Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Preču dok. reģ. žurnāls К списку тем

Preču dok. reģ. žurnāls
Vai tiešām ienākošās un izejošās pavadzīmes vajag reģistrēt vienā žurnālā. 2003. gadā reģistrējām divos, bet 2004. g. sākumā teica ka jāreģistrē vienā, šausmīgi neērti man tā.

Ā un ja reģistrē datorā ( blankas nevis datorprogramma), printē ārā reizi mēnesī vai gada beigās un tad cauršuj?

Paldies
Bugaltiere
Bugaltiere 01.03.2005 15:44
88 сообщений на сайте

Ответы (10)

es drukātu reizi gadā vai pēc pieprasījuma (pārbaudes gadījumā).
Cleo
Cleo 01.03.2005 15:46
19234 сообщения на сайте
Paldies, Cleo. Bet pirmā jautājuma daļa: vai ir kāds pamatojums kādēļ nevarētu reģistrēt ienāk vienā un izejošās - citā žurnālā??
Bugaltiere
Bugaltiere 01.03.2005 15:53
88 сообщений на сайте
Если товар акцизный - распечатки из КП не реже раза в м-ц. П.63 пр.232.
Inst
Inst 01.03.2005 15:55
нет сообщений на сайте
Pamatojums ka vienā jāraksta izriet no tā, ka žurnālā ir ailīte, darījuma apraksts - saņemts, izdots. Loģiski, ka vienā t-bas vietā ir viens žurnāls, kurā reģistrējas visas operācijas.( nosaukums jau arī ir viens, nevis ienākošās un izejošās).

tas gan ir mans viedoklis.
Sola
Sola 01.03.2005 16:13
2446 сообщений на сайте
varu kļūdīties, bet manuprāt nav aizliegts vest divus žurnālus Lai gan neesmu ar to saskārusies, man ir tikai ienākošo PPR žurnāls, par cik iziet no manis tikai KTPR (tām attiecīgi ir cits žurnāls pēc MK 252, 251 noteikumiem).
Cleo
Cleo 01.03.2005 16:26
19234 сообщения на сайте
Var jau tā darīt.Bet es nesaskatu tur nekā neērta.Man ir tirzdzniecības vietas un visur reģistrējam vienā.kas Jums liekas neerts?
Aivareno
Aivareno 02.03.2005 00:02
6641 сообщение на сайте
Mums nesen bija pārbaude, neviens neaizrādīja, ka PPR ir reģistrētas divos žurnālos, mums tā ir vieglāk, vienā saņemtās PPR, otrā izsniegtās.
Rita
Rita 02.03.2005 08:27
959 сообщений на сайте
ko tad man teikt, ja man ir:

1) PPR uzskaites žurnāls - kur ierakstās visas saņemtās un izsniegtās PPR;

2) stingrās uzskaites PPR UN KTPR izlietojuma uzskaites žurnāls (nopirktās no VID pavadzīmes mūsu realizācijas darījumu noformēšanai);

3) KTPR saņemto uzskaites reģistrs;

4) KTPR izsniegto uzskaites reģistrs;

5) KTPR reģistrācijas žurnāls (kur hronoloģiski ierakstās pa datumiem - tajā dienā gan saņmetās KTPR, gan izsniegtās)
Cleo
Cleo 02.03.2005 09:02
19234 сообщения на сайте
muļķīgi ir tas 5) žurnāls faktiski dublē 3 un 4 reģistru, saliekot šos abus vienā, bet diemžēl MK 252 noteikumi to noteica 12.06.2001gadā tai pat laikā netika atcelti iepriekš noteikti KTPR uzskaites reģistri par saņemtajiem kokmateriāliem un pakalpojumiem, un reģistri par piegādātajiem (izsniegtajiem) kokmateriāliem un sniegtajiem pakalpojumiem darījumos ar kokmateriāliem.
Cleo
Cleo 02.03.2005 09:06
19234 сообщения на сайте
MK noteikumi Nr. 339 par "Par preču pavadzīmēm" noteikumi nosaka, ka PPR ir jāreģistrē PPR žurnālā, bet nekur na noteikts, ka nevarētu izmantot divus.

To man VId konsultante pat personīgi pateica
Bugaltiere
Bugaltiere 02.03.2005 16:40
88 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.