Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
atvaļinājums jūnijā К списку тем
1011erika 30.05.2005 14:49
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Ответы (36)
Sie cilovēki nestrādā sestdien s`vetdien un ja iekrīt svētku diena svētdien -to es neapmaksāju ,bet ja pa nedēļas vidu -apmaksāju
1011erika 30.05.2005 15:59
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Es domāju, ka mēs runājam par dažādam lietam. Es runāju par strādniekiem kuri strādā 5-darba dienu nedēļa un saņem mēneša darba algu (piemērām) 300 lati.
Bet Jūs par kādiem darbiniekiem runājiet?
Bet Jūs par kādiem darbiniekiem runājiet?
"man ir darba grafiks 5 dienas -8 stundas un stundas tarifa likme šiem cilvēkiem - vai tad jāmaksā tās sasodītās svētku dienas?"
Tagad skaidrs, Jūsu gadijumā vajag.
Ļoti rets gadijums , kad pie tāda darba grafika izmanto stundas tarifa likmi.
Tagad skaidrs, Jūsu gadijumā vajag.
Ļoti rets gadijums , kad pie tāda darba grafika izmanto stundas tarifa likmi.
Ja strādniekam ir stundas tarifa lime vai akorda darba samaksa, tad jāmaksā par svētku dienu, ja tā iekrīt dienā, kurā viņš būtu varējis strādāt. Tātad, ja ir 5 dienu nedēļa, tad maijā vienīgā apm.sv.diena- 4.maijs Svētku dienas nemaksā tikai tiem, kam ir mēnešalga.
Ingota 30.05.2005 16:02
13 сообщений на сайте
13 сообщений на сайте
73.pants. Darba likums
(1) Ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, darba devējam ir pienākums izmaksāt vidējo izpeļņu, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
...
9) neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā, un viņam ir noteikta akorda alga vai laika algas sistēma ar stundas vai dienas algas likmes apmaksu.
(1) Ja darbinieks neveic darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, darba devējam ir pienākums izmaksāt vidējo izpeļņu, īpaši gadījumos, kad darbinieks:
...
9) neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā, un viņam ir noteikta akorda alga vai laika algas sistēma ar stundas vai dienas algas likmes apmaksu.
Ta beidzot es riktīgi nobijos ,ka man viss ķiselī huuuuu ,eju padzert kafiju
Paldies meitenes ,vispār man liekas ,ka man viss ir "rets gadījums"
Paldies meitenes ,vispār man liekas ,ka man viss ir "rets gadījums"
1011erika 30.05.2005 16:07
311 сообщений на сайте
311 сообщений на сайте
Мне кажется так (но речь идет только о тех, кто на окладе): он в отпуске с 01.06. по 28.06. - ему оплачиватеся 20 рабочих дней, потому что если бы он не был в отпуске, то он бы свой оклад и получил, поэтому нет никакого основания на оплачивать ему праздничные дни. НО! за эти праздничные ему продлевается отпуск на 29 и 30 и эти дни тоже оплачиваются. Вот и выходит, что за июнь оплаченных 22. Оклад-то человек получает так и так, независимо от праздников, поэтому нет основания ухудшать его положение
В трудовой инспекции мне сказали,что в июне надо опл. отпуск 22 дня. Праздники оплачиваются. На вопрос "почему" внятного ответа не получила.( в моем случае работник на окладе)
В 75 ст. (9) сказано, что оплачиваются рабочие дни во время отпуска.
Если Вы сосчитаете именно рабочие дни в 4 неделях, то получите именно 18 рабочих дней, потому что праздники приключились в рабочие дни и от этого рабочих дней стало меньше.
Но если Вы обратите внимание на (1) 149 статьи, то увидите, что праздничные дни не считаются днями отпуска и Вам придется продлить на два дня отпуск. Если продление попадет на рабочие дни, то Вы оплатите еще два дня. Итого получится 20 оплаченных дней.
Бесплатный совет: не слушайте "специалистов", которые не могут обосновать говоримое!
Если Вы сосчитаете именно рабочие дни в 4 неделях, то получите именно 18 рабочих дней, потому что праздники приключились в рабочие дни и от этого рабочих дней стало меньше.
