Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Avansa norēķins
VID tematiskajās pārbaudēs saka, ka ir jābūt atrunātam, kad , cik daudz izsniedz avansa norēķinu personai.
Bet kur tas ir pateikts?
Vai tiešām nevar uztaisīt vienu rīkojumu ar tekstu, ka avansa norēķinu persona Vārds Uzvārds ir tiesīga saņet no kases nepieciešamo nelimitētu naudas summu saimnieciskās darbības izdevumu veikšanai pēc nepieciešamības par to iesniedzot avansa norēķinu līdz tekošā mēneša pēdējam datumam, bet ne vēlāk kā līdz nākošā mēneša 5.datumam ???
Vai tas būs liels pārkāpums? Nevaru atrast kur būtu noteikts, ka jābūt rīkojumam, ka izsniedz tieši konkrēti 500 vai 100 Ls (konkrētu summu) ?
Ответы (73)
man arī pieņemamāks ir variants ar D 2610 K 5140 vai D 2620 K 5140, un visas summas no bankas nonāk kasē un tikai tad 2380 kontā.
Piemērs: kontā ir 155Ls, steidzīgi jāapmaksa rēķins 225Ls. Kontā iemaksāta trūkstoša summa 70Ls, sk.naudā nopirkti materiāli par 16Ls. Nākamājā dienā kontā ienāk 500Ls no debitoriem, izņēmta nauda bankomātā 200Ls, nodota kasē un uzreiz izsniegta uz 2380, par 110Ls atkal kaut-kas nopirkts uzņ.vajadzībām, paliek atl.4Ls, izņemta nākoša summa un pievienojot to esošam atlikumam tiek apmaksāti nākošie izdevumi. Uzskatu, ka šajā gadījumā ir pieņēmama augstāk aprakstīta vienkāršošana, atrunājot to organizatoriskos dokumentos. Kādreiz seminārā uzdevu šo jautājumu zverinātai auditorei, viņa teica, ka šajā gadījumā nav vērts sarežģīt šo lietu ar aizdevuma līgumiem. Atgadināšu, ka ir vienīgais avansieris.
iespējams, ka summām līdz kaut cik tā ir vienkārši,man tās summas tomēr neaprobežojas ar 200- 300 latiem.
Man mēnesī naudas apgrozījums arī nav tik maziņš, es paradīju ideju - naudas plūsma ir nepārtraukta.
Galvena priekšrocība - absolūti visa sk.naudaskustība, visi sk.naudasmaksājumu darījumi un to dokumenti ir salikti vienā kontā, redzami vienā tabulā, glabājas vienā mapē ar sadali pa pārskata mēnešiem ar pievienoto kopsavilkumu. Arī sk.naudasdeklarācijai informācija viegli kontrolējama.
Priekšrocība 2380 kontam salīdzinājumā ar 2610 ir tas,ka nav tādu regulējošo prasību. Es, kā slinks grāmatvedis arī tā daru un nemaz nejūtu nekādus sirdsapziņas pārmetumus.
Iespējams, uzņēmumos, kur ir daudzi darbinieki, tas nebūtu labi, bet uzņēmumos ar pāris darbiniekiem (īpaši viena īpašnieka SIA) - pilnīgi normāls risinājums.
Если снимается сумма с банка на определённое лицо, то я в тот же день делаю проводку на 2380, а затем на 2610. Деньги в кассе предпочтительнее, чем на 2380. Если задействован счёт 5140, то нужен договор.
neredzu problēmu izdrukāt aizņēmuma līgumu, ņemot vērā to, kas summas nav maziņas un uz gada beigām tomēr paliek vēl parāds ieguldītājam.
Bet laist visu caur 2380 ir taču vēl lieks darbs. Vai tad Jūs nerakstat rīkojumus par to summu, kas no kases nonāk pie avansa norēķinu personas? Jautājums jau sākās ar to!!!! ES laistu caur 2380, bet man riebjas uz katru summu rīkojumu rakstīt, tāpēc man ir ērtāk mēneša beigās kases atlikumu nogrūst uz 2380 ar vienu rīkojumu.
ES taču uzdevu jautājumu par tīri lietvedisko pusi šai sakarā- jo galu galā kaut arī naudu izņem direktors no bankas D 2380 K 2620 - uz summu, kas nonāk 2380 kontā man prasa norādīt kārtību kādā notiek norēķini ar avansa norēķinu personām - Jautājums palika aktuāls - VID tematiskajās pārbaudēs saka, ka ir jābūt atrunātam, KAD, CIK daudz izsniedz avansa norēķinu personai.
