Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Ārpusbilances konti К списку тем

Ārpusbilances konti
Labdien! Nekad neesmu saskārusies ar ko tādu, bet šobrīd ir situācija sekojoša: 2022.gadā noslēgts finanšu līzings par pl iegādi, samaksāta pirmā iemaksa, ko 2022,gada pārskatā uzrādīju kā avansa maksājums par pl. Savukārt 2023.gadafebruārī piegādāja šo pl ( iegrāmatoju pl vērtību un saistības pret fin. līzinga devēju) un izrādījās, ka tas lietošanai nav derīgs pilnībā, kas bija pretrunā ar apsekošanas aktu(apsekošanu veica profesionāla kompānija, fin. līzinga devēja uzdevumā) pirms šī finanšu līzinga līguma slēgšanas, kurā tika minēta niecīga remonta nepieciešamība. Tādejādi kopš pl saņemšanas tas stāv kā statuja tehnikas laukumā ar bojātu motoru, bez izmantošanai saimnieciskā darbībā attiecīgi svarīgām detaļām un ar šo finašu līzinga kompāniju nespējam vienoties par pl remontu, kā arī esam vairākkārt izteikuši vēlmi lauzt šo līgumu, bet no viņu puses nav nekādu atbilžu. Tā kā par pl to uzskatīt nevar un gribam lauzt līgumu vai varam šo pl un saistības pret fin. devēju likt ārpusbilances kontos. Šobrīd šie skaitļi tik bojā bilances kopējo ainu.... Ja var , tad kādi būtu iespējamie grāmatojumi?
Binnija
Binnija 24.01.2024 13:50
8 сообщений на сайте

Ответы (1)

Noslēgts līzinga līgums, kurš uz bilances brīdi nav lauzts, nav ārpusbilances saistības - tās ir reālas faktiskas saistības. Gada pārskatam ir jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par uzņēmuma aktīviem un saistībām. Attiecīgi tam visam ko jūs aprakstījāt tur ir jābūt atspoguļotam un pielikumos aprakstītam. Mazums jūs vēl piecus gadus ar līzinga kompāniju tiesāsieties par šo līgumu? Un nekur nav rakstīts, ka vinnēsiet. Jebkurai trešajai personai pēc likuma to visu ir tiesības zināt.
_susurs_
_susurs_ 24.01.2024 19:49
849 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.