Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Tematiskā pārbaude К списку тем

Tematiskā pārbaude
Mums tikko beidzās tematiskā pārbaude, uzņēmumam pusgada laikā ir bijuši daži starpniecības darījumi, bet VID aktā ierakstīts, ka uzņēmums nodarbojas ar vairumtirdzniecību un netiek veikta noliktavas uzskaite ? Kāda var būt uzskaite, ja tāda noliktava vispār nepastāv, preces kā tādas nav, pasūtījums no piegādātāja pa taisno tiek piegādāta pircējam ? Un vēl uzrakstīts, ka grūti izsekot darījumiem, vai uz preces iepirkšanas dokumenta vēl būtu jāatzīmē kam viņa piegādāta, ņemot vērā, ka tā ir starpniecība. Datorprogrammā it kā viss uzrādās cik ienāk un cik iziet vai tas pie katra darījuma būtu jāizprintē'?
Ixs
Ixs 11.04.2005 19:34
30 сообщений на сайте

Ответы (12)

Tas taču nerakstīts likums- ja nāk tematiskā pārbaude, tas maksā 250 Ls vienalga par ko! nomierinies un uzskati ka ja atnāca tagad, tad kādus 3 gadus nenāks!
Lizuks
Lizuks 11.04.2005 19:38
6 сообщений на сайте
ja jau tā ir starpniecība, tad jau Jūs piestādāt rēķinu pircējam par starpniecību nevis piegādātaj preci vai arī Jūs veicat transporta pakalpojumu par preces nogādāšanu no pārdevēja pircējam. Bet ja jau Jūs uzrādāt, ka paņemat preci un tad rakstat PPR ka pārdodat preci, tad tā nav starpniecība manuprāt. Vai arī es nesaprotu, vai kļūdos, bet "uz preces iepirkšanas dokumenta ...." ja tiek iepirkta prece tad ir jābūt arī noliktavas uzskaitei, es tā saprotu.
Cleo
Cleo 11.04.2005 19:44
19234 сообщения на сайте
Так вроде у них складской учет имеется - Datorprogrammā it kā viss uzrādās cik ienāk un cik iziet. Уже не знают к чему прицепиться.
Albina
Albina 11.04.2005 19:49
64703 сообщения на сайте
Mums ar to starpniecību sanāk tā diezgan interesanti. Mēs veicam savstarpējo norēķinu operācijas, tas ir klients pasūta preci, ko mēs tālāk pasūtam ražotājam par ko arī veicam samaksu, līdz ar to PPR no ražotāja ienāk mūsu grāmatvedībā. Tālāk ražotājs preci ar savu transportu nogādā klientam no kura savukārt mēs saņemam samaksu jau par preci + starpniecības maksa vai uzcenojums. Preci pie sevis mēs neuzglabājam. Programmā "noliktavā" smalki preces tiek uzskaitītas gan ienākošās, gan izejošās, vienkārši es viņas neesmu drukājusi ārā, it kā jau tā pati noliktavas uzskaite sanāk.
Ixs
Ixs 11.04.2005 19:50
30 сообщений на сайте
Ixs, bet vai auditoriem Jūs to nolitavas uzskaiti datorprogrammā parādījāt? Varbūt tāpēc viņiem nav skaidrs, ka Jūs nepaskaidrojāt.
Cleo
Cleo 11.04.2005 19:55
19234 сообщения на сайте
Dokumentus paprasīja atvest uz VID. Es pati ar viņiem nerunāju bet cik sapratu, tad direktoram tas tā tieši netika taujāts, to ka uzskaite tiek vesta programmā tika pateikts. Vienkārši uz priekšu no datora jādrukā arā viss iespējamais un papīra formā jāuzglabā. Naudas sodu paldas dievam neuzlika, tik mutiski brīdināja.
Ixs
Ixs 11.04.2005 20:02
30 сообщений на сайте
Потому что штрафовать не за что.
Albina
Albina 11.04.2005 20:06
64703 сообщения на сайте
Bet ja jau jūs visu preci uzreiz pārdodat - kāpēc laist caur noliktavu? Ja paši sakat, ka reāli neko nekur neuzglabājat. Manšķiet, ka labāk uzreiz grāmatot uz izmaksām (iepērkot) un viss OK.

A tematiskās pārbaudes vispār interesantas. Man tās gada laikā bijušas jau kādas padsmit vismaz. Svarīgi jau arī ko tas direktors tur pasaka, tāpēc labāk uz tām sūtīt cilvēku, kurš tiešām saprot no kurienes, kāpēc, cikos, kad un uz kurieni prece kustās. Viņiem (VID) jo vairāk papīru jo labāk - līgumi, grāmatojumi, registri, apmaksas dok., un viss pārējais. Galvenais uzvesties pārliecinoši

Bez tam, šķiet, likumā "Par grāmatvedību" ja nemaldos - teikts, ka grāmatvedību jākārto trešajām personām skaidri saprotami un ja uzskaite tiek veikta ar datoru, tad visiem datiem jābūt pieejamiem. Tāpēc labāk tomēr visu izdrukāt un mierīgs prāts.
Kristinec
Kristinec 21.04.2005 10:54
41 сообщение на сайте
Man nupat tematiskajā pārbaudē prasīja, vai uzskaites pamatā ir galvenā grāmata vai žurnāls-virsgrāmata. Es teicu, ka tas ir labs jautājums - būs jāpaprasa grāmatvedības programmas autoriem Tad vēl piebildu, ka droši vien šāds jautājums ir būtisks tiem, kas grāmatvedību kārto ar roku (pērk un raksta dažādos žurnālos), bet no datorprogrammām taču var izdrukāt, kā vien vajag. VID darbiniece samulsa un teica, ka viņiem pašiem esot ļoti grūti aizpildīt veidlapas, kas nav mainījušās jau ļoti sen, prasa ierakstīt daudz nevajadzīgas informācijas, bet nemaz nepalīdz PVN pārbaudei būtiskajos jautājumos.
Ilzex
Ilzex 21.04.2005 12:38
2676 сообщений на сайте
Ja, ar programmu, tad virsgrāmata, tā man paskaidroja VID darbiniece, kura rakstīja tematiskās pārb aktu.
Arcisa
Arcisa 21.04.2005 12:47
258 сообщений на сайте
nu programmā var izdrukāt arī galveno grāmatu Virsgrāmata izvēsrtā veidā ir kā galvenā grāmata tikai drusku izskats savādāks.
Cleo
Cleo 22.04.2005 08:44
19234 сообщения на сайте
ha! interesanti! Vai Jūs zinājāt, ka sodus tāpat par sīkumiem vien neliek? labi, var jau sastādīt protokolu, bet komisijā tikuntā bieži vien nolemj 21.pantu(mutisks aizrādījums). Bet tas ir stimuls laboties, lai nebūtu jātērē laiks pa komisijām!;)
Guniita
Guniita 27.04.2005 20:32
112 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.