Pirmkārt, nebija teikts, ka jāmaksā dubultā! Bija teikts - ir jāapmaksā tāpēc, ka ja pirmdiena ir darbinieka parastā darba diena, bet (šoreiz - Likumā) noteikts, ka nav jāstrādā, tad darbiniekam tiek apmaksāti "zaudējumi" un saskaņā ar DL 74. pantu tā ir attaisnotā prombūtne
Labdien visiem vēlreiz!
Paldies visiem par atbildem un izkaidrošanu.
Mūms darbā ar grāmatvedi joprojām ir diskusija par apmaksu 20.11.2023. datumā. Viņa uzstāj, ka ja darbienieks nenāks uz darbu un nestrādās 20.11.2023. datumā(mums uzņēmumā ir 5 diienu darba nedēļa,no pirmdienas līdz piektdienai), tad šī diena darbiniekam nebūs apmaksāta.
Es pati domāju, ka 20. novembrī nenākšu uz darbu, jo darba vadītājs uz manu jautājumu vai vajadzēs man strādāt 20. novembrī, atbildēja, ka varu arī nenākt, jo pirmdienā nebūs nekas svarīgs un steidzāms darāms. Bet ja pati gribu varu arī 20. novembrī strādāt.
Cik es sapratu no jūsu atbildem, tad 20.11.2023. darba devējam tomēr ir jāpmaksā(kā "atlīdzība"), ja darbieniekam 20.novembrisir parastā darba diena, bet ar likumu ir noteikta brīvdiena, un ar DL 74. pantu darbieniekam tiek apmaksāti "zaudējumi". tādējādi nodrošinot, ka darba dienu skaita samazināšanas dēļ darbiniekam netiek samazināta darba samaksa.
Un ja es izlemšu nenākt darbā 20. novembrī, darba devējam būs jāpamaksā man šo dienu, pareizi?