Tāpēc jautāju, ja jau Jūs visu laižat caur 2380- kā tas Jums tiek noformēts no lietvedības puses? Rīkojumi vai viens rīkojums- tad kāds teksts????
Cleo, а я не писала распоряжения о выдаче денег в подотчет, а проводила сначала авансовый отчет, а потом выплачивала подотчетному лицу перерасход по авансовому отчету. У налоговой претензий не было.
Irena22, tak u menja nebivajet pererazhoda, a naoborot ostatok ostajotsja na 2380. ILji mnje jevo v kasse derzhatj ilji lutshe v 2380 kinutj odnjim hodom.
Mozhet u vas ne tak strogo sprashivajut, u menja na provodku D 2380 K 26XX prosjat pokazatj rīkojums ob ogovorennoj summe pri vida4e jejo avansovomu ljicu ilji v metodike zapisatj shto takaja ta summma do takova ta 4isla dolzhan vipla4ivatsja avanovomu ljicu, no ja zhe neznaju kakuju summu nado budet (konkretnuju) i budet ilji na to 4islo eta summa v kasse. Vot i pishu na kazhduju rīkojums.
Es vispār nerakstu rīkojumus par avansu izsniegšanu. "Manās" firmās visbiežāk direktors pārskaita naudu no uzņēmuma konta uz savu kontu ar mērķi "avansa norēķiniem". Kādēļ vēl prasīt no viņa speciālu rīkojumu? Gadās arī, ka uzņēmuma kontā nepietiek līdzekļu, lai samaksātu kādu rēķinu. Tad direktors ieskaita no sava konta "konta papildināšanai", bet es grāmatoju kā K2380, ja kontā 238 pirms tam ir bijis pietiekams atlikums.
Vēlreiz atkārtoju - neuzskatu, ka viena īpašnieka SIA, kur vienīgais darbinieks ir direktors (īpašnieks) ir jēga šādiem rīkojumiem. Vai tas nav smieklīgi: Jānis Kalniņš kā direktors norīko kasieri Jāni Kalniņu izsniegt 100 Ls fiziskajai personai Jānim Kalniņam. Tādēļ, ja vien iespējams, labāk iztikt bez kases operācijām un strādāt tikai caur 2380.
Bet, ja nu tomēr ir nepieciešams rīkojums, tad kādēļ gan nevarētu rakstīt vienu vispārēju apmēram tā:
"Līdz turpmākam rīkojumam izsniegt J.Kalniņam skaidru naudu avansa norēķiniem, nepārsniedzot XXXXX Ls mēnesī, pieprasot sniegt atskaiti ne vēlāk kā līdz nākošā mēneša 5.datumam Par summām, kas pārsniedz XXXXX Ls, nepieciešams īpašs rīkojums. "
Ja būs šāds rīkojums, kur teikts "līdz turpmākam rīkojumam" (kurš var nekad nesekot, ja vien summa X ir izvēlēta pietiekami liela) tad uz tā pamata var avansus izmaksāt ļoti ilgi.
Tāds jau arī bija mans jautājums- vai var??? vai var būt tāds rīkojums - vispārējs, jo VID man saka, ka vajadzīgs konkrēti Kad un Cik izsniegt. Vai tiešām tikai man prasa rīkojumus???
Lai VID parāda, kur konkrēti ir rakstīts, ka katram avansam vajadzīgs rīkojums (ja vien paši nebūsiet ierakstījuši savā uzņēmuma grāmatvedības kārtošanas aprakstā). Ja būs viltīgi uzrakstīts vispārējs rīkojums, lai pierāda, ka tas neder!
Faktiski, ja tā labi padomā, ja es būtu PVN nemaksātājs (un man nebūtu vēlams iekļaut skaidrās naudas izdevumus priekšnodoklī katru mēnesi), tad es vispār varētu taisīt 1 avansu norēķinu gadā (kur ir teikts, ka nedrīkst?)
kā no avansa norēķina vienu reizi gadā var iekļaut izdevumus attiecīgajā periodā?
nu tad atliek man vienīgi viltīgi sacerēt nolikumu par avansa norēķinu personām un uzrakstīt vienu viltīgu rīkojumu. Patiesība tāpēc jau jautāju, ka nevaru atrast kur īsti ir noteikts.
Es jau tikai sapņoju
Līdz tādai atbrīvotības pakāpei vēl neesmu nonākusi. Bet tīri teorētiski, ja uzņēmums taisa pārskatu tikai reizi gadā (un nebūtu PVN maksātājs, kam info ir nepieciešama biežāk), tad mierīgi varētu būt 1 avansu norēķins gadā, 1x gadā nolietojums utt.
