Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Заплачен аванс, фирма ликвидировалась К списку тем

Заплачен аванс, фирма ликвидировалась
Заплатили аванс за товар, с декларации pvn поставили в предналог( по оплаченному авансу)
Фирма ликвидирована

Д 2190 к 2620 -100
Д 5721 к 2620 -21

Можно сразу списать д 82.... к 2190- 100 еур?
В декларацию uien не чего не показываем
Надо ли сообщение и приказ от руковдства или хватает бух справки?
Leilaa
Leilaa 29.12.2023 17:39
44 сообщения на сайте

Ответы (6)

Я бы списала и нигде ничего не показывала. В качестве обоснования - распечатка из Регистра.
Albina
Albina 02.01.2024 10:47
64739 сообщений на сайте
UIN var nemaksāt tikai tad, ja jums ir pierādījumi, ka jūs esat "veicis visas atbilstošās parādu piedziņas un atgūšanas darbības". Ja nav mēģināts piedzīt, tad UIN ir jāmaksā.
_susurs_
_susurs_ 02.01.2024 21:07
856 сообщений на сайте
UIN likums
9. pants. Nedrošie debitoru parādi

3) Šā panta pirmajā daļā noteiktais neattiecas uz parādu summām, ja nodokļa maksātājs veicis visas atbilstošās parādu piedziņas un atgūšanas darbības un ir ievērots šīs daļas 1. punkta nosacījums un vēl viens no citiem šīs daļas nosacījumiem:
1) debitors ir Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts rezidents vai tās valsts rezidents, ar kuru Latvija noslēgusi konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja šī konvencija ir stājusies spēkā;

6) debitora parāda piedziņa tiesas ceļā nav iespējama lietderības apsvērumu dēļ sakarā ar to, ka debitora parāda summa ir mazāka nekā ar tās atgūšanu saistītie izdevumi, ja iepriekš ir veikti pasākumi parāda atgūšanai, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā debitora parāda summa nepārsniedz 0,2 procentus no nodokļa maksātāja pārskata gada neto apgrozījuma, bet nav lielāka kā 500 euro;

10) parāda summa nav atgūta no debitora, kura darbība ir apturēta, pamatojoties uz nodokļu administrācijas lēmumu, un tas ir izslēgts no komercreģistra;

ответ на Ваш вопрос
Annaeglite
Annaeglite 02.01.2024 22:38
2044 сообщения на сайте
При чем здесь дебиторский долг, если это был аванс несостоявшемуся кредитору?
Leilaa
Leilaa 06.01.2024 16:37
44 сообщения на сайте
Kā sauc bilances posteni, kurā norāda samaksātos avansus kreditoriem?
_susurs_
_susurs_ 06.01.2024 16:50
856 сообщений на сайте
А что это по Вашему - если не дебиторский долг?
На Дт 2190 остаток 100,00 евро - это дебитор - Ваш должник.
Amuil
Amuil 09.01.2024 00:12
26356 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.