Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения
Individuālais uzņēmums pārreģistrējas uz Individuālo Komersantu К списку тем
Dzoto 29.12.2004 18:29
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
Ответы (18)
Он не будет платить налог с предприятия, потому, что он физическое лицо. Другое дело - есть критерии, по которым он должен вести бухгалтерию в системе двойной записи. Об этом - в законе "О бух.учете"
Cerības, kaut vājas zūd... IK nodibinājās 05,10,2004. Tas nozīme, ka jātaisa Pārskat(bilane utt.) uz 05,10,04, Tālāk, no055,10,04, jāved Ieņēmumu un izdevumu reģistrācijas žurnāls un pārējie reģistri... Man ir neskaidrības par PL amrtizāciju -Vai man būtu jārēķina līdz 5.oktobrimkā UIeN maksātājam un no 05,10,04, kā IIeN maksātājam? Uzņēmuma Uzskaites metodikā bija paredzēts PL amort.rēķināt 1x gadā: uz 31 decembri ... Liels paldies par atbildi, Martinas!
Dzoto 29.12.2004 22:00
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
В каких-то номативах было, не помню, о переходе в середине года их ИП в ИК. Там как-то иначе. Народ, помогите человеку!
Дзото, попробуйте поискать в письмах и распоряжениях ВИДа.
Дзото, попробуйте поискать в письмах и распоряжениях ВИДа.
если вы как ИП платили UIeN то и как ИК вы можете продолжать его платить. у меня есть такая знакомая которая как вы. и она осталась платить UIeN,
Totem 30.12.2004 12:14
1384 сообщения на сайте
1384 сообщения на сайте
Наверное,не у всех индивидуалов есть лишние 2 тыс.,чтобы внеси их в уставной капитал... У меня аналогичный вопрос - мы как раз перерегистрировались из I.U. в SIA - и как разделить начисление амортизации ОС?
Ага, я так и сделала, но боюсь, что такая самодеятельность может не понравиться ВИДу. Хотя вроде всё логично - SIA ведь не вновь созданное, и ОС - перешли от IU. Но сомнения всё же есть...
Ezim: pirms 10 gadiem mēs pārreģistrējāmie no IIeN maksātājiem uz UIeN maks.,tad gada beigās PL amortizāciju ŗēķinājām kā UIeN maksātāji/VID teica, ka tā vajag.../ tagad VID klusē... Solās noskaidrot. Vispār VID izteica domu, ka arī Fiziska persona varētu maksāt UIeN, bet konkrēti nevar pateikt, kur tas rakstīts
Dzoto 30.12.2004 17:20
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
mēģinu saprast, kurā brīdī pašnodarbinātajam ir izdevīgi kļūt par komersantu (reģistrēties UR) un ja tā, tad - kura uzņēmējdarbības forma būtu atbilstošākā?
25% (IIN) ir vairāk kā 15% (UIN) Pēc te rakstītā saprotu, ka Individuālais komersants tāpat turpina maksāt IIN, nevis UIN?
Atliek individuālais uzņēmējs vai sia? Kas labāk?
gribas iespējami vienkāršu grāmatvedību, zemākos iespējamos nodokļus. Ko ieteiksiet?
25% (IIN) ir vairāk kā 15% (UIN) Pēc te rakstītā saprotu, ka Individuālais komersants tāpat turpina maksāt IIN, nevis UIN?
Atliek individuālais uzņēmējs vai sia? Kas labāk?
gribas iespējami vienkāršu grāmatvedību, zemākos iespējamos nodokļus. Ko ieteiksiet?
Saab 22.01.2005 21:16
356 сообщений на сайте
356 сообщений на сайте
Сааб, я считаю, что в СИА учет более простой, чем для физических лиц, во всяком случае, более законодательно упорядоченный. И налог 15%. А насчет того, чтобы платить UIeN вместо IIeN - это очередная "грамотная консультация" ВИДа: ИК - физическое лицо, при определенных критериях он может вести учет в системе двойной записи и таким образом вычислить облагаемую налогом сумму, но платить с этой суммы всё равно будет ПОДОХОДНЫЙ НАЛОГ С НАСЕЛЕНИЯ.
nu ja :)) kuram tad negribas :-?
man tagd izskatās, ka visizdevīgāk būtu IK, ja vien varētu maksāt UIN, jo līdz 10 000 nav jāmaksā PVN un grāmatvedība vienkāršā ieraksta sistēmā, ja apgrozījums līdz 45 000.
