Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
счет от ЛМТ К списку тем
Vladi 22.12.2004 23:06
616 сообщений на сайте
616 сообщений на сайте
Ответы (24)
Ok, спасибо, попробую как-нибудь тактично это сделать, а то получится, что я сомневаюсь в ее компетентности.
Vladi 25.12.2004 15:20
616 сообщений на сайте
616 сообщений на сайте
У нас на рабочий телефон заключен договор c интернетом на имя директора
Мы теряем НДС, но имею ли я право списать всю сумму на расходы?
Мы теряем НДС, но имею ли я право списать всю сумму на расходы?
Man arī LMT garantijas depozīts 6,- Ls stāv visu laiku tajā 2350 kontā.
Sākuma jautājumā, nepiekrītu auditoram, PVN proporcionāli evar iekļaut, jo rēķins ir uz fiz.personasvārda (identificējams), par abonentmaksu piekrītu, to tiešām šādā gadījumā neiesaka likt izmaksās, bet gan kādā no 8 grupas kontiem no tīrās peļņas vai kā darbinieka labumu (apliekot ar soc.unIIN).
Man konsultācijā skaidroja, ka šajā gadījumā abonentmaksu norakstīt var tikai no tīrās peļņas vai arī viņu vispār negrāmatot, bet grāmatot pēc LMT rēķina tikai maksu par sarunām, turklāt atstājot 10% no summas [privātām sarunām). Ja firma nomaksā visu rēķinu, tad vai nu to abonentmaksu ieliek 8 grupas kontā vai iekasē uzņēmuma kasē no fiz.personas Godīgi sakot nezinu ar ko (ar kādu likumu vai noteikumiem) toreiz tādā konsultācija bija pamatota, bet PVN pilnīgi noteikti nebija iekļaujams priekšnodoklī ne pilnā apmērā, ne proporcionāli.
Par patapinājumiem te arī tiešām esam daudz runājuši. Pirmkārt jau šajā gadījumā telefons es sapratu ir uzņēmuma PL (uz uzņēmuma vārda nopirkts), bet pieslēgums ir uz direktora vārda. Var patapināt lietu, mantu, bet nedomāju, ka var patapināt pakalpojumu, jo tas tomēr ir pakalpojums un to pakalpojumu nesniedz fiz.personabet gan saņem no juridiskas personas LMT, tātad nevar patapināt to, kas fiz.personainepieder.
Sākuma jautājumā, nepiekrītu auditoram, PVN proporcionāli evar iekļaut, jo rēķins ir uz fiz.personasvārda (identificējams), par abonentmaksu piekrītu, to tiešām šādā gadījumā neiesaka likt izmaksās, bet gan kādā no 8 grupas kontiem no tīrās peļņas vai kā darbinieka labumu (apliekot ar soc.unIIN).
Man konsultācijā skaidroja, ka šajā gadījumā abonentmaksu norakstīt var tikai no tīrās peļņas vai arī viņu vispār negrāmatot, bet grāmatot pēc LMT rēķina tikai maksu par sarunām, turklāt atstājot 10% no summas [privātām sarunām). Ja firma nomaksā visu rēķinu, tad vai nu to abonentmaksu ieliek 8 grupas kontā vai iekasē uzņēmuma kasē no fiz.personas Godīgi sakot nezinu ar ko (ar kādu likumu vai noteikumiem) toreiz tādā konsultācija bija pamatota, bet PVN pilnīgi noteikti nebija iekļaujams priekšnodoklī ne pilnā apmērā, ne proporcionāli.
Par patapinājumiem te arī tiešām esam daudz runājuši. Pirmkārt jau šajā gadījumā telefons es sapratu ir uzņēmuma PL (uz uzņēmuma vārda nopirkts), bet pieslēgums ir uz direktora vārda. Var patapināt lietu, mantu, bet nedomāju, ka var patapināt pakalpojumu, jo tas tomēr ir pakalpojums un to pakalpojumu nesniedz fiz.personabet gan saņem no juridiskas personas LMT, tātad nevar patapināt to, kas fiz.personainepieder.
Starina, mans personiskais viedoklis, ja interneta maksa ir fiksēta summa teiksim 20,- Ls mēnesī, tad to diemžēl izmaksās iekļaut nevarēs, bet iezvana gadījumā, kad maksā atsevišķi par katru minūti iespējams, ka kaut kā proporcionāli varētu, lai gan šaubos. Vienkāršāk tomēr ir noformēt pieslēgumu uz firmu un iegūt gan tiesības uz priekšnodokli, gan iekļaut izmaksās visu rēķinā norādīto summu bez PVN.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть