Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Kā noformēt darba līgumu ar grāmatvedi? К списку тем
Iesaaceeja 21.01.2005 10:39
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Ответы (28)
Samaksu uzraksta tādu kā ir sarunāts. Ja grāmatvedim ir oficiāla programma ar kuru tiks veikta uzskaite, tad nav slikti to atrunāt, bet vai vajag? galvenais lai grāmatvedis gada beigās nodot izdrukātu GG par iepriekšējo gadu vai varbūt par mēnešiem. Bet tā jau ir darba specifika. Vēl būtiski ir lai būtu skaidrs kā katrs dokuments ir iegrāmatots un pamatojums.
Reinis 21.01.2005 12:04
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Cleo, ir ar licenci Laikam tad jāraksta stundas likme, un darba tabelē uz atskaišu datumiem stundu būs vairāk, citos datumos mazāk, vismaz loģiski būs.
Iesaaceeja 21.01.2005 13:44
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Darba laika uzskaites tabele jebkurā gadījumā jāved neatkarīgi no tā vai ir mēnešaalga vai stundas tarifa likme (laika darba), vai summētais. Visos gadījumos uzrāda stundas tabelē.
Jā, bet ja mēnešalga, tad tabelē būtu jāraksta 4 stundas katru dienu, ja pusslodze. Reālāk tomēr ja atskaišu datumos ir 8 stundas un citās dienās nemaz. Tikai kas tad skaitās laika darbs vai summētais?
Iesaaceeja 21.01.2005 17:02
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
pusslodzes kā tāda jēdziena ja nemaldos vairs nav - tas ir nepilns darba laiks.
Man rodas aizdomas, ka gadījumā, kā jūs vēlaties vienu dienu 8 stundas citu nemaz, tad .... nu vārdu sakot runājot par summēto man šķiet, tad ir jābūt darba devēja satādītam grafikam visam mēnesim tiem darbiniekiem, kam ir summētais darba laiks.
Man rodas aizdomas, ka gadījumā, kā jūs vēlaties vienu dienu 8 stundas citu nemaz, tad .... nu vārdu sakot runājot par summēto man šķiet, tad ir jābūt darba devēja satādītam grafikam visam mēnesim tiem darbiniekiem, kam ir summētais darba laiks.
Ja bila v VIDe mne tam skazali, chto takogo ponjatija kak "pusslodze" ne sushestvuet! Poetomu ja teper vsem pishu pochasovuju oplatu, tak bezopasnee. Ved, esli pusslodze, to i noblagaemij minimu menshe 10.50 (sejchas prvda uzhe 13). A pri pochasovoj oplate vse celikom.
Leni2 21.01.2005 17:07
265 сообщений на сайте
265 сообщений на сайте
Cleo!Rakstam gandriiz vienu un to passu
Leni2 21.01.2005 17:07
265 сообщений на сайте
265 сообщений на сайте
Vai tiešām par pusslodzi arī minimums un atvieglojumi jāsamazina uz pusi?
Summētais=grafiks, tad man neder. Tad laika darbs būtu tas īstais? Līgumā ieraksta stundas likmi un pēc tabeles aprēķina un nevajag tad grafiku?
Summētais=grafiks, tad man neder. Tad laika darbs būtu tas īstais? Līgumā ieraksta stundas likmi un pēc tabeles aprēķina un nevajag tad grafiku?
Iesaaceeja 21.01.2005 18:36
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Pusslodzes kā tāda termina vairs nav- pusslodze ir nepilns darba laiks - tā tas saucas un nosaka stundas tarifa likmi nevis mēnešalgu.
Jā tabelē ieraksta teiksim katru darba dienu 4 stundas un saskaita mēnesī stundas un pareizina ar stundas tarifa likmi.
Jā tabelē ieraksta teiksim katru darba dienu 4 stundas un saskaita mēnesī stundas un pareizina ar stundas tarifa likmi.
Я тоже что-то засомневалась, что на полставки надо необлагаемый и иждивенцев наполовину, но промолчала может чего не знаю. Но сейчас запретили полставки, так чего ж уже...
А в договоре надо писать, что неполное рабочее время в день или в неделю, и указать сколько это будет часов, и оплату за час рабочего времени. Но работающим при суммированном рабочем времени, надо оплачивать праздничные дни, если работник должен был работать, но не работал, а если работал в праздничный день, тогда оплачивать вдвойне.
А в договоре надо писать, что неполное рабочее время в день или в неделю, и указать сколько это будет часов, и оплату за час рабочего времени. Но работающим при суммированном рабочем времени, надо оплачивать праздничные дни, если работник должен был работать, но не работал, а если работал в праздничный день, тогда оплачивать вдвойне.
Cleo, Nereta raksta par minimumu un atvieglojumiem, ka mazāks, ja pareizi sapratu.
Iesaaceeja 22.01.2005 01:39
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Neesmu dzirdējusi,ka pie pusslodzes kādreizājās būtu samazināts bijis neapliekamais un atvieglojumi. Vai tad tas ir kaut kur likumā noteikts??? No kurienes tādas domas???
Arī es esmu strādājusi pusslodzi, kad tāds termins vēl eksistēja, bet neapliekamo un atvieglojumus man piemēroja pilnā apmērā tajā darba vietā, kur ir nodokļu grāmatiņa.
Arī pie laika darba uzskaites (stundas tarifa likme) tiek piemērots pilns neapliekamais un atvieglojumi. Tas ja nemaldos ir noteikts Likumā par IIN.
2.pants2. Iekšzemes nodokļa maksātāja gada (algas nodokļa maksātāja - mēneša) apliekamais ienākums ir viņa gada (mēneša) ienākums, izņemot šā likuma 9.pantā minētos neapliekamos ienākumus, no kura tiek atskaitīti:
1) šā likuma 10.pantā noteiktie attaisnotie izdevumi;
2) maksātāja gada (mēneša) neapliekamais minimums;
3) šā likuma 13.pantā noteiktie atvieglojumi.
13.pants Atvieglojumi maksātājam
1. Maksātājam paredzēti šādi atvieglojumi:
1) par katras šajā punktā minētās personas uzturēšanu, ja šai personai nav piešķirta pensija un tā nesaņem pensiju saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām", izņemot apgādnieka zaudējuma pensiju - Ministru kabineta noteiktajā apmērā vienam no apgādniekiem:
a) par nepilngadīgu bērnu,
b) par bērnu, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
c) par nestrādājošu laulāto,
d) par nestrādājošiem vecākiem un vecvecākiem,
e) par mazbērnu vai audzināšanā paņemtu bērnu, ja no viņa vecākiem nav iespējams piedzīt uzturnaudu (alimentus), arī tikmēr, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
f) par brāli, māsu, kas ir jaunāki par 18 gadiem, ja viņiem nav darbaspējīgu vecāku,
g) par apgādībā esošu personu apgādājamiem,
h) par personu, kuras labā pēc tiesas sprieduma no maksātāja tiek piedzīta uzturnauda (alimenti),
i) par maksātāju aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu;
utt.
Arī es esmu strādājusi pusslodzi, kad tāds termins vēl eksistēja, bet neapliekamo un atvieglojumus man piemēroja pilnā apmērā tajā darba vietā, kur ir nodokļu grāmatiņa.
Arī pie laika darba uzskaites (stundas tarifa likme) tiek piemērots pilns neapliekamais un atvieglojumi. Tas ja nemaldos ir noteikts Likumā par IIN.
2.pants2. Iekšzemes nodokļa maksātāja gada (algas nodokļa maksātāja - mēneša) apliekamais ienākums ir viņa gada (mēneša) ienākums, izņemot šā likuma 9.pantā minētos neapliekamos ienākumus, no kura tiek atskaitīti:
1) šā likuma 10.pantā noteiktie attaisnotie izdevumi;
2) maksātāja gada (mēneša) neapliekamais minimums;
3) šā likuma 13.pantā noteiktie atvieglojumi.
13.pants Atvieglojumi maksātājam
1. Maksātājam paredzēti šādi atvieglojumi:
1) par katras šajā punktā minētās personas uzturēšanu, ja šai personai nav piešķirta pensija un tā nesaņem pensiju saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām", izņemot apgādnieka zaudējuma pensiju - Ministru kabineta noteiktajā apmērā vienam no apgādniekiem:
a) par nepilngadīgu bērnu,
b) par bērnu, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
c) par nestrādājošu laulāto,
d) par nestrādājošiem vecākiem un vecvecākiem,
e) par mazbērnu vai audzināšanā paņemtu bērnu, ja no viņa vecākiem nav iespējams piedzīt uzturnaudu (alimentus), arī tikmēr, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
f) par brāli, māsu, kas ir jaunāki par 18 gadiem, ja viņiem nav darbaspējīgu vecāku,
g) par apgādībā esošu personu apgādājamiem,
h) par personu, kuras labā pēc tiesas sprieduma no maksātāja tiek piedzīta uzturnauda (alimenti),
i) par maksātāju aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu;
utt.
Нерета перепутала от страха:)
Uzzi 22.01.2005 09:54
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Es jau sabijos
Iesaaceeja 22.01.2005 22:32
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
Kā lai tādam kas strādā brīvā režīma, darba līgumā aizpilda darba laika sākumu, beigas, pārtraukumu? Un nolīgtais dienas vai nedēļas darba laiks?
Iesaaceeja 24.01.2005 11:27
161 сообщение на сайте
161 сообщение на сайте
"Но сейчас запретили полставки" - не запрещали. Просто само понятие ставка в месяц такое же ущербное, как и полставки. Нельзя за разное количество времени работы платить одну и ту же сумму.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть