Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Zemnieku saimniecība К списку тем

Zemnieku saimniecība
Labdien!

Laikam kaut ko esmu palaidusi garām, tāpēc šaubos šajā lietā.

Kas notiekās ar zemnieku saimniecībām? Vai tās arī jāpārreģistrē? Vai arī jāveic kādi citi pasākumi?
Vignija
Vignija 02.11.2004 17:26
63 сообщения на сайте

Ответы (3)

17.pants. Individuālie (ģimenes) uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības un individuālā darba veicēji

(1) Individuālie (ģimenes) uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, kā arī individuālā darba veicēji līdz aroddarbību regulējošā likuma spēkā stāšanās dienai darbojas atbilstoši likumam, saskaņā ar kuru tie nodibināti, ņemot vērā šajā pantā noteiktos izņēmumus.

(2) Tāda individuālā uzņēmuma īpašnieks, kurš atbilst Komerclikuma 75.pantapirmajā daļā noteiktajiem kritērijiem, piesaka sevi ierakstīšanai komercreģistrā kā individuālo komersantu līdz 2004.gada31.decembrim vai pārveido individuālo uzņēmumu par komercsabiedrību, vai ar savu lēmumu uzsāk šā uzņēmuma likvidāciju, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā. Šo noteikumu neizpildes gadījumā individuālo uzņēmumu ar komercreģistra iestādes amatpersonas lēmumu izslēdz no uzņēmumu reģistra (19.pants).

http://www.likumi.lv/doc.php?id=56945
Cleo
Cleo 03.11.2004 09:42
19234 сообщения на сайте
Cik es saprotu, zemnieku saimniecībām nav obligāti jāpārreģistrējas Komercreģistrā, bet ja veelas tad laikam var! Bet kā būtu izdevīgāk- pārreģistrēties, vai tomēr palikt z/s, kamēr likums to ļauj, nodokļu likmēs laikam atškirības nav, ja ir reģistrēts UIN???
Bettija
Bettija 22.11.2004 02:49
14 сообщений на сайте
cik es saprotu, tad jā, līdz aroddarbību regulējošā likuma spēkā stāšanās dienai ZS var neveikt pārreģistrāciju no UR uz KR. Ja esat UIN maksātāji, tad protams likmes visiem ir vienādas ko SIA ko ZS. Nevaru pateikt, kā ir izdevīgāk diemžēl, bet man zināmās ZS tomēr veic pārreģistrāciju uz KR.
Cleo
Cleo 22.11.2004 08:06
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.