Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Pamatlīdzekļu iegāde К списку тем

Pamatlīdzekļu iegāde
Vai iegādājoties pamatlīdzekli obligāti nepieciešama PPR? Droši vien ar čeku no kases aparāta vien nepietiek?
Ilze.dz
Ilze.dz 19.01.2005 14:16
123 сообщения на сайте

Ответы (2)

Если покупаете в розничной торговле, то накладная не обязательна.
H2so4
H2so4 19.01.2005 16:00
1644 сообщения на сайте
Es gan prasu lai būtu PPR, jo tomēr uzskaitē uzlikt ērtāk ar PPR, nez, man tā ērtāk. Ja jau čeks satur visu nepieciešamo informāciju - nosaukumu, daudzumu, mērvienību, summu bez PVN, PVN, summu ar PVN.... utml. kas prasās pēc PVN likuma nodokļa rēķinam, tad iespējams pietiek ar čeku, kā jau minēja, ja PL pirkts mazumtirdzniecībā, jo MK 339 noteikumos http://www.likumi.lv/doc.php?id=76660

ir teikts, ka PPR var neizrakstīt :

18.1. pārdodot preces mazumtirdzniecībā, ja darījumu apliecina atbilstošs dokuments — kases čeks vai numurēta un Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē reģistrēta kvīts, kas noformēta saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

Bet tas nenozīmē, ka Jums nav tiesību prasīt, lai izraksta, bet ja ir EKA čeks tad būs grūtāk, jo EKA čekā apmaksājot PPR skaidrā naudā, ja nemaldos ir jābūt iesistam PPR sērijai un numuram.
Cleo
Cleo 19.01.2005 17:40
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.