Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
valdes loceklis
ja viena īpašnieka SIA dibinātājs ir valdes loceklis pēc UR datiem.Tadkādā amatā viņš pats sevi pieņem darbā - par valdes locekli vai direktoru( tādu laikam tagad nav).
Lūdz palīdziet?
Ответы (17)
Par rīkotājdirektoru , profesiju klasifikatora kods 121003,pilnvarojot kaadu citu pienemt vinju darbaa.
A razve on ne mozhet prinjatj sebja narabotu valdes loceklisom?
ja ir tikai viņš ko tad lai pilnvaro ?
Если он valdes loceklis, значит и договор
с valdes loceklisom - это есть его должность. Поищите на форуме, недавно обсуждалось, И код классификатора будет.:)
Valdes loceklis - kod 121024
no diskusijām es sapratu, ka juridiski iznāk tā, ka tās ir divas personas - viņš pats kā Darba devējs (juridiska persona), kas darbojas uz statūtu pamata firmas vārdā slēdz ar sevi darba līgumu kā ar fizisku personu.
Man ari taada pati problema, nesaprotu, vai tiesham SIA vienigajam dibinatajam - valdes loceklim vel jasledz darba ligums ar sevi? Un kas tas par trakam idejam, ka vinam vel japilnvaro kadu citu pienemt vinu darbaa savaa uzneemumaa? Vai tad jau registreejot KR sevi kaa valdes locekli, jau neiestaajas darba attieciibas?
Par to, ka nav darba līguma, uzņēmumam var būt konkrētas nepatikšanas ar Darba inspekciju. Ne velti darba likumā teikts, ka nedrīkst nodarbināt darbiniekus bez darba līguma.
Nav problēmu slēgt līgumu "pašam ar sevi", kā jau norādīja Cleo. SIA ABC (ko pārstāv Jānis Bērziņš) slēdz darba līgumu ar Jāni Bērziņu p.k. XXX.
Jānis Bērziņš paraksta līgumu no abām pusēm, vienā - kā ABC dalībnieks un darba devējs, otrā kā fiziska persona -darba ņēmējs.
Nekad neesmu saskārusies, ka šādi līgumi tiktu apstrīdēti. Protams, ja dibinātāji ir vairāki, tad ir vieglāk - Ivanovs pārstāv ABC un pieņem Bērziņu, bet Bērziņš - Ivanovu.
Ja SIA īpašnieks ir viena persona, tad nav vis līgums, bet valdes locekļa lēmums: es,X, nolemju, balstoties uz statūtiem utt. iecelt sevi par direktoru.
Трудовой договор подразумевает наличие двух договаривающихся сторон, решение здесь не подойдет.
Kādreiz "Referentā"-"B&B" bija tāds skaidrojums kā saka Kice
Nezinu, bet man ir tā ka noslēdz līgumu ar sevi kā ar fizisku personu un nekādu problēmu nav nijisßet darba līgumam jābūt.Ar lēmumu vien neiztiks.
Tas ko teica Kice, tas ir valdes locekļa lēmums par direktora iecelšanu (ik pēc 3 gadiem) tas ir priekš statūtiem un reģistriem utt, bet darba līgumam ir jābūt obligāti - viens - un noslēgts bez noteikta termiņa.
а нам преп говорит не верьте тому что пишут газеты. одни пишут одно дригие протиполположное.
И все ссылаются на закон:)))
kods 121024 nederēs gan, jo profesiju klasifikatorā teiks, ka tas ir valdes loceklim tikai tādos uzņēmumos, kur ir vismaz 3 valdes locekļi, bet kā ir tad, ja viņš ir tikai viens?
Ekga, un kur teikts, ka profesiju klasifikatora kods ir obligāti jānorāda darba līgumā?
Закрыть
Краткое описание нарушения