Tomēr man ir aizdomas, ka jebkura komercdarbības forma, atšķirībā no pašnodarbinātā, prasa algot grāmatvedi (ikmēneša atskaites) un arī vismaz minimālā sociālā un ienākuma nodokļa nomaxu no min algas.
man tagd izskatās, ka visizdevīgāk būtu IK, ja vien varētu maksāt UIN, jo līdz 10 000 nav jāmaksā PVN un grāmatvedība vienkāršā ieraksta sistēmā, ja apgrozījums līdz 45 000.
Tomēr man ir aizdomas, ka jebkura komercdarbības forma, atšķirībā no pašnodarbinātā, prasa algot grāmatvedi (ikmēneša atskaites) un arī vismaz minimālā sociālā un ienākuma nodokļa nomaxu no min algas.
Saab 22.01.2005 22:12
356 сообщений на сайте
356 сообщений на сайте
OK, sarēķināju, ka ja nākamgad ir ienākumi šī gada līmenī, tad "ietaupītā nauda" UIN gadījumā aizietu SIA dibināšanas nodevām, grāmatvedim un soc nodoklim. Cik garš tik plats.
Saab 22.01.2005 22:23
356 сообщений на сайте
356 сообщений на сайте
IK atbild ar visu savu mantu, SIA tikai ar ieguldījumu.
IK maksā 25% IIN< SIA 15% UIN
IK maksā par sevo soc.iemaksasno peļņas 110 Ls mēnesī < SIA maksā par algotā sastāva soc.iemaksas IIN ieturēto, valsts riska nodevu (0,35/par katru), grāmatvedi pie neliela apgrozījuma var algot uz noteiktām stundām , teiksim uz 2 stundām dienā un maksāt pēc stundas tarifa likmes (nevis 80 Ls)
jā IK atskaites, kamēr nav PVN maksātājs ir 1 reizi ceturksnī , SIA atskaites ir katru mēnesi.
IK veic vienkāršo grāmatvedību (lai gan man tā šķiet sarežģītāka)< SIA kārto grāmatvedību pēc divkārša ieraksta principa (izmantojot kontus).
Bet katrs jau pats izvēlas, kas viņam tuvāks.
IK maksā 25% IIN< SIA 15% UIN
IK maksā par sevo soc.iemaksasno peļņas 110 Ls mēnesī < SIA maksā par algotā sastāva soc.iemaksas IIN ieturēto, valsts riska nodevu (0,35/par katru), grāmatvedi pie neliela apgrozījuma var algot uz noteiktām stundām , teiksim uz 2 stundām dienā un maksāt pēc stundas tarifa likmes (nevis 80 Ls)
jā IK atskaites, kamēr nav PVN maksātājs ir 1 reizi ceturksnī , SIA atskaites ir katru mēnesi.
IK veic vienkāršo grāmatvedību (lai gan man tā šķiet sarežģītāka)< SIA kārto grāmatvedību pēc divkārša ieraksta principa (izmantojot kontus).
Bet katrs jau pats izvēlas, kas viņam tuvāks.
Ja plānojat strādā ar peļņu, tad nedomājiet ilgi un dibiniet SIA ...
No manām firmām neviena nav to nožēlojusi. "Gudrīši", kas nolēma ieekonomēt uz reģistrācijas izdevumiem, par 3 mēnešiem 2004.gadā IIeN(25%) samaksās vairāk nekā SIA reģistrēšanas plus 15% UIeN
Vienīgi māc šaubas... Cik liels ES ir statūtkapitāls SIA? Vai drīz nebūs jauns "pāreģistrācijas"vilnis... valsts kantoriem atkal vajadzēs darbu... un valstij naudu...
No manām firmām neviena nav to nožēlojusi. "Gudrīši", kas nolēma ieekonomēt uz reģistrācijas izdevumiem, par 3 mēnešiem 2004.gadā IIeN(25%) samaksās vairāk nekā SIA reģistrēšanas plus 15% UIeN
Vienīgi māc šaubas... Cik liels ES ir statūtkapitāls SIA? Vai drīz nebūs jauns "pāreģistrācijas"vilnis... valsts kantoriem atkal vajadzēs darbu... un valstij naudu...
Dzoto 23.01.2005 01:33
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
man shkjiet, statūtkapitāls ES atšķiras no valsts uz valsti. Viens no maniem kolēģiem ir reģistrējis uzņēmumu Lielbritānijā, otrs - Dānijā - kaut arī abi strādā un dzīvo Latvijā. Acīmredzot tā ir izdevīgāk .. Lai gan detaļas nezinu - tikai tagad sāku par to interesēties.
Saab 23.01.2005 12:08
356 сообщений на сайте
356 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть