Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jautājums Cleo par pamatkapitāla palielināšanu К списку тем
Jautājums Cleo par pamatkapitāla palielināšanu
Sia pamatkapitāls tika pielielināts ar vienkāršu naudas iemaksu, protams noformets caur uzņēmumu reģistru. Tad vajadzēja vēl naudu un viens no investoriem aizdeva (ar līgumu), velāk viņš atnak un saka ka jurist vinam ieteicis veikt ka naudas ieguldījumu, jo to bušot vieglāk vēlāk ieslēgt pamatkapitālā. Es palasiju protams arī likumdošanu taču skaidrībā netiku. Kā skaidrojas naudas ieguldījums. Kādā veidā tad to vēlāk varēs pārvēst pamatkapitālā. Es naudas ieguldījumu saprotu ka iemaksu skaidrā naudā. Viņš apgalvo ka jau tagad ieguldītu naudu vinš velāk varēs parvēst pamatkapitālā.
Vai vispār kads saprata ko es tagad uzrakstiju?
Palīdziet pieredzējušaki cilvēki.
Ответы (17)
Если я правильно поняла, то Ваш инвестор хочет, чтобы деньги вместо займа оформлялись как денежный взнос и накапливались на каком-то счете ( в 5 группе ), а затем, чтобы эти суммы через регистр были бы проведены в уставной капитал.
Lieta tā, ka agrāk vai vēlāk pamatkapitālu palielinās tāpat. Ir divi investori un abi ir vienlīdzīgās daļās. Viens no viņiem tagad naudu ieguldīt nevar, negrib es nezinu, bet pa to laiku otrs(pec abu vienošanās)aizdot šo naudu. Bus labi ja vēlak tas investors uzreiz ieguldīs visu to summu, tad vares atdot itka kredītu otram un iemaksat to naudu atkal ka pamatkapitāla palielinājumu. Vienkārši viņš ar to naudas ieguldījumu grib itka padarīt vienkārsaku padarīšanu, bet es nezinu vai tā var. Un ja var tad kā tas izskatās, kur par to var palasit likumdošanā?
Про пополнение установного капитала почитать можно только в коммерческом регистре. Но такие ситуации, по-моему, там не описаны.
Mani ari ši lieta interese.Īpašnieks ir ieguldījis savus līdzekļus kā aizdevumu.Vaito var pārvērst pamatkapitālā?Ja var tad kā to izdarīt juridiski korekti un grāmatvediski pareizi.
Посмотрите в поиске, очень много раз обсуждалось. Нет времени самой поискать.
Parakos meklētājā un sapratu, ka pšlaik tas nav vairs iespējams.Jo esam pārreģistrēti komercreģistrā.Vai man taisnība.
Es dariitu taa: veiktu perioda garumā norekina konta papildināsanu ar komentaaru "Iemaksa pamatkapitāla" . Perioda beigās par iemaksaato summu KR iesniegtu pamatkapitāla palielināšanu.
Var arī aizdevumu pārvērst pamatkapitālā, bet tad taapat kaa Pamatlidzeklu ieklaushanai pamatkapitaalaa, buus nepiecieshama sertificeets veerteetaajs, kurš parbaudīs, un kam ir jaamaksaa.
Pareizi, pārreģistrējoties komercreģistrā es firmas īpašnieka aizdevumu, kuru viņš bija aizdevis firmai pie dibināšanas (1993.gadā)noformēju kā pamatkapitāla palielinājumu.
tieši nezinu, bet bija ar to kaut kādas problēmas, ar tiem īpašnieku ieguldījumiem pārvērst tos pamatkapitālā nebija tik vienkārši.
Jālasa Komerclikums 196, 197 pants.
Lasīju, bet gudra netiku 5.punktsno 197.pantair izslēgts kur tika minēts, ka " (5) Pamatkapitāla palielināšana, kapitalizējot parādus, uzskatāma par pamatkapitāla palielināšanu ar mantisku ieguldījumu." - tagad tāda nav, ja es pareizi saprotu, tad kapitalizējot parādu nevar palielināt pamatkapitālu.
Jā, es ar palasiju, bet īpaši gudrāka netiku. Visvienkāršak laikam tomēr laika gaitā būtu atgriezt parādu un tad lai iemaksā atgriezto uzreiz ka pamatkapitālu. Man ir tada sajūta ka jurists un es runajamdivas dažadās valodās, vinš nesaprot mani. Vinam liekas ka es nieku deļ galvu lauzu.
Sapratu , ka labāk atdod parādu, nekā kaut kapitalizēt.Atkal mans slavenai teiciens– "Ķēpa liela , jēga maza"
Un kas ir sertificēts vērtētājs, ko vinš dara un cik tas maksā? Vai pat nav jegas kaut ko īpaši izgudrot?
Julita, domāju tāpat kā Aivareno, labāk lai iemaksā naudā ar atzīmi - iemaksa pamatkapitālā un tad caur Komercreģistru lai palielina pamatkapitālu.
Мне кажется, что можно действовать так, как посоветовала Legaso.
Задолженность можно перевести в основной капитал путем следующих действий: 1. Оформляется увеличение основного капитала в Регистре(при этом вас никто не обязывает вносить деньги сразу), только решении участников об увеличении основного капитала указывается срок внесения денег на расчетный счет, который должен совпадать со сроком возвращения займа.
2.В день истечения этого срока составляется договор зачета (см.Гражданский закон ст.1846 и далее.
3.В Регистр сообщается (в предусмотренной форме,разумеется) о том, что деньги уплачены полностью.
Закрыть
Краткое описание нарушения