Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Неплатежеспособность, банкротство, кредиты и займы. Аренда, найм, лизинг

Займ от учредителя. К списку тем

Займ от учредителя.
Подскажите, пожалуйста, может ли учредитель фирмы простить долг фирмы ему (учредитель предоставляет фирме деньги на определенный срок) и отнести эту сумму в резервы фирмы? Какие необходимы для этого документы? Не влияет ли это на налоги? Заранее спасибо за ответы.
Nata
Nata 13.06.2002 11:15
132 сообщения на сайте

Ответы (6)

paradu atlsit drikst, bet tas nav izdevigi pašai firmai, jo tie bus 8.gr ieņēmumi un tiks palielināts apliekamais ienākums.

Pēc manām domām labākais variants ir parāda kapitalizācija un pamatkapitāla palielināšana.

rezerves ir veidojamas no nesadalītās peļņas un parada ieskaitīšana pa tiešo rezervēs nav realizējama.
Ad
Ad 13.06.2002 12:18
нет сообщений на сайте
Согласен, что лучший вариант - капитализация долга. Надо только не забыть, что (согласно закону об ООО - если фирма еще не перерегистрировалась в КР) есть ограничения по сумме капитализации и некоторые дополнительные документы для РП при изменении устава в этом случае. Резервы сформировать таким способом нельзя.
Vgk_redaktors
Vgk_redaktors 15.06.2002 23:10
2608 сообщений на сайте
Pilnīgi piekrītu šim viedoklim, ja rezerve tiek veidota apgrozāmajiem līdzekļiem.

Taču- kāda ir situācija, ja uzņēmums veic ilgtermiņa ieguldījumus-pamatlīdzekķlu iegādi? Papētot starptautisko grāmatvedības standartu par valsts subsīdiju un dotāciju uzskaiti, kā arī dažādās publikācijās esošo viedokli par ziedojumu un dāvinājumu ( pēc būtības parāda ienešana rezervēs ir dāvinājums vai ziedojums) uzskaitē piemērojamām divām metodēm nonācu pie slēdziena ka parādu, kas ieguldīts pamatlīdzekļos var ieskaitīt rezervēs. Tālāk redzu divus risinājumus

1) norakstīt ieņēmumos proporcionāli amortizācijai jeb savādāk- kā paredz uzņēmumā apstiprinātā metodika

2) ar dalībnieku sapulces lēmumu ieskaitīt pamatkapitālā.
Gunta
Gunta 19.06.2002 08:45
нет сообщений на сайте
Gunta, Jūsu minētais 20.SGSir attiecināms uz valdības subsībijā, kurām piemērojama pašu kapitāla uzskaites metodika. Tomēr minētajā gadījumā būtu pielietojama ieņēmumu metode. Kas ari nav sevišķi būtiski, jo abos gadījumos noved pie apliekamā ienākuma palielināšanas[pirmajā gadījumā summa tiek sadadlīta uz vairākiem pārskata periodiem]. Lai izvairītos no palielinājuma, imho, parāds būtu jākapitalizē.
Ad
Ad 19.06.2002 09:33
нет сообщений на сайте
Подскажите, пожалуйста, как происходит капитализация долга.
Nata
Nata 19.06.2002 12:52
132 сообщения на сайте
Lai lemtu par parāda kapitalizāciju ir jāsasauc kopsapulce, kas ir tiesīga lemt par izmaiņām pamatkapitālā [skat. uzņēmuma Statūtus]. Dalībnieki pieņem lēmumu šajā jautājumā. Ja tā ir viena dalībnieka SIA, tad ir ļoti vienkārši. Ja dalībnieki ir 2 un vairāk, tad ir iespējami dažādi risinājumi, lai tiktu saglabāta iepriekšējā balsu proporcija.
Ad
Ad 19.06.2002 13:30
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.