Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Komandējums & mikrouzņēmums К списку тем

Komandējums & mikrouzņēmums
Labdien! Man ir 2 jautājumi par mikrouzņēmumu.
1. Netieku skaidrībā ar komandējuma naudu mikrouzņēmumā. Arī šajā forumā redzēju diskusiju, par to, vai komandējuma nauda ietilpst pieļaujamajos 720 EUR vai nē. Daudzi apgalvo, ka ietilpst un darbinieka alga + komandējuma nauda nedrīkst pārsniegt 720 EUR.
Likumā ir rakstīts (iekopēšu daļu no likuma):
“2.1 pants. Mikrouzņēmuma darbinieka ienākums no mikrouzņēmuma
(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā mikrouzņēmuma darbinieka ienākumā no mikrouzņēmuma neietver:
3) komandējuma un darba brauciena izdevumu kompensāciju mikrouzņēmuma darbiniekam atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas paredz saistībā ar komandējumu vai darba braucienu radušos izdevumu kompensācijas apmēru;”
Manuprāt, likumā ir diezgan skaidri uzrakstīts, ka komandējuma nauda neietilpst darbinieka ienākumos, kas nozīmē, ka drīkstu maksāt 720 EUR lielu algu + komandējuma naudu. Lūdzu izlabojiet mani, ja kļūdos.
2. Vai ir kādi ierobežojumi telpu īrei? Piemēram, atrodoties komandējumā, tiek īrēts dzīvoklis, gan strādāšanai, gan arī dzīvošanai.
Ceru, ka nenomētāsiet ar akmeņiem, bet gan sniegsiet atbildes. Paldies jau iepriekš!
Edgars.
E.kurmis
E.kurmis 20.09.2016 15:47
1 сообщение на сайте

Ответы (1)

Pirmkārt, draudziņ: tiešām jāskatās normatīvaja akt, nevis jālasa, ko kur teicis. Šoreiz jūs rīkojāties pareizi, tā arī ir. Algai ir ierobežojums, bet ne dienas naudai.
Vienīgi jāskatās, lai tas tiešĀM BŪTU komandējums, nevis darba brauciens, jo tur ir spēkā cita norma: 42. punkts, MK not. 969. Pārsnieguma daļa būs ALGA.
Telpu īrei ierobežojuma nav, bet izdevumi par to (ja netika iesniegti attaisnojuma dokumenti) tiek atlīdzināti summā, kas nepārsniedz dienas naudu Latvijā, bet NETIEK atlīdzināti ārvalstīs.
Lūdzu pēc tam!
Mu-maija
Mu-maija 20.09.2016 18:42
15811 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.