Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
bez darba līguma К списку тем
Ответы (7)
Vai nav iespējas norēķināties ar sievu? Kāda atšķirība kam viņa dod naudu, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību.
domāju, ka avansa norēķinu persona var būt uzņēmumā tikai tā, ar kuru ir darba līgums (darba attiecības).
Principā nav aizliegts, ka avansu norēķinu personas ir arī tādas, kas nav darbinieki. Piemēram, gadās, ka sūta komandējumā kādu, kas nav darbinieks (farmācijas firmas apmaksā ārstiem dažādas konferences). Tad avansa norēķinu par komandējumu noformēs ne-darbiniekam.
Man vienam klientam ir tā, ka viens no dibinātājiem (kurš UR reģistrēts kā valdes loceklis, bet darbā nav pieņemts) dažreiz brauc komandējumos. Tad nu kas man atliek, kā noformēt avansa norēķinu?
Man vienam klientam ir tā, ka viens no dibinātājiem (kurš UR reģistrēts kā valdes loceklis, bet darbā nav pieņemts) dažreiz brauc komandējumos. Tad nu kas man atliek, kā noformēt avansa norēķinu?
vai tiešām kādā likumā ir tas pateikts, ka var???? Atceros bija diskusija par to, ka PPR parakstījis kāds kas atveda preci, bet nav uzņēmuma darbinieks.. un par to var uzlikt pat sodu un sarēķināt tam cilvēkam algu... tā ka nedomāju gan, ka var tā dot naudu kam ienāk prātā.
Jā, pastāv risks, ka VIDam var nepatikt, ka uz uzņēmuma dokumentiem stāv tādi paraksti, kas nav darbinieki. Var piespiest par to mēnesi aprēķināt VSAOI.
Tomēr uzņēmuma īpašnieks ir viena no nedaudzajām personām pasaulē, kura ir ar mieru darboties uzņēmuma labā, arī nesaņemot algu. To pat VID saprot samērā labi.
Manuprāt, problēmu var atrisināt, ja nolikumā uzraksta, ka avansu norēķinu personas var būt darbinieki un valdes locekļi, kas nav darba attiecībās ar uzņēmumu.
Tomēr uzņēmuma īpašnieks ir viena no nedaudzajām personām pasaulē, kura ir ar mieru darboties uzņēmuma labā, arī nesaņemot algu. To pat VID saprot samērā labi.
Manuprāt, problēmu var atrisināt, ja nolikumā uzraksta, ka avansu norēķinu personas var būt darbinieki un valdes locekļi, kas nav darba attiecībās ar uzņēmumu.
par īpašniekiem tāpat ir jāmaksā soc.iemaksasno minimālās algas, ja viņš veic vadības funkcijas uzņēmumā, bet nav noformēts ar darba līgumu un nesaņem algu.
Es reiz ar VID par šito izdiskutēju. Jāmaksā vismaz par vienu īpašnieku, ja ne ar vienu citu nav noslēgts darba līgums. VID uzskata, ka katrā uzņēmumā ir vismaz viens, kas veic operatīvo pārvaldi. Tikko ir noslēgts darba līgums ar vienu valdes locekli, tā par pārējiem vairs var nebēdāt.
Likumā par VSAOI ir teikts, ka darba ņēmējs (cita starpā) ir:
"2)uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors), izņemot zemnieku (zvejnieku) saimniecības īpašnieku"
Likumā par VSAOI ir teikts, ka darba ņēmējs (cita starpā) ir:
"2)uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors), izņemot zemnieku (zvejnieku) saimniecības īpašnieku"
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть