Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
100.p.(1) Darbinieka uzteikums К списку тем
100.p.(1) Darbinieka uzteikums
citāts no DL: "PĒC DARBINIEKA PIEPRASĪJUMA uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku."
Vai drīkst darba līgumā iestrādāt teikumu, ka pilnīgi noteikti uzteikuma termiņā neieskaitīs darbnespējas laiku?
Citādi standartvariants, iesniedz atlūgumu, paņem slimības lapu un jau strādā citā darbā.
Ответы (21)
līgumā: Ieskaitīs vai neieskaitīs?
darba līgumā manuprāt nevar ierakstīt neko kas ietu pretrunā ar likumu.
"termiņā neieskaitīs"
Nu jā, laikam jau nedrīkst
Tas nozīmē, ka es varu uzrakstīt , lai mani atbīvo, piem. ar 1. jūniju, un tad paņemu uz mēnesi slimības lapu, ja?
Būs tā jāizdara, tik un tā drīz taisos no darba iet prom uz bezdarbniekiem:)))
Ja darbinieks uzraksta iesniegumu par atbrīvošanu no darba, viņam darba devējs liek nostrādāt vienu mēnesi, bet, ja darbinieks slimo šī mēneša laikā, vienalga viņam ir jānostrādā viens mēnesis no iesnieguma brīža, jo slimības lapa neskaitās kā atstrādātais laiks.
Lolita: un kā ar "PĒC DARBINIEKA PIEPRASĪJUMA"
Tad jau man labāk, ka es uzraukstu, lai slimības laiku neieskaita. Uzrakstu atlūgumu un nākamā dienā paņemu uz mēnesi slīmības lapu:)))
Arī -pēc darbinieka pieprasījuma- darba devējs var atbrīvot tūlīt un var likt nostrādāt mēbesi jebkurā gadījumā slimības lapa neieskaitās kā atsrādātais laiks.
Daci, ja uzrakstat atlūgumu un nākošajā dienā paņemat uz mēnesi slimības lapu, tad pēc mēneša,kad beigsies slimības lapa Jums būs tas mēnesi jāatstrādā, ja nenāksit darbā jūs varēs atbrīvot par darba kavējumiem.
Nekā, nav jāatstrādā. DL 100. pants nosaka, ka ir JĀBRĪDINA 1 mēnesi iepriekš, nevis, ka jānostrādā. Un tikai, ja man galvā sviests, es palūdzu, lai manu sli'mibu neieskaita šajā laikā. Kur ir rakstīts, ka man šis mēnesis jānostrādā?
Pie tam 100.panta4.daļa paredz ka var atbrīvot pēc darbinieka vēlēšanās arī ātrāk nekā nogaidot mēnesi.
Bet atbildot uz uzdoto jautājumu... Kā darbinieks var strādāt citā vietā, ja viņam ir darbnespējas lapa? Par divām nedēļām ilgāk jau neizdosies viņam tas joks, jo B lapu jāaizpilda visām darbavietām. Un soci, ielūkojoties savos datoros, taču redz kur cilvēciņš strādā. Protams, ja strādā oficiāli.
Missyou - piebilde: 100.panta(4) Darbiniekam un darba devējam vienojoties, darba līgumu var izbeigt arī pirms uzteikuma termiņa izbeigšanās.
Vienojoties nevis pēc darbinieka vēlēšanās, vienoties nozīmē abpusēji
Darba deveju konfederacija un VDI tagad gatavo papirus, lai turpmak darba nespejas laiku noteikti neieskaita uzteikuma terminjaa. Tas viss ir sakaraa ar taam lielaam lietaam un parbaudem par viltus slimibas lapaam.. Jaseko lidz kad pienjems sho normu.
Soci neko nevar pateikt ielukojotie savos datoriņos. Viņiem ir redzemas summas, bet nav redzams, cik dienas cilvēks ir strādājis. Es varu nostrādāt vienu dienu un saņemt 200 Ls, un varu nostrādāt/ noslimot 10 dienas un saņemt 200 Ls. Abos gadījumos soci redzēs 200 Ls.
Pie tam B lapā paredzēts tikai 2 darba vietas. Ko darīt ja es strādāju 3 darba vietās? Pie tam soci pabalstu par B lapu aprēķina tikai pēc tām darba vietām, kas uzrādītas lapā, t.i. ja man ir 4 bet lapā varu uzrādīt tikai 2, tad arī pabalstu aprēķina no 2.
Dacis, atbilde - ja Jums ir vairāk nekā divas darbavietas, tad par to, ka esat slimojis uz B lapas, katra no darbavietām virs tām divām sagatavo Jums izziņu par to, ka B lapas laikā Jūs neesat strādājusi, respektīvi sniedz to pašu informāciju, ko tās divas ieraksta B lapā. Un Jums nav taisnība Soci kā Jūs izteicāties rēķina pabalstu pēc visu darbavietu norādītajām darba algām, vajag tikai izziņas no tām visām darba vietām. Šo informāciju Jūs varējāt saņemt arī savā VSAA nodaļā, ja būtu pajautājuši viņiem.
Cleo, atbilde-zemgale man tā arī atbildēja, ka būs tikai no tik darba vietām, cik lapā. Uz jautājumu par pārējām, man pateica- "nu nezinu!" un beidza sarunu.
Cleo, paldies! Nākamreiz zināšu!
Dacis, tad jau tajā Zemgale ir nekompetents cilvēks (mana rajona VSAA atbildēja, ka no pārējām darbavietām vajadzīga izziņa, kas apliecina, ka B lapas laikā neesmu strādājusi ) , ja atbildēja Jums ar "nu nezinu", jo reāli jau vidējā izpeļņa tiek rēķināta nevis no lapas, bet kompī no ienākumiem uz Jūsu vārdu un personas kodu no visiem darba devējiem. Sagatavojiet izziņu un lai pārējās darba vietas paraksta un apzīmogo un lieta darīta :).
Закрыть
Краткое описание нарушения