainas (fiziska persona), saņēmām preci. Bet viņš atsakās izrakstīt rēķinu par preci. Rezultātā man ir samaksas dokuments un muitas deklarācija, kur ir norādīts, ka tā ir dāvana. Nevaru saprast, kāpēc viņš negrib izrakstīt rēķinu, un kā es varēšu pierādīt preču izcelsmi? Un kā es varu "ielaist" preci krājumos, ja nav nekāda rēķina?
Liels paldies jau iepriekš!
Ответы (8)
Nevaru saprast, kāpēc viņš negrib izrakstīt rēķinu
Negrib maksāt nodokļus.
Sazvanījos ar muitu, tur teica, ka komerciāliem nolūkiem obligāti vajag rēķinu, lai tālāk varētu tirgot Latvijā.
Uz priekšu būšu gudrāka, nepirkšu no tāda, kas neraksta rēķinu. Bet kā varu šo preci "legalizēt" tālākai tirgošanai? Tagad sanāk tā, ka iepirku preci privātām vajadzībām.
Tagad, lai "legalizēt" šo preci, Jūsu firmai vajag nopirkt šo precu no Jums kā no fiziskās personas.
Как поняла, человек сам физичекое лицо (esmu reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja).
У себя закупать не надо. Можно продавать, но поскольку доков на приобретение нет, придется заплатить 23% со всей стоимости продажи.
В дальнейшем с Украиной надо быть осторожней. Там до сих пор порядки, как у нас были в начале 90-х. Особенно сейчас, когда там революция.
Paldies liels!
Jā, esmu saimnieciskās darbības veicējs. Tātad saprotu, ka to maksājumu, ko viņam samaksāju, žurnālā laižu kā izdevumus, kas neattiecas uz IIN, jo nav redzams, par ko tas maksāts. Un no visas pārdotās preces 23%. Bet problēmas kaut kādas ar muitas PVN nevar būt? Mani uztrauc tas, ka muitā teicā, kā obligāti bija jābūt rēķinam. Un vai sev varu taisīt pašaprēķina pavadzīmi, kur redzams preču saraksts?
Если таможня уже пропустила как личное имущество, а не коммерческое, может и не будут потом копать.
Сейчас можно составить какой-нибудь внутренний акт о том, что продаете личные запасы из шкафа.
Закрыть
Краткое описание нарушения