Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Atgriezta nauda no First Data par kļūdainu darījumu. К списку тем

Atgriezta nauda no First Data par kļūdainu darījumu.
Labdien!

Pardevēja vienas preces vieta EKA čekā izsita 2. preces. Darījums notika ar norēķinu karti. Uzrakstīts iesniegums First Data kura naudu atgrieza pircēja kontā.
First Data mēneša izdrukā šī summa parādās ar mīnuss zīmi.
Tas tagad nozimē ka man par šo summu jāsamazina realizācija un jālabo Z.atskaitesdati.
Kā ar nedzēšamo atmiņu? Reāli tā prece palika pie mums un mēs viņu pārdevām citam pircējam,
Kādam tā ir gadījies?
Gbormane
Gbormane 12.08.2016 16:54
388 сообщений на сайте

Ответы (13)

Man tā nav gadījies.
Pirkumu vajadzēja anulēt.
Pārdevējām tāda ābece bija jāzina.
Z atskaites datus labot nav paredzēts.
Aivars007
Aivars007 12.08.2016 20:28
26984 сообщения на сайте
Nemaz nerunājot par GT.
Ant_lv
Ant_lv 12.08.2016 21:51
3555 сообщений на сайте
Tur jau ir tā lieta, ka Z.atskaitinevar labot.
Tā summa man "karājas gaisā" tagad.Bankaieskaitīts mazāk nekā ir POS termināla atskaitē.
Gbormane
Gbormane 13.08.2016 11:48
388 сообщений на сайте
Anulējiet taču pirkumu un beidziet "cepties".
Aivars007
Aivars007 13.08.2016 16:40
26984 сообщения на сайте
Kādreiz VID konsultanti man ieteica Z atskaites datus, ja gadās vajadzība labot, pēc tam var ar " grāmatvedības izziņu" kur paskaidro visu situāciju un veic nepieciešamos kontējumus. Galvenais, lai 3.personasaprastu, kāpēc Z atskaitē ir vieni dati, bet grāmatvedībā citi.
Xinga
Xinga 15.08.2016 11:08
195 сообщений на сайте
Kādreiz VID konsultanti man ieteica Z atskaites datus, ja gadās vajadzība labot, pēc tam var ar " grāmatvedības izziņu" kur paskaidro visu situāciju un veic nepieciešamos kontējumus. Galvenais, lai 3.personasaprastu, kāpēc Z atskaitē ir vieni dati, bet grāmatvedībā citi.
Xinga 15.08.2016 11:08
Nu gan melšat niekus!
Aivars007
Aivars007 15.08.2016 11:51
26984 сообщения на сайте
Man ir gadījies gan rakstīt tādas izziņas, ja pārdevējas nejauši kredītkaršu naudu EKA iesit skaidras naudas nodaļā, vai otrādi. Un pašas to uzreiz nepamana.
Xinga
Xinga 15.08.2016 12:59
195 сообщений на сайте
Tas ir pavisam kas cits - no vienas sekcijas kādu summu pārcelt uz citu sekciju.
Jautājuma autorei ir cits gadījums. Viņai "karājas gaisā".
Nekas nevar "karāties", visām summām jābūt savās vietās.
Aivars007
Aivars007 15.08.2016 14:10
26984 сообщения на сайте
Vai ar tādu grāmatvedības izziņu, sakontējot skaitļus nedrīkst salikt atpakaļ vietās? bija gadījums, kad 2reiz no klienta kartes noņēma naudu ( POS termināli arī reizēm ģļuko" ) , tika atgriezta nauda atpakaļ pircējam no mūsu bankas konta un es visu sakontēju atpakaļ, paskaidrojot, kāpēc EKA GT nesakrīt ar grāmatvedības datiem konkrētā mēnesī.
Xinga
Xinga 15.08.2016 14:50
195 сообщений на сайте
Es ar izziņu tiešām samazinātu ieņēmumus, samazinātu ienākušo naudu kontā un norakstīto izmaksās it kā pārdoto preci atgrieztu atpakaļ noliktavā. Varbūt man to vieglāk ir darīt, jo strādāju ļoti mazā firmā un grāmatvedība nav datorizēta. Paīpŗs jau pacieš visu
Xinga
Xinga 15.08.2016 15:10
195 сообщений на сайте
Grāmatvedībā "it kā" nu gan nekādā ziņā neder!
Nav labais tonis mācīt citiem šādas muļķības.
Pirkums ir jāanulē.
Citādi sanāk pēc Jūsu padoma "it kā" katrs sāks "samazināt ienākušo naudu kontā un norakstīt to izmaksās it kā pārdoto preci atgrieztu atpakaļ noliktavā".
Arī Jums silti iesaku nekad tā nedarīt!
Tas var beigties visai bēdīgi. Ticiet man!
Aivars007
Aivars007 15.08.2016 15:28
26984 сообщения на сайте
Bet ja kļūda atklājas tikai otrā dienā? Man tiešām tādas otrā dienā atklātas kļūdas VID meitenes ļāva labot ar izziņu. Jo pārdevējas nezināja, kā rīkoties, kad kasē tekošās dienas ieņēmumi bija kādi 20,00 EUR un būtu jāanulē iepriekšējās dienas kļūda daudz lielākā summā. Nobijās, ka EKA dienas Z būs mīnusi. Un tāpēc ar izziņu salabojām. Ko Z atskaite būtu parādījusi, anulējot otrā dienā lielāku summu par dienas ieņēmumiem?
Xinga
Xinga 15.08.2016 15:42
195 сообщений на сайте
Tikko vēl, FIRST DATA atsūtīja, ka Somijas pilsonis iesūtījis vieņiem starptautisku reklamāciju par darijumu kas noticis 12.07 viņam banka 2.reiznoskaitījusi par vienu un to pašu pirkumu naudu.

Mums paradās viens darijums anulēts, otrs veikts.
Gbormane
Gbormane 16.08.2016 17:39
388 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.