Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK - fiziskā vai juridiskā persona? К списку тем
IK - fiziskā vai juridiskā persona?
"IK ir fiziska persona, kura ir ierakstīta komercreģistrā" - (Komerclikuma 74.pants).
Vai ir pareizi apgalvojumi un kāpēc, ja nav:
Individuālais Komersants = Vārds Uzvārds Personas_kods = privātpersona.
Individuālā Komersanta firma = Nosaukums, Reģistrācijas_numurs = juridiskā persona.
Ответы (9)
IK - fiziskā persona.
"Individuālā Komersanta firma = Nosaukums, Reģistrācijas_numurs = juridiskā persona" - kāpēc "="?
"Firma" ir tikai nosaukums, un nevis statuss.
Tas bija jautājums. Vēlētos ļoti formālu atbildi uz to.
"IK ir fiziska persona, kura ir ierakstīta komercreģistrā" - (Komerclikuma 74.pants). - ta ir atbilde.
Es cienu Jūsu kompetenci. Bet kāpēc man 2 grāmatveži saka, ka IK ir juridiskā persona?
Nosūtīju jautājumu UR...
Мало ли кто что скажет. Читайте закон.
Буква закона говорит, что частное лицо. Но де-факто много где ИК воспринимают как юридическое лицо, очевидно смешивая понятия "юрлицо" и "предприятие".
Смотря кто воспринимает. ВИД при начислении налогов воспринимает как ы законе написано - как физическое лицо. А обыватель, видя слово "фирма" - это от незнания.
"Bet kāpēc man 2 grāmatveži saka" - очень сомнительный источник информации, им нужно больше читать.
26.pants. Firmas jēdziens
(1) Firma ir komercreģistrā ierakstīts komersanta nosaukums, ko viņš izmanto komercdarbībā, slēdzot darījumus un parakstoties.
(2) Ar firmu šaurākā nozīmē saprotams apzīmējums bez norādes uz komersanta veidu.
IK viennozīmīgi ir fiziska persona! Kādreiz IU - tā bija juridiska. Un IK ir savs Komercreģistra piešķirtais numurs, kam nav nekāda sakara ar persona kodu.
Tos divus grāmatvežus vēlams nosūtīt kvalifikācijas paaugstināšanas kursos
Закрыть
Краткое описание нарушения