Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
uzturlīdzekļi
labdien! Palīdziet lūdzu tiks galā ar šādu jautājumu. Mums atnāca rīkojums no tiesu izpilditāja par uzturlīdzekļu un sprieduma izpildes izdevumu ieturēšanu. Tajā ir teikts: "izdarīt ieturējumus : uzturlīdzekļus Ls 30 no d.a. mēnesī, bet līdz parāda dzēšanai 1/2 ik mēnesi. Uzturlīdzeķlu parāds ir...
Sprieduma izpildes izdevumus ieturēt 30 % apmērā, pēc Ls.. ieturēšanas 15 % ik mēnesi. Sprieduma izpildes izdevumi, tāpat kā tekošie uzturlīdzekļi ir pirmās kārtas piedziņa".
Problēma ir tāda, ka darbiniekam ir minimālā alga. Un ko man tagad ieturēt, es nesaprotu.
Ответы (8)
esli uzturlidzekli na rebjonka, to uderzavatj nado s rabotnika objazateljno, daze esli u nego zarplata minimalka
Dā, no skoljko mne uderzivatj? 30 Ls ili 1/2 zarplati (kotorie menjshe 4em 30 ls). I 4to delatj s sudebnimi rashodami?
sudebnije rashodi uderzivajutsja v pervuju oceredj,kak - u vas napisano, a uzturlidzekli- nado uderzivatj bolsiju summu, ctobi pogasitj parads, a esli budet pismennoje soglasie rabotnika, to mozete uderzivatj i boljse.
net, tam napisano, cto sudebnie rashodi tak ze kak i alimenti uderzivajutsja v pervuju o4eredj.
80.pants. No darba samaksas izdarāmo ieturējumu ierobežojumi;Šā panta pirmajā daļā noteiktie ierobežojumi neattiecas uz uzturlīdzekļu piedziņu nepilngadīgu bērnu uzturēšanai. Jāietur 50% procenti no neto darba algas , tiesas piesēdētājs pats tālāk tiks galā
bet rīkojumā ir uzrādīti divi dažādi konti: viens alimentiem, otrs tiesu izpildes izdevumiem. Ko tad man ieturēt pirmo? Js es sākšu ar alimentiem, man vairs nepaliek pāri tiesas izpildes izdevumiem
Ja tev ir divi dažādi konti tad nu gan labāk pazvani tiesas izpildītājam un pajautā, man bija jāparskaita vienā kontā un viņa man tā arī atbildēja
Ja ir minimālā alga, var ieturēt tikai uzturlīdzekļus.Sprieduma izpildes izdevumu ieturēšanas paziņojumu es nosūtīju atpakaļ ar paskaidrojumu.
Закрыть
Краткое описание нарушения