Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Хояйственная деятельность в своей квартире К списку тем
Ответы (11)
Ja elektrības, komunālo pakalpojumu, apkures u.c. pakalpojumu izmantošana ir nepieciešama gan personīgajam patēriņam, gan saimnieciskās darbības veikšanai, un nav iespējams objektīvi noteikt šādu proporciju un to dokumentāri pamatot, tad saimnieciskās darbības izdevumos maksātājs ir tiesīgs iekļaut 70% no attiecīgajiem maksājumiem.
Piemērs - ceru, ka arī pašlaik ir spēkā
Dzīvokļa īres maksājumus 70 % apmērā iekļauj saimnieciskās darbības izdevumos tajā gadījumā, ja saimnieciskās darbības veikšanai izmanto telpas, kuras tiek izmantotas arī personīgajam patēriņam, un minēto proporciju nevar objektīvi noteikt un dokumentāri pamatot. Bet ja tā ir viena konkrēta istaba vai telpa, ko izmanto saimnieciskajā darbībā, tad pēc dzīvokļa plāna aprēķina koeficientu. Ja kopējā dzīvokļa platība ir 60 m2, istaba saimnieciskās darbības veikšanai - 20 m2, koeficientu aprēķina:
20 / 60 = 0,33
Un ar šo koeficientu aprēķina izdevumus. Piemēram, rēķins par siltumenerģiju mēnesī ir 100 €, tad uz saimniecisko darbību attiecina:
100 € x 0,33 = 33 €
67 € ir ar saimniecisko darbību nesaistītās izmaksas.
Jūsu gadījumā konsultētos ar nama apsaimniekotāju, jo kaimiņiem var būt pretenzijas.
Piemērs - ceru, ka arī pašlaik ir spēkā
Dzīvokļa īres maksājumus 70 % apmērā iekļauj saimnieciskās darbības izdevumos tajā gadījumā, ja saimnieciskās darbības veikšanai izmanto telpas, kuras tiek izmantotas arī personīgajam patēriņam, un minēto proporciju nevar objektīvi noteikt un dokumentāri pamatot. Bet ja tā ir viena konkrēta istaba vai telpa, ko izmanto saimnieciskajā darbībā, tad pēc dzīvokļa plāna aprēķina koeficientu. Ja kopējā dzīvokļa platība ir 60 m2, istaba saimnieciskās darbības veikšanai - 20 m2, koeficientu aprēķina:
20 / 60 = 0,33
Un ar šo koeficientu aprēķina izdevumus. Piemēram, rēķins par siltumenerģiju mēnesī ir 100 €, tad uz saimniecisko darbību attiecina:
100 € x 0,33 = 33 €
67 € ir ar saimniecisko darbību nesaistītās izmaksas.
Jūsu gadījumā konsultētos ar nama apsaimniekotāju, jo kaimiņiem var būt pretenzijas.
Japaina 26.07.2016 21:03
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Только зачем этот головняк. Сколько стоит та коммуналки на одну комнату, даже если мыть собачек в ванне.
Кроме НИН, еще выплывут какие-нибудь строительные правила, которые предписываеют делать отдельный вход для коммерческих предприятий, какая-нибудь санитария, которая не позволяет сливать собачью шерсть в общую канализацию, еще добрые соседи "помогут".
Не вышло бы все еще дороже, чем мыть их втихоря.
Кроме НИН, еще выплывут какие-нибудь строительные правила, которые предписываеют делать отдельный вход для коммерческих предприятий, какая-нибудь санитария, которая не позволяет сливать собачью шерсть в общую канализацию, еще добрые соседи "помогут".
Sunīši mēdz riet, diezvai pa pilnīgi kluso sanāks, es tādu kaimiņu arī negribētu.
Japaina 27.07.2016 18:08
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
точно головняк
а если надумаете квартиру продавать, то выплывет налог на прирост капитала 15% как раз из-за хоз. деятельности
а если надумаете квартиру продавать, то выплывет налог на прирост капитала 15% как раз из-за хоз. деятельности
Спасибо всем огромное!Очень много проблем из-за суммы ( примерно 40 евро). А уж Makssoft как напугал, столь далеко и глубоко может думать только высокой квалификации спец
Спасибо всем огромное!Очень много проблем из-за суммы ( примерно 40 евро). А уж Makssoft как напугал, столь далеко и глубоко может думать только высокой квалификации спец
напугала... Макссофт - это девушка
Макссофт,тысячу извинений!
В ресторане сидят за одним столом и пьют чай англичанин, франзуз и новый
русский.
Англичанин, помешивая чай, звякнул один раз ложечкой об стакан сказал:
- Извините господа
Француз, звякнув два раза, сказал:
- Извините господа, простите господа
Новый русский интенсивно и звучно размешивая ложечкой чай говорит:
- Тысяча извинений господа, тысяча извинений господа
В ресторане сидят за одним столом и пьют чай англичанин, франзуз и новый
русский.