Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darba līgums К списку тем

Darba līgums
Labdien, man ir jautājusm sakarā ar rakstu žurmāla Grāmatvedība un ekonomika. Raksta par darba līguma noslēgšanu rakstīts: " NEVAR noslēgt darba līgumu konkrēta persona pati ar sevi. Piemēram, nevar noslēgt darba līgumu individuālais komersants, SIA dibinātājs, valdes loceklis, direktors PATS AR SEVI.

Kas tad sanāk, ka ja uzņēmumā ir viens darbinieks-tās firmas dibinātājs, tad viņš pats ar sevi nevar noslēgt darba līgumu-tas taču ir kaut kād murgs, jo es zinu. ka VID pieprasa darba līgumu ar īpašnieku.

Kā Jūs vērtējat šo situāciju?
Kml
Kml 27.01.2005 11:29
1086 сообщений на сайте

Ответы (19)

Protams, ka tas ir murgs.Arko tad SIA valdes loceklis var noslēgt līgumu? Manā izpratnē.Viņš kā juridiska persona noslēdz līgumu ar sevi kā fizisku personu.Vaitad ne tā?
Aivareno
Aivareno 27.01.2005 11:31
6641 сообщение на сайте
jā, par to jau runāja forumā, secinājums bij tāds, ka jāuzraksta speciālpilnvara vienalga kam, kaut vai īpāsnieka sievai un tad sieva noslēdz darba līgumu ar īpašnieku, jo jābūt dažādiem parakstiem uz darba līguma.

Speciālpilnvaru iedod tieši uz šo pasākumu un viss.
Cleo
Cleo 27.01.2005 11:32
19234 сообщения на сайте
Bet tas taču nav nopietni, ja tas notiek tikai paraksta dažādības pēc.Kur tas ir atrunāts likumā?Vai darba likumā?
Aivareno
Aivareno 27.01.2005 11:35
6641 сообщение на сайте
Cleo

paldies, ka izskaidrojat

un vēl viens lūgums, ja Jus ir tādas spec pilnvaras paraugs, vai Jūs varētu lūdzu to atsutīt uz kml@tvnet.lvIepriekš paldies
Kml
Kml 27.01.2005 11:35
1086 сообщений на сайте
Man ir Tildes Birojā, to paraugu aizsūtīju.
Cleo
Cleo 27.01.2005 11:38
19234 сообщения на сайте
Cleo

paldies
Kml
Kml 27.01.2005 11:39
1086 сообщений на сайте
Sveikas!Mani skaarusi taada pati probleema!Neliels lugums Cleo, vai tu luudzu neatsuutiitu arii man so paraugu? agucisk@inbox.lv
Jau ieprieks liels paldies!
Agucisk
Agucisk 27.01.2005 12:08
13 сообщений на сайте
"individuālais komersants, SIA dibinātājs, valdes loceklis, direktors"

А там не объясняется почему? А то что-то все в кучу.

Например, учредитель (кстати, учредитель он до тех пор, пока предприятие не зарегистрировано в регистре. Потом он становится участником), если не является членом правления, вообще никаких прав действовать от имени предприятия не имеет и ничего ни с кем заключить не может.
Maija
Maija 27.01.2005 13:29
28223 сообщения на сайте
Nekas vairāk nav paskaidrots, tālāk tur iet runa par DL 39. pantu, bet man vēl šāds jautājums, vai tas cilvēks, kas izraksta spec pilnvaru var būt arī tās firmas revidents? Manuprāt var-kā Jūs domājat?
Kml
Kml 27.01.2005 14:17
1086 сообщений на сайте
droši vien, ja jau var būt jebkurš no malas, no ielas, yad kāpēc gan ne revidents?
Cleo
Cleo 27.01.2005 21:52
19234 сообщения на сайте
Я в свое время обыскалась где только можно - ну нет такого запрета в законодательстве. Согласна с Айварено: с одной стороны - физическое лицо, а с другой - юридическое в лице ХХХ.
Martinas
Martinas 27.01.2005 23:29
38532 сообщения на сайте
Tur vairāk tika spriests par to, ka paraksts viens lejā uz Darba līguma, bet vajadzētu būt dažādiem parakstiem. Bet nu lai vai kā, es neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu šitā dēļ sodīts.
Cleo
Cleo 28.01.2005 07:38
19234 сообщения на сайте
Varētu būt, ka strīdus gadījumā līgumam nav juridiska spēka, jo tas nav juridiski pareizi sastādīts. VID jau nu par to nesodīs, nav viņu kompetence.
Ievaliep
Ievaliep 28.01.2005 09:34
5 сообщений на сайте
Клео, если не затруднит - пришлите мне тоже;)
Zara
Zara 28.01.2005 09:49
29 сообщений на сайте
Если человек принял себя на работу от имени предприятия - значит можно предположить, что он имел на это право, прописанное в регистрационных или каких-то других документах.
Martinas
Martinas 28.01.2005 21:08
38532 сообщения на сайте
Считаю правильной точку зрения Мартинас, а вымудрение каких-то доверенностей на жен и прочих абсолютной ерундой! Вот почему: напрмер, я, как владелец и руководитель предприятия, имею выбор - работать как работник и получать зарплату или работать за дивиденды. Если я принимаю решение получать зарплату - то мое предприятие выступает самостоятельным юридическим лицом. И я как должностное лицо обладаю всеми правами заключать трудовые договоры с любым физическим лицом, в том числе и с собой.
Irinaav
Irinaav 28.01.2005 21:15
1011 сообщений на сайте
Šai gadījumā varbūt var piemērot Darba likuma 44.panta3.daļu ".......... ja vien viņi netiek nodarbināti, pamatojoties uz citu civiltiesisku līgumu". Individuāli izskatāms jautājums, pamatojoties uz dibināšanas dokumentiem.
Viinodzinja
Viinodzinja 28.01.2005 22:34
127 сообщений на сайте
Paraksts `seit neko nenosaka.Kā jau teicu.Novienas puses Fiziska persona - darba ņēmējs un no otras puses juridiska persona - darba devējs.Kāds te sakars ar parakstiem un pilnvarām.Kā var piemēram izrakstīt pilnvaru - sievas māsai, ja viņa neskaitās uzņēmumā nekas un neatbild ne parko.Uzņēmuma vadītājs gan atbild par savā uzņ;ēmumā notiekošo.Man direktore ir pieņemusi pati sevi un nevienam nav pretenziju, jo tas ir tikai normāli.
Aivareno
Aivareno 28.01.2005 23:13
6641 сообщение на сайте
es arī piekrītu augstāk teiktajam, bet nu tādu skaidrojumu es dabūju. Bet uz to mirkli man jau bija noslēgti darba līgumi ar firmu īpašniekiem pašiem ar sevi kā ar darba devēju un darba ņēmēju, un mainīt es neko netaisījos.
Cleo
Cleo 29.01.2005 06:51
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.