šodien galīgi nedomājas, kādas būs idejas papildināt palabot tekstu- vai tāds nolikums vispār ies cauri????
Paķēru ideju par rīkojuma tekstu
melnraksts:
NOLIKUMS par norēķinu kārtību ar avansa norēķinu personām
Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu par grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā ir noteikta norēķinu kārtība ar avansa norēķinu personām. Saimniecisko izdevumu veikšanai noteiktiem uzņēmuma darbiniekiem izsniedz skaidro naudu avansā saskaņā ar uzņēmuma vadītāja rakstisku atļauju, kurā norādīts naudas saņēmēja vārds, uzvārds, personas kods, valūta un summa. Par avansa norēķinu personai izsniegtajām naudas summām uzņēmuma darbinieks sagatavo avansa pārskatu par avansā saņemtās skaidrās naudas izlietošanu un šim pārskatam pievieno attaisnojuma dokumentus, kas apliecina naudas izlietošanas faktu, avansa pārskata saturu un iesniegšanas termiņu pārskata mēneša pēdējās darba dienas datumā, bet ne vēlāk kā nākošā meneša 5.datums
Norēķinus ar avansa norēķinu personām uzņēmumā uzskaita kontā 2380. Norēķini par prasībām pret personālu. Konta debetā atsevišķi pa katru norēķinu personu izdara ierakstus uz naudas izmaksas dokumenta (kases izdevumu ordera vai bankas izraksta) pamata, kā arī uzņēmumam radītos zaudējumu par iztrūkumiem. Par naudas līdzekļu izlietošanu konta kredītā izdara ierakstus no avansa norēķiniem un klāt pievienotajiem dokumentiem.
Kā vienīgā avansa norēķinu persona uzņēmumā tiek noteikts uzņēmuma rīkotājdirektors Aaaa Bbbbb, personas kods 000000-00000. Atbilstoši šim nolikumam izsniegt A.BBBBBskaidru naudu avansa norēķiniem bez īpaša rīkojuma pēc nepieciešamības, nepārsniedzot 3000 Ls mēnesī, par to pieprasot sniegt atskaiti ne vēlāk kā līdz nākošā mēneša 5.datumam Par summām, kas pārsniedz 3000 Ls, nepieciešams īpašs rīkojums, ko izdod uzņēmuma rīkotājdirektors.
Izsniedzot skaidru naudu avansa norēķinu personai grāmato:
D 2380 Norēķini par prasībām pret personālu
K 2610 uzņēmuma kase vai 262X norēķinu konts bankā
Pēc attaisnojuma dokumentiem tiek iegrāmatots avansa norēķinu summas izlietojums:
D 7XXX izmaksu grupas konti vai attiecīgie bilances konti
D 5731 pievienotās vērtības nodoklis
K 2380 norēķini par prasībām pret personālu.
С интересом зачитываюсь этой темой. Можно добавить сюда свой вопрос? Принимаю после большого перерыва в работе в работе 2 небольшие фирмочки. В марте читаю выписку из банка за ноябрь-декабрь 2004г. Владелец все поступившие деньги обналичил. А бухгалтер это дело проворонила и через кассу не провела.Касса закрыта. Как это можно бумажно оформить? Я понимаю, что через счет 2380, но отчет до 5 числа текущего месяца...
Я так подозреваю, что это еще цветочки. Я еще не добралась до расчетов с поставщиками (а они за границей!!!)
Очень рада, что нашла ваш клуб. Надеюсь на помощь опытных, а то все эти рикоюмсы...
А какая связь между 2380 и отчетом до 5 числа текущего месяца?
jā, es arī nesapratu par konta 2380 apgrozījumu nekādas atskaites nav jāsniedz, bet avansa norēķinu var taču uzzīmēt kad vien vēlies, bankā tik salikt vajag tad uz izņemto naudu 2380.
Это я спросила, прочитав ваш черновик распоряжения - это обязательно требовать отчет до 5 числа следующего месяца?
Я еще с владельцем не виделась, только с бухгалтером общаюсь, а она почему-то боится лишний раз его беспокоить.
Самый смешной был ее ответ на мой вопрос, куда он деньги снимал? "Это же ЕГО деньги"
(Она тоже там полгода только, и банк не вела, только зарплату считала для отчетов и Ндс по кассе.(А он еще выплыл в банке:((( В марте...Вот такие пока промахи.
Закрыть
Краткое описание нарушения