Но если Вы обратите внимание на (1) 149 статьи, то увидите, что праздничные дни не считаются днями отпуска и Вам придется продлить на два дня отпуск. Если продление попадет на рабочие дни, то Вы оплатите еще два дня. Итого получится 20 оплаченных дней.
Бесплатный совет: не слушайте "специалистов", которые не могут обосновать говоримое!
Par svētku dienu apmaksu - sanāktu vai nu jāapmaksā gan tiem kam noteikta mēnešalga gan tiem kam stundas tarifa likme, vai arī nevienam. Jo parēķinot par 2004.gadu(kad noteita min. alga 80 un st. tarife likme 0,474) ja strādāts visu gadu :
1)darbiniekam kam noteita mēnešalga saņemtu 80,00 * 12= 960,00Ls
2)darbiniekam kam noteikta st.likmepar tādu pašu darba laiku sanāktu 2025(darba stundu skaits 2004.gadā) * 0,474= 959,85 Ls, bet ja viņam vēl apmaksā svētku dienas kas iekrīt darba dienās tad viņam sanāk daudz vairāk.
To pašu varētu parēķināt arī ar vidējo darba stundu skaitu mēnesī.
Sanāk nevienlīdzība! Tātad ar likumu kaut kas nav kārtībā!
Bet es arī, tiem kam noteika st.likmerēķinu klāt par svētku dienām kas iekrīt darba dienā, un domāju ka tas nav īsti loģiski, bet tā jādara.
1)darbiniekam kam noteita mēnešalga saņemtu 80,00 * 12= 960,00Ls
2)darbiniekam kam noteikta st.likmepar tādu pašu darba laiku sanāktu 2025(darba stundu skaits 2004.gadā) * 0,474= 959,85 Ls, bet ja viņam vēl apmaksā svētku dienas kas iekrīt darba dienās tad viņam sanāk daudz vairāk.
To pašu varētu parēķināt arī ar vidējo darba stundu skaitu mēnesī.
Sanāk nevienlīdzība! Tātad ar likumu kaut kas nav kārtībā!
Bet es arī, tiem kam noteika st.likmerēķinu klāt par svētku dienām kas iekrīt darba dienā, un domāju ka tas nav īsti loģiski, bet tā jādara.
Ane 01.06.2005 23:41
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Vispār viss ir pietiekami loģiski, jo cietās algas saņēmēji saņem visos mēnešos vienādu algu, neskatoties uz to, ka nav strādājuši svētku dienās, kas iekritušas darbdienās.
To pašu DL garantē tiem, kas saņem naudiņu saskaņā ar akorda (gabaldarba) darba līgumu un gadījumos, kad noteikta stundas vai dienas likme, jo tos svētkos darbā nelaiž un viņi zaudē.
Ja būtu strādājuši, tad jāmaksā par darbu un +piemaksa par svētku dienu.
To pašu DL garantē tiem, kas saņem naudiņu saskaņā ar akorda (gabaldarba) darba līgumu un gadījumos, kad noteikta stundas vai dienas likme, jo tos svētkos darbā nelaiž un viņi zaudē.
Ja būtu strādājuši, tad jāmaksā par darbu un +piemaksa par svētku dienu.
Mu-maija, bet iepriekš es ar piemēru pierādīju, ka viņi neko nezaudē(ja nu vienīgi 0.15 Ls par gadu).
Ane 03.06.2005 13:00
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Kamēr "augšā" nesapratīs, ka ir nepieciešama Metodika, tik ilgi mocīsimies un spriedejēsim.
Jo "zaudēja" vai "vinnēja" - ne vienmēr ir nopietns arguments.
Es nevaru saprast, kādēļ visiem citiem Likumiem "pienākas" Metodika, bet Darba likumam (atticībā uz aprēķiniem) - tās nav un neviens nesola, ka kādreiz būs?!
Jo "zaudēja" vai "vinnēja" - ne vienmēr ir nopietns arguments.
Es nevaru saprast, kādēļ visiem citiem Likumiem "pienākas" Metodika, bet Darba likumam (atticībā uz aprēķiniem) - tās nav un neviens nesola, ka kādreiz būs?!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть