Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Bolt и регистрация НДС плательщиком К списку тем
Bolt и регистрация НДС плательщиком
Здравствуйте. Латв. такси-фирма, не плательщик НДС, использует аппликацию эстонской фирмы Bolt, плательщика эстонского ндс. Bolt называет свои услуги посредничеством, pvn 0, revers. Скажите, пожалуйста, необходимо ли латвийской компании зарегистрироваться НДС плательщиком, получая посреднические услуги еврокомпании?
С уважением.
Ответы (15)
Interesants jautājums. No vienas puses, Latvijas uzņēmumam nav jābūt PVN maksātājam, ne lai sniegtu taksometra pakalpojumus (lielākā daļa takšu firmu nav PVN maksātāji), ne arī lai saņemtu pakalpojumus no ES.
No otras puses, Bolt nemaz nevarētu jums izrakstīt rēķinu ar reverso PVN, ja jūs neesat PVN maksātāji. Vismaz tā būtu Latvijā un domāju, ka tas arī izriet no PVN regulas.
Tā ka nevaru viennozīmīgi atbildēt. Ja es būtu Bolt, tad censtos pārliecināties, vai sniedzu pakalpojumu PVN maksātājiem vai nē. Bet praksē lielākā daļa Bolt rēķinu, ko esmu redzējusi ir no uzņēmumiem, kas nav PVN maksātājai, tā ka tā man ir liela mistērija.
Ir gan viena tāda nianse, ka varbūt Igaunijas VID neprasa, lai pakalpojumu saņēmējs ES būtu obligāti PVN maksātājs, varbūt pietiek, ka tā ir juridiska persona ar juridisko adresi ES.
55.pants. Vispārīgie noteikumi nodokļa maksātāja reģistrācijai Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā
(1) Nodokļa maksātājs reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā, pirms tas:
2) s a ņ e m tādus pakalpojumus iekšzemē, kuru sniegšanas vietu nosaka saskaņā ar šā likuma 19.pantapirmo daļu;
Pirms saņemt pakalpojumus no ES/3V ir jāreģistrējas PVN reģistrā.
Šeit VID komentārs
https://www.vid.gov.lv/en/node/163700
Paldies. Piezvanīju VID, pateica, ka Latvijas firmai jāreģistrēties PVN reģistrā, tā kā saņem pakalp. no Eiropas kompānijas.
El_ve, paldies. Tad saimnieciskās darbības veicējam, saņēmot tikai vienreiz Google reklāmas pakalpojumu, jābūt par pvn maksātāju arī turpmāk uz jāapliek savus pakalpojumus ar PVN mužīgi mužos?:)
Jelena1, PVN likumā vēl ir šī norma (2) Nodokļa maksātājam ar nodokli apliekamu darījumu veikšanai ir tiesības reģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā uz noteiktu laiku, kuru tas norāda šā likuma 66.pantapirmajā daļā minētajā reģistrācijas iesniegumā.
Var painteresēties VIDā, vai ņemot vērā, ka jāreģistrējas tikai pakalpojuma saņemšanai, var reģistrēties uz ,piemēram, dienu.
P.S. Ja zvanīsiet, lūdzu, padalieties ar viņu atbildi, jo nekad nav nācies izmantot šo normu.
Teorētiski jums taisnība. Bet es gribētu redzēt praksē, kā VID gribēs reģistrēt kādu, jo iemesls PVN reģistrācijai ir "gribam nopirkt Microsoft programmatūru". Pat tos, kas grasās sniegt pakalpojumus ES nodokļu maksātājiem, manā pieredzē čakarē uz nebēdu un reizēm negrib reģistrēt.
Ja jums sanāk ātri un nesāpīgi, lūdzu, dodiet ziņu. Tad varēs šo pieredzi izmantot.
Bolt - это посредник, который собирает оплату за такси и распределяет эти средства.
Maksājuma paziņojums от Boltа за месяц ( не счет !) раскладывается на составляющие счета от латв.фирм, как ПВН-плательщиков, так и не ПВН-плательщиков.
Дальше рутинная работа, выковыривание этого Предналога по каждой фирме отдельно.
Никакого реверса нет.
Никакого реверса нет.
Ir gan reverss. Ir rēķini par taxi pakalpojumiem (tur nav nekāda reversa protams). Un mēneša beigās ir vēl rēķins no paša Bolt Operations OU par starpniecības pakalpojumiem. Un šis konkrētais pakalpojums ir ar reverso PVN maksāšnas kārtību.
Teorētiski jums taisnība. Bet es gribētu redzēt praksē, kā VID gribēs reģistrēt kādu, jo iemesls PVN reģistrācijai ir "gribam nopirkt Microsoft programmatūru". Pat tos, kas grasās sniegt pakalpojumus ES nodokļu maksātājiem, manā pieredzē čakarē uz nebēdu un reizēm negrib reģistrēt.
Ja jums sanāk ātri un nesāpīgi, lūdzu, dodiet ziņu. Tad varēs šo pieredzi izmantot.
Sanāca gan ātri, gan nesāpīgi. Sīkāk publiski negribu apspriest, bet šo pantu par ES pakalpojumiem var un vajag izmantot.
Я оцениваю ситуацию со стороны Получателя услуг такси. Я могу включать в ПВН-декларацию счета латвийских фирм , в этих счетах есть все необходимые реквизиты, счета идут как приложение к Maksājuma paziņojums от Boltа за месяц .
У вас взгляд с другой стороны- Piegādātājs.
"Ir gan reverss. Un mēneša beigās ir vēl rēķins no paša Bolt Operations OU par starpniecības pakalpojumiem" - без сомнения.
Похоже на комиссионную торговлю, где посредник берет себе только проценты за свои услуги и пропускает через себя весь денежный поток.
Но среди латвийских фирм, представляющих услуги такси, в их списке 70 % не ПВН-плательщиков.
Bet Bolt Operations OU ir piereģistrējies Latvijā kā nodokļu maksātājs. PVN Nr.: LV90012246358.
Tātad Bolt pakalpojuma saņēmējam nav jāpiereģistrējas kā PVN maksātājam?
Покупая хлеб, молоко, вы же не регистрируетесь ПВН плательщиком.
Если покупать хлеб и молоко для ХД в Эстонии, то тоже не всё так просто. Тут же не для личного потребления.
Речь о другом, вся деятельность идет на территории Латвии
Bet Bolt Operations OU ir piereģistrējies Latvijā kā nodokļu maksātājs. PVN Nr.: LV90012246358.
Ja jūs saņemat rēķinus no Bolt Operations OU ar PVN reģ Nr. LV90012246358, tad pakalpojuma saņēmējam nav jāreģistrējas kā PVN maksātājam.
Man piemēram klients saņem rēķinus no Bolt Operations OU ar PVN reģ Nr. EE102090374.
Я оцениваю ситуацию со стороны Получателя услуг такси. Я могу включать в ПВН-декларацию счета латвийских фирм , в этих счетах есть все необходимые реквизиты, счета идут как приложение к Maksājuma paziņojums от Boltа за месяц .
Ir maksāšanas paziņojums un ir atsevišķi rēķini par visiem darījumiem, kas ir ietverti šajā maksāšanas paziņojumā. Un viens no šiem rēķiniem ir paša Bolt izrakstīts rēķins par savu komisiju, kura rēķinā tiek nosaukta kā "apkalpošanas maksa".
Спасибо большое за ответы! Получили счёт от Болт. Он зарегистрирован ндс плательщиком в Латвии. Вопросы отпали:)
Закрыть
Краткое описание нарушения