Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pamatlīdzekļu pāklasifikācijas iegrāmatošana К списку тем

Pamatlīdzekļu pāklasifikācijas iegrāmatošana
Labdien! Situācija: uzņēmums iznomā ilgtermiņā savus pamatlīdzekļus, taču, tiklīdz pamatlīdzeklis vairs nomai nav derīgs, tas nonāk un tiek pārklasificēts kā prece pārdošanai. Mēneša laikā šādu pamatlīdzekļu ir ļoti daudz (vairāki desmiti), tāpēc, lai optimizētu savu laiku, jautājums ir sekojošs: vai drīkst visus mēneša laikā par preci pārklasificētos pamatlīdzekļus iegrāmatot vienā grāmatojumā ar mēneša pēdējo datumu vai katram pamatlīdzeklim obligāti vajadzīgs savs grāmatojums? Visiem šiem pamatlīdzekļiem ir viena tipa grāmatojums, kas satāv no 3 ierakstiem 1. Atlikusī vērtība tiek pārgrāmatota uz preci, 2. Uzkrātais nolietojums, 3. mēneša nolietojums. Paldies.
Gra
Gra 21.12.2023 11:19
12 сообщений на сайте

Ответы (8)

Tīri tehnisks jautajums: kā tad Jūs uzskaitat savus pamatlīdzekļus, ja varat norakstīt viņus ar vienu grāmatojumu?
Sletla
Sletla 21.12.2023 12:35
13525 сообщений на сайте
Pamatlīdzekļi netiek norakstīti, bet pārklasificēti par preci. Iegādājotiies tie tiek iegrāmatoti attiecīgajā PL kategorijas kontā, visi PL iegādāti bez pvn. Pēc pārklasifikācijas katrs PL ar savu atlikušo vērtību nonāk elektoniskajā darījumu uzskaites žurnālā, kur vērtība sakrīt ar preču atlikumu virsgrāmatā. Jautājums tīri tehnisks vai ir kādi noteikumi, kas nosaka, ka obligāti katrs PL izslēdzot ir jānogrāmato atseviški, kad tiek pārklasificēts par preci. Ja nē tad darītu šādi: Visu izlsēgto PL atlikušo vērtību mēneša beigās nogrāmatotu uz precēm, tāpat arī attiecīgi visu PL nolietojumu vērtību kopsummas utt. Protams, katram pamatlīdzeklim tāpat tiek un tiks sagatavots izlēgšanas akts.
Gra
Gra 21.12.2023 13:19
12 сообщений на сайте
Pamatlīdzekļi netiek norakstīti, bet pārklasificēti par preci
Ko tas nozīmē? Kā izskatās pārkvalifikācijas grāmatojums?
Uzrakstiet grāmatojumus, tad uzreiz visu sapratīsiet
Sletla
Sletla 21.12.2023 15:53
13525 сообщений на сайте
Debetā prece, kredītā pamatlīdzekļi. Labi, šeit jau tiek piesieti termini, bet par to vispār pat nebija jautājums. Kā norakstīti mūsu uzņēmuma tiek tādi PL, kas ir atdoti, piemēram, apdrošinātājiem un netiek tālāk pārdoti, attiecīgi nonāk zaudējumu kontā.
Gra
Gra 21.12.2023 16:10
12 сообщений на сайте
Debetā prece, kredītā pamatlīdzekļi.
Nu lūk..un tāgad viss ir atkarīgs no programmas, ar kuru Jūs strādājat. Diez vai, ka PL Jūs uzskaitat visus čupā bez analītikas. Toties pa katru vajadzes veikt atsevišķu grāmatojumu.
Sletla
Sletla 21.12.2023 16:26
13525 сообщений на сайте
Nu lūk..un tāgad viss ir atkarīgs no programmas, ar kuru Jūs strādājat. Diez vai, ka PL Jūs uzskaitat visus čupā bez analītikas. Toties pa katru vajadzes veikt atsevišķu grāmatojumu.
Es tomēr nepiekristu, ka vajag katram PL atsevišķu grāmatojumu. Es nezinu kādā veidā analītiku uzskaita autore (nesaprotu kas ir domāts ar "elektoniskajā darījumu uzskaites žurnālā"), bet piemēram es PL analītiski uzskaitu ekselī. Arī ir daudz PL, kas regulāri tiek "aiztransportēti" uz krājumiem. Attiecīgi no excel izdrukāju atlasīto sarakstu ar konkrētajiem PL un katra PL vērtībām (sākotnējām, nolietojuma un atlikušajām), piespraužu sarakstu pie valdes lēmuma par PL pārklasifikāciju tādu un tādu iemeslu dēl un programmā grāmatoju ar vienu grāmatojumu.
_susurs_
_susurs_ 21.12.2023 20:38
856 сообщений на сайте
Es tomēr nepiekristu, ka vajag katram PL atsevišķu grāmatojumu.
Tāpēc es arī rakstiju, ka viss ir atkarīgs no programmas. Ja Jūs analītisko uzkaiti kārtojat Excelī, tas nozīmē ka vai nu Jūsu programma nedod citu iespēju, vai nu Jūms ļoti patīk Excelis un tas ir tīri Jūsu izvēle..
Sletla
Sletla 22.12.2023 13:01
13525 сообщений на сайте
Es tomēr nepiekristu, ka vajag katram PL atsevišķu grāmatojumu. Es nezinu kādā veidā analītiku uzskaita autore (nesaprotu kas ir domāts ar "elektoniskajā darījumu uzskaites žurnālā"), bet piemēram es PL analītiski uzskaitu ekselī. Arī ir daudz PL, kas regulāri tiek "aiztransportēti" uz krājumiem. Attiecīgi no excel izdrukāju atlasīto sarakstu ar konkrētajiem PL un katra PL vērtībām (sākotnējām, nolietojuma un atlikušajām), piespraužu sarakstu pie valdes lēmuma par PL pārklasifikāciju tādu un tādu iemeslu dēl un programmā grāmatoju ar vienu grāmatojumu.
Un jūs arī nerakstat katram pamatlīdzeklim aktu, bet teiksim vienu aktu mēneša beigās par visiem aiztransportētajiem PL?
Gra
Gra 22.12.2023 20:51
12 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.