Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darba samaksa par svētku dienām К списку тем

Darba samaksa par svētku dienām
Varbūt kāds var dalīties pieredzē, kā tas notiek viņu uzņēmumā. Vai tiek apmaksātas svētku dienas darbiniekiem, šajās dienās viņi nestrādā, bet viņi varētu strādāt, ja valsts nebūtu noteikusi šis dienas kā brīvdienas un sakarā ar to šīs brīvdienas tiek apmaksātas. Tā piemēram Lielā Piektdiena un 1.Lieldienas Iznāk, ka neapmaksā jebkurā gadījumā tikai sestdienas un svētdienas. Esot DL likumā pants uz kuru balstoties to var darīt? Atvainojos, par juceklīgo jautājumu.
Iii
Iii 25.04.2005 10:15
62 сообщения на сайте

Ответы (3)

DL ir 68.pants Piemaksa par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā

(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu vai darbu svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.

144.pants Darbs svētku dienās

(1) Darbinieki netiek nodarbināti likumā noteiktajās svētku dienās.

(2) Ja nepieciešams nodrošināt nepārtrauktu darba gaitu, atļauts nodarbināt darbinieku svētku dienā, piešķirot viņam atpūtu citā nedēļas dienā vai izmaksājot atbilstošu atlīdzību

manuprāt nekur nav teikts, ka jāapmaksā svētku diena, ja darbinieks tajā dienā nestrādā.
Cleo
Cleo 25.04.2005 10:37
19234 сообщения на сайте
Когда вводили новый закон о труде, оплата праздничных(но не отработанных) дней была.В конце 2003 были дополнения и оплату отменили.Только за отработаное время вдвойне.
Geran
Geran 25.04.2005 11:04
202 сообщения на сайте
Не совсем так. Доплачивать за праздники не надо тем, кто на окладе. Они его получают в любом случае.

Тем, кто на повременке или сдельщине, надо платить по среднему. Потому что они не имеют возможности работать в этот день и зарабатывать деньги (п.9 ч.1 ст.73).
Maija
Maija 25.04.2005 15:30
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.