Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Pasnodarbinatais vai auto nomas ligums? К списку тем

Pasnodarbinatais vai auto nomas ligums?
Vai kads varetu pateikt, ka ir labak un pareizāk noformēt auto nomas izdevumus darbiniekiem? Vai varu ik menesi maksat nomas maksu par auto izmantošanu 100 Ls(paralēli darba algai)un par šo nomu pārskaitīt iedz.ien.nod.25 LS? Protams nododu 6.pielikumu Tad kas notiek ar soc.nodokli vai tas ir jamaksā? Vai tam cilvēkam ir jāreģistrējas kā pašnodarbinātajam vai ne? Te VID nokonsulteja tā, ka esmu apjukusi.

Variants B.:Cilvēks ir noformējies ka pašnodarbinatais uz auto nomas līguma pamata. Kad es maksāju ik mēnesi so nomas maksu vai varu samaksāt arī iedzīvotaju ienākuma nodokli par viņu ka es to darītu, ja cilvēks nav reģistrājies.

Laikam sajaucu galvu. Finālā kā vislabāk noformēt šo auto nomas maksu, lai mazāk nodokļi būtu jāmaksā un mazāk klapatas personām, kam ir mašīnas. Pašnodarbinātie ir diezgan liela ķēpa priekš parasta cilvēciņa.Pateicos iepriekš visiem, kas padalīsies pieredzē.
Dianaskaista
Dianaskaista 14.02.2005 12:55
нет сообщений на сайте

Ответы (9)

Если хотите ежемесячно выплачивать деньги, то для работника это будет хоз.деятельность и он обязан зарегестрироваться как лицо, ведущее хоз.деятельность. Или - patapinājuma līgums.
Albina
Albina 14.02.2005 13:06
64739 сообщений на сайте
Albina,ja nosledz patapinajuma ligumu, tad es vai drikstu maksat katru menesi parsonai 100 LVL, nomaksājot tikai iedzīvotāju ienākuma nodokli par šo summu un nesot 6 pielikumu?

(Mans jurists atrada civillikumā skaidrojumu, ka patapinājums ir iznomāšana bez atlīdzības.)
Dianaskaista
Dianaskaista 14.02.2005 14:54
нет сообщений на сайте
Все правильно - patapinājums ir iznomāšana bez atlīdzības.

Если за деньги - это уже nomas līgums со всеми вытекающими для работника последствиями:

6) uzsākot saimniecisko darbību, mēneša laikā reģistrēties Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc savas dzīvesvietas kā saimnieciskās darbības veicējam;
Albina
Albina 14.02.2005 15:16
64739 сообщений на сайте
Kā jau pati atbildējāt pašā sākumā, - nomas līgums, no nomas maksas ietur 25% IIN, ar soc.nodoklitas neapliekas, tiek iesniegts 6.pielikumsun 1.pielikumsPaziņojums par algas nodokli manuprāt arī. maksāt labāk es domāju ir ar kases izdevumu orderi, nevis iekļaut algas aprēķinā.
Cleo
Cleo 14.02.2005 15:23
19234 сообщения на сайте
Ka tad isti ir- es varu maksat ik menesi nomu, nodot pazinojumus un samaksat 25 LVL iedz ien .nodokli?

Vai balstoties uz Albinas teikto, manam darbiniekam jaregistrējas ka saimn.darbības veicējam tomēr?
Dianaskaista
Dianaskaista 14.02.2005 15:47
нет сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/user/show.asp?ID=1255&CId=4

palasiet, varbūt taps saprotamāk.
Cleo
Cleo 14.02.2005 16:24
19234 сообщения на сайте
varu kļūdīties bet manuprāt pie auto nomas (kustamās mantas iznomāšanas) nav obligāti jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam. Bet tas tik mans viedoklis.
Cleo
Cleo 14.02.2005 16:26
19234 сообщения на сайте
Man ir jautājums. Fiziska persona vēlas sniegt autotransporta (kravas) pakalpojumus. Painteresējos vietējā pašvaldībā, vai iespējams noformēt patentu. Atbilde -nevar. Vai bez savas jurid. firmas (IK vai SIA) nodibināšanas ir vēl variants, kā legalizēt šāda veida pakalpojumus? Iepriekš pateicos par atbildi.
Elita
Elita 15.02.2005 12:30
1310 сообщений на сайте
На грузовые перевозки нужны специальные лицензии. Сомневаюсь, что их кто-нибудь выдаст физ.лицу.
Albina
Albina 15.02.2005 13:30
64739 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.