Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Самозанятые лица К списку тем
Motif 29.09.2016 11:04
251 сообщение на сайте
251 сообщение на сайте
Ответы (16)
Pieņemot darbā jebkuru cilvēku, ir jānoslēdz Darba līgums.
www.likumi.lv- Darba likums
www.likumi.lv- Darba likums
Какой договор надо заключать с самозанятым лицом при оформлении его на работу?
Pašnodarbinātu darbā nevar pieņemt, var slēgt cita veida līgumus.
Pašnodarbināts var pieņemt darbiniekus ar darba līgumu.
Japaina 29.09.2016 11:58
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Pašnodarbinātu darbā nevar pieņemt...
Kāpēc?
Kur tas rakstīts?
Var gan pieņemt, lai arī persona būtu 100 x pašnodarbinātā.
Kā jautāja, tā atbildēju.
Kāpēc?
Kur tas rakstīts?
Var gan pieņemt, lai arī persona būtu 100 x pašnodarbinātā.
Kā jautāja, tā atbildēju.
Likuma par IIN 8. panta 2.2daļā uzskaitītas pazīmes, kuras liecina, ka persona gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis (jākonstatē vismaz 1 pazīme):
• maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tas sniedz pakalpojumus;
• finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;
• maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus;
• maksātāja faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku;
• maksātāja darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;
• maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašnieks.
• maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tas sniedz pakalpojumus;
• finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;
• maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus;
• maksātāja faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku;
• maksātāja darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;
• maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašnieks.
Japaina 29.09.2016 12:10
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Pieņemt jau tiešām var,
bet viņa pašnodarbinātība, slēdzot darba līgumu, nespēlē nekādu lomu!
Lai nodarbojas ar ko vien vēlas (brīvajā no darba laika)
bet viņa pašnodarbinātība, slēdzot darba līgumu, nespēlē nekādu lomu!
Lai nodarbojas ar ko vien vēlas (brīvajā no darba laika)
Dīvaini, ka kāds domā, ka cilvēku kurš ir pašnodarbināta persona nevar pieņemt darbā. Ar Darba līgumu, kaut desmit darba vietās! Parasts darba līgums.
Cits līgums būs, ja maksāsiet šai personai par viņas pakalpojumiem un šī darbība vairs nebūs darbā pieņemšana.Tad jau ir tā, kā raksta Japaina.
Cits līgums būs, ja maksāsiet šai personai par viņas pakalpojumiem un šī darbība vairs nebūs darbā pieņemšana.Tad jau ir tā, kā raksta Japaina.
Aivareno 29.09.2016 12:44
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Dīvaini, ka kāds domā, ka cilvēku kurš ir pašnodarbināta persona nevar pieņemt darbā. Ar Darba līgumu, kaut desmit darba vietās! Parasts darba līgums.
Jā, var pieņemt darbā, kā parastu darbinieku, bet jautājums bija par pašnodarbinātā pieņemšanu.
Japaina 29.09.2016 12:49
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Jautājums vispār bija nekorekts!
Aivareno 29.09.2016 12:54
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Jautājums (kā jau 90% jautājumu šajā forumā) bija "čerez ž***".
Kā mežā sauc, tā mežā atskan.
Nesaprotu cilvēku vēlmi par katru cenu pārgrozīt autora jautājumus pa savam.
Kā cilvēks jautā, tā arī viņam jāatbild.
Tāda ir mana koncepcija! Tā man ir ierakstīta gan politikā, gan metodikā.
Kā mežā sauc, tā mežā atskan.
Nesaprotu cilvēku vēlmi par katru cenu pārgrozīt autora jautājumus pa savam.
Kā cilvēks jautā, tā arī viņam jāatbild.
Tāda ir mana koncepcija! Tā man ir ierakstīta gan politikā, gan metodikā.
Droši vien piederu pie 10% (atļaušos tā domāt ), jo jautājumu sapratu, cita lieta, vai to drīkst darīt.
Japaina 29.09.2016 18:03
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Man kā vēsturniecei interesanti - kā gan Jūs varējāt "saprast" jautājumu?
Varbūt Jums grūtības saprast krievu valodā rakstīto?
Jautājums bija un ir - Kāds līgums jānoslēdz, lai pašnodarbinātu personu pieņemtu DARBĀ?
Es atbildēju - Darba līgums.
Ko es atbildēju nepareizi?
Kādus vēl citus līgumus parasti noslēdz, pieņemot cilvēku DARBĀ???
Jūs paskaidrojāt šādi:
Es jautāju - kāpēc nevar? Kāds normatīvais akts to aizliedz?
Arī pārējie kolēģi saprata tā, kā ir uzdots jautājums.
Tāpēc jau es arī izteicu savu viedokli, ka ... "Nesaprotu cilvēku vēlmi par katru cenu pārgrozīt autora jautājumus pa savam"...
90%
Varbūt Jums grūtības saprast krievu valodā rakstīto?
