Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Pamatkapitāla palielināšana. К списку тем

Pamatkapitāla palielināšana.
Labdien cieniijamie koleegji!

Jautaajums ir diezgan sarezgjiits un godiigi sakot es nezinu kaa riikoties. Uzņēmuma īpašnieki ir noleemuši palielinaat pamatkapitaalu noveerteejot jau esošos uzņēmuma pamatlīdzekļus.Kaa to var izdariit un kaa jaariikojaas ar graamatojumiem.Lūdzu palīdziet.Paldies.
Educe
Educe 07.06.2005 18:08
17 сообщений на сайте

Ответы (8)

Если ОС уже принадлежат предприятию, то их, наверно, можно только переоценить. А, может, хотят увеличить не основной капитал, а собственной через резерв переоценки долгосрочных вложений (ОС) ? Поясните, пожалуйста.
Irena22
Irena22 07.06.2005 18:17
42998 сообщений на сайте
Vinji veelaas jau esoshus pamatliidzekļus noveerteet un par shaadu summu palielinaat pamatkapitaalu...manupraat tas nav iespeejams...:(...bet vinjiem es to iestaatiit nekaadiigi nevaru...jo vinji gluzhi vienkaarshi nesaprot.
Educe
Educe 07.06.2005 18:31
17 сообщений на сайте
Respektiivi vinji jau esoshus uznjeemuma aktiivus veelas paarveidot par pasiiviem...bet tas tachu nav reaali...bet vinji ir iedomaajushies ka to var izdariit...kaa lai es vinjiem paskaidroju ka tas nav iespeejasm?

Bet varbuut ir tikai es nezinu kaa?

Luudzu luudzu paliidziet.
Educe
Educe 07.06.2005 18:32
17 сообщений на сайте
Godīgi sākot, es nevaru iedomāties, ka viņi grib palielināt pamatkapitālu "novērtējot" jau uzņēmumā esošus pamatlīdzekļus. Jūs varāt piedāvāt viņiem ieskatīties Komerclikumā, ja viņi tur sameklēs attiecīgu pantu, tad lai rīkojās!
Irena22
Irena22 07.06.2005 18:37
42998 сообщений на сайте
Vinji pilniigi noteikti to nedariis...tas driizaak buutu jaadara man..man buutu jaatrod taada vieta kaadaa likumaa kur rakstiits cilveeciigaa valodaa (nevis graamatvezhu)...ka to izdariit nav iespeejams..Ja skaidroju vinjiem ka nevar palielinaat jau par esosajiem p/l pamatkapitaalu vinji to nesaprot...jo vinjiem tak nav ne jausmas kas ir bilance...kas ir graamatojums...kas ir aktiivs un kas pasiivs...luuk...vinjiem ir tikai auto uz kuru vinji skataas un saka luuk sho mees tagad varam iebaaz tpamatkapitaalaa...:(...a kaa man vinjiem tagad to...aarpraac..galva kuup..:(
Educe
Educe 07.06.2005 18:43
17 сообщений на сайте
Ну так попробуйте пояснить им, что машина уже принадлежит фирме и внести ее в основной капитал больше нельзя. Не говоря уже о том, что на внесение в уставный капитал неденежных активов требуется оценки сертифицированного оценщика, что стоит очень немаленьких денег!
Irena22
Irena22 07.06.2005 18:52
42998 сообщений на сайте
197.pants. Pamatkapitāla palielināšana

(1) Sabiedrības pamatkapitālu var palielināt:

1) esošajiem dalībniekiem vai uzņemtajiem jaunajiem dalībniekiem izdarot ieguldījumus sabiedrības pamatkapitālā un pretī saņemot attiecīgu jaunu daļu skaitu;

2) pēc gada pārskata vai ārkārtas bilances apstiprināšanas palielinot esošo daļu nominālvērtību, pamatkapitālā daļēji vai pilnībā ieskaitot pozitīvo starpību starp pašu kapitālu un pamatkapitālu;

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.02.2002. likumu, kas stājas spēkā no 15.03.2002.)

(2) Pamatkapitālu drīkst palielināt tikai tad, kad pilnībā apmaksātas visas esošās daļas.

(3) Ja jaunas daļas tiek iegūtas par cenu, kas pārsniedz daļas nominālvērtību saskaņā ar šā likuma 155.pantaotrās daļas noteikumiem, starpība starp iegūšanas cenu un iegūtās daļas nominālvērtību netiek ieskaitīta pamatkapitālā.

(4) Mantiskais ieguldījums pamatkapitāla palielināšanas gadījumā atļauts tikai tad, ja to paredz pamatkapitāla palielināšanas noteikumi.

(5) Izslēgts;

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.02.2002. likumu, kas stājas spēkā no 15.03.2002.)

Здесь перечислены все виды увеличения основного капитала.
Irena22
Irena22 07.06.2005 18:54
42998 сообщений на сайте
Эдуце. Лучше пришлите своих начальников сюда. Уж тут мы им объясним так, что до конца дней глупые вопросы задавать желания не будет.

А то, что они надумали, сделать невозможно. Вносить в капитал можно только то, что принадлежит самому участнику. Машина им не принадлежит, она принадлежит предприятию, поэтому они как участники распоряжаться ею не могут.

Даже резерв переоценки не поможет. По закону "О ГОП" его в капитал зачислять нельзя (ч 4 ст. 29).

Хотя юристы всякое протолкнуть через Регистр могут. Только потом очень больно начальникам будет, когда налоги на ровном месте себе накрутят.
Maija
Maija 08.06.2005 15:03
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.