Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Priekšampmaksas rēķina apmaksa un gala rēķins К списку тем
Priekšampmaksas rēķina apmaksa un gala rēķins
Labdien, zinošie un pieredzējušie kolēģi (gribētos tā teikt). Mācos. Nodrarbības pašreiz pārtrauktas pasniedzējas slimības dēļ.
Saņemta avansa rēķina maksājums tiek grāmatots Programma Jumis PRO
D 2620 K5210 = 67.89 21%
D 5210 K5722 (pvn no avans)=14.26 21% (21% tiek atstāts, lai tiek dekl).
saņemtais apmaksātais rēķins uzņēmumā tiek grāmatots
D 5210 K 6112 = 67.89 Atzīmes 21%, tiek noņemtas, lai neiet deklarēcijā
D 5724 K 5724 =14.25
Kopā=82.15
Vai, lūdzu variet izskaidrot, kāpēc, kāds labums vai sliktums no 5724 (pvn reverss no avansiem tiek izmantots šādi. Darbiniece ar mani nekomunicē. Ceru, ka uzrakstīju Kaut cik saprotami. Paldies.
Ответы (18)
pirmā daļa pareiza.
Saņemot avansu grāmato
D2620 K5210 - visa summa
D 5210 K 5721 - PVN summa - PVN tiek iekļauts arī PVN deklarācijā.
Un viss, kamēr nav piegādāta prece vai pakalpojumus - Avanss tā arī stāv K 5210 (summa bez PVN)
Kad pāŗdod preci
D2310 K6110 - summa bez PVN
D2310 K5721 - PVN
Un uzreiz ar to pašu datumu papildgrāmatojums:
D5210 K2310 - visa summa
D5721 K5210 - PVN summa
Kad pārdod preci PVN ir gan D, gan K un PVN deklarācijā neuzrādās, jo vienreiz jau ir uzrādīts.
Kas Jums to visu ir mācījis?
Lasu un brīnos.
Ja, saņemot avansu, aprēķinājāt, iekļāvāt deklarācijā un arī samaksājāt PVN, kam un kādi papildgrāmatojumi vēl ir vajadzīgi?
Kaut kāda lipīga slimība - grāmatot, grāmatot, piegrāmatot, pārgrāmatot un atgrāmatot.
Pirmais grāmatojums ir pareizs.
Otrais grāmatojums - gaužām vienkāršs D-saņemtie avansi K-ieņēmumi
Nekāda sakara ar 2310, ar PVN un tml.
Tā var rīkoties tikai tie grāmatveži, kuri no saviem klientiem iekasē naudu pēc grāmatojumu skaita.
Tādā gadījumā varētu izdomāt vēl kādus 7 grāmatojumus.
Nekāda sakara ar 2310, ar PVN un tml.
Nepiekritu! Ja avans ir saņemts par mazāku summu nekā realizacija, tad PVN-am jabūt
Kaut kāda lipīga slimība - grāmatot, grāmatot, piegrāmatot, pārgrāmatot un atgrāmatot.
Pēc mūsu nodokļu likumdošanas labāk vairāk, nekā mazāk....
Man, pemēram tāda grāmatojumu ekonomija nepatīk.
Principā jau pareizi ir gan Ligucites, gan Aivara007 grāmatojumi. Kā pašam ērtāk un kā to nosaka grāmatvedības politika. Es daru kā Ligucite, un nebūt neiekasēju no klientiem naudu pēc grāmatojumu skaita.
Es grāmatoju saņemto avansu tā:
D 2620 Banka
K 5210 saņemtie avansi (bez PVN)
K 5721 Norēķini par PVN (21%)
Veicot realizāciju:
D 2310 kopsumma
K 6110 ieņēmumi bez PVN
K 57211 PVN no avansiem (deklarācijai konts nav piesaistīts)
un pārgrāmatojums ar avansa ievērtēšanu
D 5210 bez PVN
D 57211 PVN no avansiem
K 2310 kopsumma
un deklarācijā viss ļoti skaisti atspoguļojas avansa saņemšanas periodā. Avansa ievērtēšana jau PVN deklarācijā vairs neieslīd.
Deklarācijā viss PAREIZI tiek iekļauts tā, kā es rakstīju augstāk.
Un ir tikai 3 ieraksti grāmatojumu sarakstā, taču ne 9 - deviņi, kā Cleo.
Var jau piefantazēt vēl kādus 9 ierakstus - через девятку!
Sletla - kur bija rakstīts, ka par mazāku (lielāku) summu?
Vienvārdsakot - grāmatojiet kā gribat.
Ne es atļāvējs, ne aizliedzējs. Jauku dienu! Un veiksmi grāmatojumu piefantazēšanā - padomu jau devu - через девятку!
Kāpēc 9 ieraksti? Man ir 3 iegrāmatojumi.
1.grāmatojums ir Bankā
2.grāmatojums ir rēķinā
3.grāmatojums ir Grāmatvedības izziņa.
Ha-ha-ha...
Ir 9 ieraksti 3 grāmatojumos (3 x 3 = 9).
Katrā grāmatojumā ir 3 ieraksti.
Manā variantā ir 2 grāmatojumi un kopā 3 ieraksti.
9 : 3 = 3 - tieši 3 reizes mazāk.
Bet, kā jau minēju, через девятку var vēl kādus 9 ierakstus veikt.
Nekā personīga!
Nu ja Jūs pasludinājāt ekonomēt grāmatojumus, tad vajag aprakstīt arī visus variantus.
Экономика должна быть экономной!
Экономика должна быть экономной!
Вот именно!!!
О чем разговор!
Nu ja Jūs pasludinājāt ekonomēt grāmatojumus, tad vajag aprakstīt arī visus variantus.
Aha! Lika pagaidīt!
Es te par baltu velti tagad lasīšu lekcijas, vai ne?
Man pietiek ar studentiem, kur man par to maksā.
Par velti ir tikai siers peļu slazdā - otrajai pelei.
Es kā slinks grāmatvedis grāmatoju caur banku D2620 K5210 un D2620 K5721 (21%, lai ieiet deklarācijā).
Vienīgi jāpatur prātā, ka salīdzinot avansus ar partneriem, tam atlikumam, kurš ir K5210, būtu jāpieskaita PVN, ja nu gadījumā uz gada beigām avanss nav "atprečots".
Pēc tam, kad ir realizācija, es par neto summu D5210 K6110, bet par PVN D un K viens un tas pats konts, ko es sev saucu par PVN avansos un kurš neiekļūst PVN deklarācijā. Tas tādēļ, lai rēķina kopīgā summa sakristu ar samaksāto summu (Jumja apmaksas kontrolē). Man tātad ir 4 rindiņas.
Labdien!
Bet ja mēs samaksājam avansā(vairāk nebūs jāmaksā) un gala rēķins būs tikai pēc mēnešiem trīs pēc padarītā darba pa nullēm,vai varu tagad atskaitīt priekšnodokli,vai tikai pēc padarītā darba?
Labdien!
Bet ja mēs samaksājam avansā(vairāk nebūs jāmaksā) un gala rēķins būs tikai pēc mēnešiem trīs pēc padarītā darba pa nullēm,vai varu tagad atskaitīt priekšnodokli,vai tikai pēc padarītā darba?
Можете, если счет оплачен
Закрыть
Краткое описание нарушения