Jautājums bija un ir - Kāds līgums jānoslēdz, lai pašnodarbinātu personu pieņemtu DARBĀ?
Es atbildēju - Darba līgums.
Ko es atbildēju nepareizi?
Kādus vēl citus līgumus parasti noslēdz, pieņemot cilvēku DARBĀ???
Jūs paskaidrojāt šādi:
Es jautāju - kāpēc nevar? Kāds normatīvais akts to aizliedz?
Arī pārējie kolēģi saprata tā, kā ir uzdots jautājums.
Tāpēc jau es arī izteicu savu viedokli, ka ... "Nesaprotu cilvēku vēlmi par katru cenu pārgrozīt autora jautājumus pa savam"...
90%
Ar pašnodarbinātu personu darba līgumu nevar noslēgt.
Darba līgumu var noslēgt ar FIZISKU personu, ja arī ārpus darba attiecībām viņa ir pašnodarbināta.
Darba līgumu var noslēgt ar FIZISKU personu, ja arī ārpus darba attiecībām viņa ir pašnodarbināta.
Man kā vēsturniecei interesanti - kā gan Jūs varējāt "saprast" jautājumu?
10%
Japaina 29.09.2016 19:45
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
1. Vai pašnodarbinātai personai uz pieres ir plakāts "pašnodarbināta persona"?
2. Un ja arī būtu kaut 7 šādi plakāti, DARBA līgumu VAR un DRĪKST noslēgt.
90%
Āmen!
2. Un ja arī būtu kaut 7 šādi plakāti, DARBA līgumu VAR un DRĪKST noslēgt.
90%
Āmen!
Я очень извиняюсь за некорректный вопрос. Но, мне надо заключить договор с самозанятым лицом на выполнение определённой работы как с юридическим лицом, а не принятие его на работу по трудовому договору. Он сам будет платить за себя все налоги. Что это за договор? Обычный, как заключается на любой вид услуг между юридическими лицами или это договор подряда?
Motif 04.10.2016 14:56
251 сообщение на сайте
251 сообщение на сайте
Pašnodarbinatais ir fiziska persona nevis juridiska. Pašnodarbinatais var slēgt dažādus līgumus.
- darba līgumu kā parasta fiziska persona - tam tad nav saistības ar viņa pašnodarbinatību,
- uzņemuma līgumu arī ka parasta fiziska persona, tad tāpat visus nodokļus maksā uzņēmums, izņemot riska n.
- pakalpojumu līgumu kā pašnodarbinatais par savu pakalpojumu sniegšanu. Tad par nodokļu nomaksu atbildīgs pats - domāju tād gadījums šoreiz interesē Jūs.
- darba līgumu kā parasta fiziska persona - tam tad nav saistības ar viņa pašnodarbinatību,
- uzņemuma līgumu arī ka parasta fiziska persona, tad tāpat visus nodokļus maksā uzņēmums, izņemot riska n.
- pakalpojumu līgumu kā pašnodarbinatais par savu pakalpojumu sniegšanu. Tad par nodokļu nomaksu atbildīgs pats - domāju tād gadījums šoreiz interesē Jūs.
Tas būs Uzņēmuma līgums vai arī sauciet to kā gribat.
Tikai vispirms izlasiet Likumu IIN - vai sniegtais pakalpojums neatbilst darba līguma pazīmēm.
2.2 Uzskata, ka fiziskā persona (maksātājs) gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm:
1) maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tas sniedz pakalpojumus;
2) finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;
3) maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus. Integrācija uzņēmumā šā panta izpratnē ir darba vai atpūtas vietas esamība, pienākums ievērot uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus un citas līdzīgas pazīmes;
4) maksātāja faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku;
5) maksātāja darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;
6) maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašnieks (šis kritērijs neattiecas uz personīgo autotransportu vai atsevišķiem personīgajiem instrumentiem, kas izmantoti darba uzdevumu izpildei).
Tikai vispirms izlasiet Likumu IIN - vai sniegtais pakalpojums neatbilst darba līguma pazīmēm.
2.2 Uzskata, ka fiziskā persona (maksātājs) gūst ienākumu, par kuru jāmaksā algas nodoklis, ja tiek konstatēta vismaz viena no šādām pazīmēm:
1) maksātāja ekonomiskā atkarība no personas, kurai tas sniedz pakalpojumus;
2) finansiālā riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā;
3) maksātāja integrācija uzņēmumā, kuram viņš sniedz savus pakalpojumus. Integrācija uzņēmumā šā panta izpratnē ir darba vai atpūtas vietas esamība, pienākums ievērot uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus un citas līdzīgas pazīmes;
4) maksātāja faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku;
5) maksātāja darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē, maksātājam nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus;
6) maksātājs nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašnieks (šis kritērijs neattiecas uz personīgo autotransportu vai atsevišķiem personīgajiem instrumentiem, kas izmantoti darba uzdevumu izpildei).
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть