Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
reorganizācija un gada pārskats К списку тем
Kolibri 06.04.2005 08:57
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Ответы (47)
Jā bijā UIN maksātāji.
Bet ko darīt? Kur pārliecināties?
Bet ko darīt? Kur pārliecināties?
Kolibri 06.04.2005 11:17
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Man gan šī problēma kļūst aktuāla 2005.gadā. Seminārā 24.11.2004. par gada pārskatiem Gaida Kalniņa uz manu jautājumu atbildēja, ka vajag nodot gada pārskatu atsevišķi par IU un SIA, tātad 2 gada pārskati gadā, arī Bilancē Nr.5(113) par 2005.martuir viņas konsultācija ar pamatojumu tam. Seminārā novembri viņa teica, ka vēl nebija atbilde no VID par viņu viedokli.
VID konsultācijas daļā man atbildēja, ka, ja reģistrācijas Nr. Komercreģistrā palika tas pats kas bija Uzņēmumu reģistrā, tad jāraksta tikai vienu gada pārskatu par gadu, atrunājot pārreģistrāciju vadības ziņojumā, jo viņi 2 pārskatus nevarēs ievest programmā.
Tātad atbilde joprojam nav līdz galam skaidra. Taisos rakstīt jautājumu VID, lai būtu rakstiska atbilde. Žurnālos Kalniņas konsultācija ir vienīga par šo jautājumu, ko man izdevas atrast.
VID konsultācijas daļā man atbildēja, ka, ja reģistrācijas Nr. Komercreģistrā palika tas pats kas bija Uzņēmumu reģistrā, tad jāraksta tikai vienu gada pārskatu par gadu, atrunājot pārreģistrāciju vadības ziņojumā, jo viņi 2 pārskatus nevarēs ievest programmā.
Tātad atbilde joprojam nav līdz galam skaidra. Taisos rakstīt jautājumu VID, lai būtu rakstiska atbilde. Žurnālos Kalniņas konsultācija ir vienīga par šo jautājumu, ko man izdevas atrast.
А что у Вас меняется? Только форма собственности и добавляется основной капитал. А кто Вам сказал, что нужно сдавать 2 отчета?
VID pārskatu daļa apgalvo, ka jānodod 2 pārskati. :-?
Kolibri 06.04.2005 11:25
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Un kam tad ir taisnība ???
Kolibri 06.04.2005 11:32
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
А мне в Видземском сказали, что достаточно одного и второй им вовсе не нужен, я кстати на той неделе его ужу и сдала. И присяжная, которая проверяла при переоформлении тоже говорила, что если плательшик UIeN, то один, но в коммерческом законе написано что-то о заключительном балансе. Вообщем лично я сдала один
a ja toze sdavala 2 balansa , kak v VIDe skazali u menja bilo SIA a stala BIEDRIBA pricem v dekabre 2004 mi pereregistrirovalis i 1 balans o SIA s janvarja po denj pereregistracii a 2 balans so dnja pereregistracii do 31 dekabrja , koroce polnaja erunda , no kak skazal VID -esli SIA uze ne susestvuet na 31.12 to kak mozet bitj balans na 31.12 ? V principe gde-to logika v etom estj , xotja cifri vseravno te ze , tolko raboti bugalteru bolse , a nikto i ne ocenit.
Šodien konsultācija žurnālā Mans Īpašums. IU (UIN maksātājs) ir pārreģistrēts par SIA - ir jāsniedz 2 gada pārskati, par IU un SIA atsevišķi par katru. IU no gada sākuma līdz pārreģistrācijai un SIA no pārreģistrācijas līdz gada beigām.:)
O OOO
Kolibri 07.04.2005 14:00
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu konsultante Sarmīte Kirhnere.
Šodien bijam arī seminārā Liepājā, kur es uzdevu šo pašu jautājumu VID Liepājas nodaļas konsultācijas daļas priekšniecei. Vārds vārdā neatkartošu, bet atbildes būtība šāda:
>ja, ir jāsastāda divi gada pārskati;
>pagajušajā gadā bija situācija, kad divus gada pārskatus uz vienu reģ.nr. nevarēja ievadīt programmā un VID prasīja nodot arī kopējo gada pārskatu par visu gadu;
>programmā ir kaut-kādas izmaiņas, redzēsim, vai šogad programma pieņems divus gada pārskatus uz vienu reģ.nr.;
>rakstiet 2 gada pārskatus (1 par IU, 1 par SIA) UN SAGATAVOJET TREŠO REZERVĒ, JA MĒS JUMS TO PRASĪSIM.
Šodien bijam arī seminārā Liepājā, kur es uzdevu šo pašu jautājumu VID Liepājas nodaļas konsultācijas daļas priekšniecei. Vārds vārdā neatkartošu, bet atbildes būtība šāda:
>ja, ir jāsastāda divi gada pārskati;
>pagajušajā gadā bija situācija, kad divus gada pārskatus uz vienu reģ.nr. nevarēja ievadīt programmā un VID prasīja nodot arī kopējo gada pārskatu par visu gadu;
>programmā ir kaut-kādas izmaiņas, redzēsim, vai šogad programma pieņems divus gada pārskatus uz vienu reģ.nr.;
>rakstiet 2 gada pārskatus (1 par IU, 1 par SIA) UN SAGATAVOJET TREŠO REZERVĒ, JA MĒS JUMS TO PRASĪSIM.
žurnālā Mans Īpašums Kirhnere: Komerclikuma spēkā stāš.kārt.lik. 17.panta2 daļa; 13.panta2 daļa un Par grāmatvedību 13.panta2 daļa.
žurnālā Bilance Kalniņa: tas pats + Komerclikuma 337.p.; 349.p.4d.;350.1d.; Ja IU bija UIN maksātājs - Par grāmatvedību 13.p.2d.; likums par UIN 22.p.1d.; Par gada pārskatiem (seminārā Kalniņa nosauce lik. Par gada pārskatiem 3.panta5.daļa)
žurnālā Bilance Kalniņa: tas pats + Komerclikuma 337.p.; 349.p.4d.;350.1d.; Ja IU bija UIN maksātājs - Par grāmatvedību 13.p.2d.; likums par UIN 22.p.1d.; Par gada pārskatiem (seminārā Kalniņa nosauce lik. Par gada pārskatiem 3.panta5.daļa)
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть