Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Gada pārskata labošana. К списку тем

Gada pārskata labošana.
Labdien!

Esmu diezgan izmisusi. Man tādas ziepes: 2001,gadā uzņēmumā tika nodota ekspluatācijā ēka.Viss bija jauki līdz brīdim, kad 2002,gadā bija jāsāk maksāt NĪN, tad direktors pēkšņi attapās kāpēc ēkai ir tik liela vērtība un sāka iedziļināties, ka ēkas vērtībā nepareizi iekļautas divas tehnoloģiskās iekārtas lielā vērtībā, kurām vajadzēja būt kā atsevišķiem PL.Esšai uzņēmumā sāku strādāt 2003,g.vidū,pēc tam kad uzņēmumā tiko bija pabijis audits.Taisīju savu pirmo gada pārskatu par 2003,gadu un pieredzes trūkuma dēļ neattapu, ka nedrīkstu labot auditēto periodu un salaboju UIN dekl.,PL kopsavilk. u.c. pārskatus par 2001,2002 - respektīvi atdalīju tās tehnoloģiskās iekārtas no ēkas vērtības.

Un tad protams VID atsūtīja vēstuli, ka tie labojumi netiek atzīti. Tagad es sēžu un vispār vairs nesaprotu, ko darīt, jo direktors to lielo NĪN protams, ka nemaksās, bet kā lai es tās tehnoloģiskās iekārtas izņemu no ēku vērtības. Varbūt kādam rodās viedoklis, lūdzu padalieties!!!
Bricis
Bricis 14.03.2005 11:49
23 сообщения на сайте

Ответы (3)

Viennozīmīgi, ka auditētos periodos (2001., 2002.) un auditētajiem nodokļiem labojumus veikt nedrīkst. Ja veikts arī Uzņēmumu ienākuma nodokļa audits, tas liecina, ka labojumi nevar būt nekādi, arī nekustamā īpašuma nodoklim.

Es visas korekcijas veiktu 2003.gadā. Ar grāmatvedības izziņu daļu vērtības pārnestu no ēku vērtības uz tehnoloģiskām iekārtām (uzmanīgi ar aprēķināto nolietojumu).

Lai neradītu liekas problēmas, NĪN ēkām pēc to patiesās vērtības rēķinātu arī no 2003.gada
Valise
Valise 15.03.2005 09:52
28 сообщений на сайте
Liels paldies.Betkā jūs domājat tās tehnoloģiskās iekārtas 2003.gadā būtu jāatdala vērtībā: iegādes vērtība - nolietojums par 2001 un 2002 pēc likmes,kas tika piemērota ēkām?
Bricis
Bricis 15.03.2005 15:14
23 сообщения на сайте
Finansu grāmatvedībā:

1) iegādes vērtību no ēku uzskaites konta uz tehnoloģisko iekārtu kontu,un

2)aprēķināto nolietojumu arī attiecīgi no viena uz otru nolietojuma kontu.

Nodokļu vajadzībām stipri jāpiedomā, jāizlasa attiecīgie norādījumi. Tas varētu būt sarežģītāk, uzreiz nemāku ieteikt.
Valise
Valise 15.03.2005 16:15
28 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.