Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neapliekamais minim.Gada dekl. К списку тем
Neapliekamais minim.Gada dekl.
Situācija.
Strādā 5 mēnešus 2004. 7 bērna kopšanas atvaļinājums. Gada deklarāciju aizpildot Neapliekamais minimus ir jāuzrāda pa visu gadu 252. Vai par peiciem mēnešiem tikai.
Druscīt esmu apjukusi.
Paldies par atbildi.
PS. Ārsniecības pakalp. rēķina tikai no 150 par gadu vai tā?
Ответы (13)
В декларации указывайте 252, я сама с этим сталкивалась.
Neapliekamais min. par visu gadu (252), ja nepietiek algas nodokļa medicīnas izdevumiem(150) un zobārstniecībai+ plānotām operācijām (150)- mierīgi var pārnest uz nākošo (2005) gadu
Расходы на лечение, протезирование зубов и плановые операции не ограничиваются 150 латами, можно включать и большие суммы.
Ko nozīmē plānotā operācija.... operācija, kas veikta privātajā līnikā laikam tad nebūs....
252 par gadu tikai tad, ja neesat kadai citai personai apgadiba
252 лата, это если ни у кого 7 месяцев иэдивенцем в книжке не были.;)
Nekā vairs nesaprotu
jo vairāk sāc rakt jo dziļak mežā. Tik ko izlasiju www.***censored*** mājas lapā lūk šo.
4. Kas ir attaisnotie izdevumi?
Tie ir izdevumi par izglītības un ārstnieciskajiem pakalpojumiem:
150,- Ls pašam nodokļu maksātājam un katram viņa ģimenes loceklim.
Ja taksācijas gada kopsumma pārsniedz 150 latus, tad šo pārsnieguma daļu var attiecināt uz nākamo piecu taksācijas gadu apliekamo ienākumu hronoloģiskā secībā;
attaisnoto izdevumu ierobežojums 150,- Ls neattiecas uz:
1.izdevumiempar plānotām operācijām;
2.zobārstnieciskajiem pakalpojumiem (ieskaitot zobu protezēšanu)
tad sanāk ka ārsnieciskajiem pakalpojumiem (vizītes pie daktera un procedūras ) ir ierobežojums 150Ls.
Galva dulla
Ierobezojums tādā nozīmē, ka nevar attiecināt uz pārskata gadu. Summa, kas pārsniedz šos 150Ls, pāriet uz nākamajiem gadiem.
Sarmux- droši privātās klīnikas operācija būs plānotā operācija,jo priekš VID vajadzēja papildus izziņu pie čeka no privātklīnikas, un tur bez problēmām tādu izsniedz,ja kaut nedēļu esi iepriekš pieteicis.Betto, ka izziņu vajadzēs,ir jārēķinās.No pieredzes to saku.
Vijoliite, kam jābūt atspoguļotam tajā izziņā?
Es nezinu,kā tas būtu citur, bet konkrēti Puriņa klīnikā tā bija izziņa, ka(vārds,uzvārds,personas kods) konkrētā datumā veiktā operācija bija plānveida.Slimnīcā to labi zināja,ka tādas ir vajadzīgas.Gada deklarācijā es biju ielikusi D4 5.ailē, un summa bija liela,man nepieņēma bez pamatojuma, ka šī operācija bijusi plānveida.Bez problēmām 25% tika ieskaitīti.
Paldies, man tieši vienam cilvēciņam Gada deklarācija jaaparaada operācija
Закрыть
Краткое описание нарушения