Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Mama К списку тем
533 сообщения на сайте
Ответы (30)
52 - Darba ņēmējs, kuram ir bērns vecumā līdz trim gadiem, kas piedzimis līdz 2002.gada31.decembrim, un kurš ir nodarbināts pilnu darba nedēļu (vairāk par 20 stundām nedēļā, ja bērns ir vecumā līdz pusotram gadam, un vairāk par 34 stundām nedēļā, ja bērns ir vecumā no pusotra līdz trim gadiem). Darba ņēmējs, kuram ir bērns vecumā līdz diviem gadiem, kas piedzimis 2003.gada1.janvārī vai vēlāk, un kurš ir nodarbināts pilnu darba nedēļu (vairāk par 20 stundām nedēļā).
Pabalsta pieprasīšanai viņai ar pasi jāgriežas savā VSAA nodaļā, kur jāiesniedz darba devēja izziņa par viņas nodarbinātību – no kura datuma un cik stundas nedēļā viņa strādā.
нет сообщений на сайте
533 сообщения на сайте
Вопрос в следующем - на какой код ее переводить? Пособие после 1,5 лет она не получает. НО, она работает по часам и в целом все равно получается меньше 20 часов в неделю (не из-за пособия - просто график такой) Переводить ли ее на 52 код или на 11?
Все осложняется тем, что она подала заявление на увольнение и как мне пояснили в VSAA для того , чтобы на бирже она могла получить пособие по безработице исходя из зарплаты, а не из детского пособия, ее надо хотя бы за месяц перевести с 51 кода на другой (только вот какой???).
Может кто0то сталкивался с подобным? Нужно ли нам сейчас (с опозданием) подготовить ей справку о том, что она с ... до ... работала меньше 20 часов в неделю? и не будет ли проблем у девушки с получением пособия по безработице?
Извините за длинный вопрос, просто хочется и человеку помочь и самой разобраться.
407 сообщений на сайте
Kstate zadajte vopros prjama im VSAA i polu4ite otvet na ukazanij meil - http://www.vsaa.lv/vsaa/content/?lng=lv&cat=600
Нет, пособие она получит в любом случае, просто если она в VSAA базе данных числиться как работающая мама с ребенком, которая получает детское пособие, то ей и пособие по безработным насчитают исходя из детского пособия. А , если она как обычная работающая - то тгда с зарплаты. Так мне сказали в VSAA. только не знаю, относятся ли эти коды с определению статуса или нет, или они статус присваивают на основании спраки с места работы???
407 сообщений на сайте
407 сообщений на сайте
407 сообщений на сайте
407 сообщений на сайте
407 сообщений на сайте
ja zadala VSAA vopros - Jautājuma teksts:
Vai māmiņa, kurai ir bērns vecumā līdz 3 gadiem strādājot nepilnu slodzi līdz 34 stundām nedēlā, saņem bērna kopšanas pabalstu un kādā apmērā?
i polu4ila takoj otvet:
Bērna kopšanas pabalsta apmērs no bērna pusotra gada vecuma – Ls 7.50.
Lai saņemtu šo pabalstu:
· Jūs varat strādāt ne vairāk kā 34 stundas nedēļā, ja bērna kopšanas pabalsts piešķirts līdz 31.12.2002.g. un nepārtraukti turpinās. Šajā gadījumā pabalstu maksā līdz bērna 3 gadu vecumam.
· Jūs varat strādāt ne vairāk kā 34 stundas nedēļā, ja bērna kopšanas pabalsts piešķirts laika periodā no 01.01.2003.g. līdz 05.07.2003.g.. Šajā gadījumā pabalstu maksā līdz bērna 2 gadu vecumam.
· Jūs varat strādāt ne vairāk kā 20 stundas nedēļā, ja bērna kopšanas pabalsts piešķirts pēc 05.07.2003.g.. Šajā gadījumā pabalstu maksā līdz bērna 2 gadu vecumam.
Pabalsta pieprasīšanai Jums ar pasi jāgriežas savā VSAA nodaļā, kur jāiesniedz darba devēja izziņa par Jūsu nodarbinātību – no kura datuma un cik stundas nedēļā Jūs strādājat.
Ar cieņu
VSAA Daugavpils nodaļas
vec. inspektore T. Lebedjoka
54-76032
407 сообщений на сайте
407 сообщений на сайте
Спасибо!
616 сообщений на сайте