Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

divas darba vietas К списку тем

divas darba vietas
Palīdziet lūdzu!!

Kā noformēt darba attiecības un darba laiku? Viens cilvēks ir divu SIA valdes priekšsēdētājs, pirmajā firmā saņem 80Ls algu - pilna slodze.

Otrs cilvēks - vienā firmā ir tirdzniecības menedžeris ( uz pilnu slodzi - 80Ls alga) un otrā taisās pieņemt par projektu vadītāju - 100Ls alga. Kā pareizi noformēt darba līgumu uz kādiem darba laikiem? Kā labāk noformēt pārtaisīt līgumus tipa uz "pusslodzi" vai stundu darbu? Vai taisīt grozījumus pie darba līguma? Un vispār kāds būtu reālākais un optimālākais variants? Darba stundu usk. tabeles nav problēmu pārtaisīt ne vienai ne otrai grāmatvedei. Paldies
Bugaltiere
Bugaltiere 28.02.2005 10:48
88 сообщений на сайте

Ответы (15)

Manuprāt, tas ir pēc jūsu ieskatiem.Esstrādāju savulaik trijās darba vietās.Kā Jums pašiem ērtāk.
Aivareno
Aivareno 28.02.2005 10:53
6641 сообщение на сайте
Man labāk patīk kad ir darba līgumā norādīts summētais darba laiks. Tas nozīmē ka cilvēkam var salikt pa pāris stundām dienā un ja nepieciešams arī sestdienās. No katras firmas savs darba līgums. Grozījumus var taisīt no pirmās firmas puses, ja piemēram tur nav paredzēts ka darbinieks var strāat pie cita darba devēja.

Situācijas ir dažādas un ir vairāki varianti kā to var noformēt.
Julita
Julita 28.02.2005 10:54
105 сообщений на сайте
Ну тогда лучше их перевести на суммированное рабочее время и почасовую оплату. Тогда обе фирмы будут рисовать им в табелях часы так, чтобы они не пахали по 16 часов в сутки:)
Komarik
Komarik 28.02.2005 10:54
10159 сообщений на сайте
vai kāds šajā sakarā ir jau saskāries ar problēmam no VID puses??? Vai fiziskās personas darba laiks tiek kontrolēts no VID puses?
Cleo
Cleo 28.02.2005 11:00
19234 сообщения на сайте
ja reāli maksā konkrētu algu, neatkarīgi no stundām, vienkārši maksā par darbu (tas nav gabaldarbs)- grāmatvedim- sarunāts- alga tik, kad tu strādā un cik stundas- tā jau ir tava personīgā darīšana, kad tu padari darbu, galvenais, lai atskaites būtu laikā un dokumenti laikā sakārtoti.
Cleo
Cleo 28.02.2005 11:07
19234 сообщения на сайте
Protams var likt algu 80 Ls.Unlikuma noteiktas stundas tabelē.Var likt stundas likmi un tad aprēķināt pēc nostrādāto stundu skaita.Skaidrs ka VID tematiskajās pārbaudēs liek darbiniekam aizpildīt darba ņēmēja anketu, kur visi jautājumi par darba laiku.Javiss ir likumīgi problēmu nav,
Aivareno
Aivareno 28.02.2005 11:21
6641 сообщение на сайте
ne visās darba vietās tiek dotas taas anketas. Ja ir reāls kantoris, kur darbinieki atrodas, tad tās anketas arī izdala. Bet ja juridiskā adrese ir īpašnieka dzīvoklis, un darbinieki, kā teiksim manā gadījumā vispār nesēž kantori (bet gan strādā mežā), nav gadījies sastapties ar šādu anketu.
Cleo
Cleo 28.02.2005 11:37
19234 сообщения на сайте
Problēma tāda, ka abas šīs firmas ir cieši saistītas ( nu ciešaāk vairs nevar) itin visā, bet grāmatvedes - es - strādāju ofisā, bet ar otru gr-vedi man nav nekādu kontaktu. Un man negribētos katru reizi ar viņu salīdzināt darba tabeles. Un nu nepildīs tās trabeles precīzi neviens un neskaitīs tās stundas arī. ( tas ir tāpat kā ar ceļazīmēm - nepilda viņas šoferi - es skatos pēc pavadzīmēm uz kurieni viņi beraukuši, degvielas čekus - un saceru maršrutus pati) Man ir bailes par to , ka VIDs jau nu noteikti saskatīs šo saistību, jo puse darbinieku ar laiku no manas firmas pāries uz pusslodzi uz otru firmu - strādās paralēli. Un vispār bardaks! Labāk strādāt pie cita priekšnieka ne pie vīra.
Bugaltiere
Bugaltiere 28.02.2005 11:47
88 сообщений на сайте
NEDOMĀJU, KA VARĒTU rasties problēmas, ja viss būs likumīgi.VID jums sāks pieksīties, tajā gadījumā, ja darbinieku atalgojums būs mazāks par minimālo darba algu.Domatāda.katrai firmai algaa darbiniekam jāsaņem vismaz 80 Ls uz papīra.Tabeles varat rakstīt pēc jūsu ieskatiem.Varatmaksāt 80 LS kaut par 1 darba stundu.(joks)Nedomāju, ka kāds no VID puses meklēs saistību, ja darbinieks saņems 80 Ls 1 darbavietā un 80 ls otrā darba vietā.
Aivareno
Aivareno 28.02.2005 15:44
6641 сообщение на сайте
Sveika, Cleo.Protams šādas anketas dala tematiskajās pārbaudēs tirdz.vietās.Tev pārbauda algu sarakstus un tabeles.Vaine?
Aivareno
Aivareno 28.02.2005 15:46
6641 сообщение на сайте
nu ja
Cleo
Cleo 28.02.2005 16:01
19234 сообщения на сайте
Cleo 28.02.2005 11:07 vi ne pravi
Jfl
Jfl 28.02.2005 18:20
7767 сообщений на сайте
Jl, vsmislje v 4jom ja ne prava, ja skazala, kak eto u menja ? personīgi man maksā vienu algu neatkarīgi no tā cik stundas es to daru un kurā laikā- varbūt vienu mēnesi tas prasa 10 stundas, citu mēnesi tas prasa 5 stundas.
Cleo
Cleo 01.03.2005 07:21
19234 сообщения на сайте
Я думаю, что Jl имела в виду, что с точки зрения трудового закона так неправильно. Впрочем, думаю, что она и сама пояснит, почему неправильно.

А в целом я с Cleo согласна. Ведь действительно редко кто оплачивает труд бухгалтера по часам, реально отданным работе ( да и как их посчитать, если ты, например, сидишь поздно вечером дома, ковыряешься в законодательстве или обращаешься на форум, в поисках ответа на какой-то каверзный вопрос). Да и часто бывает так, что в один месяц поменьше оборот, а в другой - ого-го какой! А зарплата от этого ведь не меняется.
Irena22
Irena22 01.03.2005 08:30
42998 сообщений на сайте
vot imenno, mnogo lji takih buhov u kotorih so svjazi s potra4enimi 4asami i oborotom v mesjace menjajetsja zarplata??? Soglasno shto eto mozhet bitj nepraveljno s to4ki trudovova zakona, no vedj jeslji v trudovom dogovore ogovorena " mēnešalga- 80 LVL" to uvi.... no et koneshno toka mojo mnjenjije i prisojedinjajusj v skazanomu Irena22.
Cleo
Cleo 01.03.2005 09:45
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.