Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kasieris uzņēmumā
Cik saprotu no likuma, tad uzņemuma vadītājs nevar buut šajā uzņēmumā par grāmatvedi.
Vai viņš var sevi ar rīkojumu iecelt par kasieri un pildīt kasiera pienākumus. Grāmatvedis ir, bet nav kam uzdot kasiera pienākumus.
Ответы (8)
Директор может быть кассиром.
Vai varētu uzināt kādā likumā ir aprakstīts, kas var būt uzņēmumā par kasieri, ir radusies problēma, ka galvenais grāmatvedis ir atstājis darbu un par galveno grāmatvedi ir kļuvis kasieris, bet cik es zinu ka grāmatvedis nevar būt vienlaicīgi kā kasieris un galvenais grāmatvedis. Varbūt varētu palīdzet un pateikt kādā tieši likumā tas ir aprakstīts.
Gedio Jums vajag skatīties no otras puses. Ne vienā likumā nav aizliegts vadītājam būt par kasieri. Bet ka grāmatvedis nevar būt par kasieri rakstīts MK noteikumos.
Man tieši intresē, kuros MK noteikumos es to varētu izlasīt būtu ļoti pateicīgs ja varētu norādīt nummuru MK.
2003.gada 21.oktobrī MK noteikumi Nr.584 Kases operāciju uzskaites noteikumi
29. Lai nodrošinātu kases operāciju pilnīgu uzskaiti (reģistrāciju un iekšējo kontroli), uzņēmuma vadītājs nedrīkst uzdot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus pildīt vienai un tai pašai personai, izņemot šo noteikumu 30.punktā minētos gadījumus.
MK noteikumi 584 no 21.10.2003. punkts 29
Закрыть
Краткое описание нарушения