Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Par preču (saņemšanas) dokumentu reģistrāciju К списку тем
Ответы (8)
es personīgi reģistrēju vienā žurnālā un tikai PPR (turklāt elektroniskā veidā- excel formātā). čekus uzskatu, ka reģistrēju avansa norēķinos, piešķirot tiem kārtas numuru kāds ir avansa norēķina ieraksta kārtas numurs. Atsevišķā žurnālā reģistrēju KTPR, jo to nosaka MK 252 noteikumi.
Nu man ir Tilde Jumis un es tagad sāku štukot, ka man taču ar roku nav jāraksta neviens žurnāls;)KTPR-tas ir kokmateriāliem? Un ko tad tu dari ar tām PR, kurās ir materiāli, mazv.inv.-kāds ir tālākais process?
Viņiem varētu pajautāt kur tas ir rakstīts, ka ir jāreģistrē vienā žurnālā! Un ja ir viena struktūrvienība, tad kāpēc ir vajadzīgas tās iekšējās pavadzīmes? Te varbūt varētu sarakstīt rīkojumu par PPR reģistrēšanu un tajos paredzēt šos 2 žurnālus.Noteikumu 25.punktā teikts"...PPR lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā...". Varbūt izies.
Ane 08.12.2004 14:24
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
man nav PPR uz materiāliem un mazvērtīgo - man uz to visu ir EKA čeki un ja trūkst kāda rekvizīta, tad klāt kvīts pie čeka. Tos jau kā teicu, es reģistrēju tikai avansa norēķinā.
Tak polučaetsa nado ,praktičeski,dublirovatj 6 ž-o ?Es ari žurnāla reģistrēju tikai preci pārdošanai.Šausmas !!!!!!!!!!!!!
Izrādās, viss mums ar tiem žurnāliem ir kārtībā-varot būt kaut 10, lai tik mums ir ērti. Bet ir vēl tāda versija, ka vienā žurnālā jāreģistrē tikai prece pārdošanai, otrā-gan prece pārdošanai, gan pārējās PPR.Citiman zināmi grāmatveži drošībai reģistrējot pat kvītis un čekus;)))))
nav brīnums, grāmatveži ir tā iebiedēti, ka drīz reģistrēs visu n-tajos žurnālos visādam gadījumam :)), bet nu patiesībā Preču reģistrācijas žurnālā jāreģistrē tikai PPR>
Bet noteikumos nav teikts"PPR reģistrācijas žurnāls", bet gan "Preču pavaddokumentu reģistrs". Bet es jau simto reizi lasot MK noteikumu 339 to 27.punktutiko ieraudzīju pretrunu "Pavadzīmes rēķinus , iekšējos attaisnojuma dokumentus , vai citus normatīvajos aktos noteiktos attaisnojuma dokumentus(aiz šī it kā varētu slēpties tie čeki, kvītis kā VID skaidro), kas pamato pārvietošanu reģistrē pavaddokumentu reģistrā PAVADZĪMES - RĒĶINA SAŅEMŠANAS(izsniegšanas) dienā." Tātad sanāk ka mēs čekus reģistrējam pavadzīmes rēķina saņemšanas dienā.Tā kā nelīmējas kopā. Un ja teiktu ka, ka tie čeki bij jāreģisrē - tas varbūt derētu par attaisnojumu.
Ane 10.12.2004 11:15
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть