Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Zemākā iepirkuma cena К списку тем
Aivareno 23.01.2005 18:28
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Ответы (21)
(2) Krājumu atlikumus var novērtēt atbilstoši vai nu ražošanas, vai iegādes pašizmaksai vai zemākajām tirgus cenām bilances datumā, turklāt obligāti jālieto zemākā novērtējuma cena. Krājumu atlikumu novērtējums nedrīkst būt augstāks par tirgus cenu.
Es saprotu, ka runa iet par šo?
Es krājumus novērtēju gada beigās un bilancē uzrādu pašizmaksā. Nekad neesmu sapratusi, kas ir domāts ar tirgus cenu, vai man jāskrien uz tirgu skatīties cik tas maksā?
Es saprotu, ka runa iet par šo?
Es krājumus novērtēju gada beigās un bilancē uzrādu pašizmaksā. Nekad neesmu sapratusi, kas ir domāts ar tirgus cenu, vai man jāskrien uz tirgu skatīties cik tas maksā?
Tieši šo es tiku domājis.Es rakstu inventarizācijas sarakstu.Protamsiepirkuma cenās.Manā otrā darba vietā izdrukā no kompja atlikumus ar pārdošanas cenām un neviens vēl nav piesējies.Bet šajā veikalā es nez kapēc uzskaitu iepirkuma cenās.
Aivareno 23.01.2005 19:28
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Bilancē noteikti uzrāda iepirkuma cenās, jo es tur nestrādāju par grāmatvedi.Viņiem ir datoruzskaite, tādēļ vieglāk.Bet man nav.Veikalā sortiments liels.Manpat rodas šaubas vai uzskaitu pareizi.Piemēram apavus uzrādu visus kā apavus, tikai iepirkuma cenas dažādas.vai man jāraksta Kurpes,Sandales,Zābaki? Piegādātāji arī raksta tik dažādi un kad man atnes pārbaudīto preci no veikala.darbiniekikatrs saprot kaut ko citu.Citsraksta blūze , cits tops.Esar grūtībām varu noteikt iepirkuma cenas.Uzcenojumsir dažāds.varbūt ir kāds ieteikums kas atviegloti manu dzīvi.
Aivareno 23.01.2005 19:52
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Nav gan pieņemts.Tas nozīmē, ka man katrai precei pieškirot artikulu, šis artikuls jāliek veikalā kopā ar preces cenu.Pārdevējam pārdodot šie artikuli stingri jāievēro un jāpieraksta un man atkal jāmīnusē nost.tā?
Aivareno 23.01.2005 20:26
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Jā, mēs tā daram, savadāk jums vienmēr sanāks putra. Un vēl, mūsu pārdevēji katru dienu aizpilda realizācijas lapu par pārdotām precēm, kur uzrāda preces artikulu, nosaukumu un pārdošanas cenu.
Vai Jums ir grām.programma?Kur Jūs vadiet preces pēc pavadzīmes - excelī?izstāstiet procesu no sākuma līdz beigām.Ja jūs tas neapgrūtina.
Aivareno 23.01.2005 20:36
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Mums ir programma ar moduli - Noliktavas uzskaite. Uzņēmumā ir izstrādāta preču kodifikacijas shēma. Pieņemot prece noliktavā uzreiz pieķir tai kodu un uzlīme to uz preces birkas. Iekšēja pavadzīmē, kad nosūta preci uz veikalu, raksta preces artikulu, nosaukumu un cenu.Iekšējo pavadzīme sagatavo Excelī,lai atrāk nosūtīt prece uz veikalu, bet pēc tam ieveda arī programmā.
tātad jūs preci pieņemiet kaut kur citur nevis uzreiz veikalā.bet mēs uzreiz veikalā.Un mēs reģistrējam Stingrās uzskaites PPR veikalā uz vietas.Citreizpārdevēja zinot iepriekšējo cenu.Uzliekcenu pati.espat nezinu, ko lai mainu šādā sistēmā.
Aivareno 23.01.2005 21:05
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Bet vai pieņemot preces veikalā jus nepiešķirat tai savas birkas? Ja ir birkas - tad var un kodu piešķirt un piefiksēt to PPR atbilstoša pozīcijā.
Tur jau tā lieta, ka mēs neko nepiešķiram.
Aivareno 23.01.2005 21:14
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Pirmkārt visa jūsu uzskaite atkārīgā no saimnieka prasībām par uzskaites precīzību. Ja viņam vajag - viņš pieprasīs to un no saviem darbiniekiem, ja - nevajag - tad varāt uzskaitīt pēc videjas cenas.
Cik es sapratu, noteikt preču atlikumu iepirkuma cemās pāc vidējā uzcenojuma var tikai tad, ja visām precēm ir vienāds uzcenojuma %.Jusu gadijum'a var'etu arī blakus cenai (uz preces) rakstīt vai nu iepirkuma PPR datumu vai numuru(vai arī abus kopā), tad neb'utu probl'emu atrast 'so preci.
Ane 24.01.2005 00:52
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Aivareno 24.01.2005 09:16
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Nepiekritu Anei. Es darītu tā: zabaki....visu iegādato zabaku uzskaites cenas kopsumma dalīt uz visu iegādato zabaku daudzumu. Un uzskaitītu preces pēc periodiskas inventarizācijas metodes (kad iegādu - norakstu uz 7* un gada beigās pēc inventarizācijas datiem novērtētu krājumu vērtības izmaiņas).
Ko nozīmē zemākā iepirkuma cena?
Это две разные цены. Отражать товары в балансе надо по более низкой из двух цен: закупочной или рыночной.
Это предусмотрено на случай если имеется неходовой, некондиционный и пр. товар, который уже не стоит столько, сколько за него платили.
Это две разные цены. Отражать товары в балансе надо по более низкой из двух цен: закупочной или рыночной.
Это предусмотрено на случай если имеется неходовой, некондиционный и пр. товар, который уже не стоит столько, сколько за него платили.
Pilnīgi piekrītu Klepai, ka tomēr precei jāpiešķir savs artikuls, lai būtu pēctam vieglāk meklēt iepirkumu cenas. Man tas notiek programmā. Tas taču traģisks darbs, meklēt katrai precei iepirkuma cenu.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть