Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Čeki К списку тем

Čeki
Vai var likt maija deklarācijā marta un aprīļa čekus? PPR es saprotu ka var, bet kā ar čekiem, jo avansa norēķinā viņi būs attiecīgi martā un aprīlī, bet PVN deklarācijā tikai tagad. Labot marta un aprīļa deklarāciju, izmest tos čekus vai tomēr likt maijā? Summas niecīgas 2 reizes pa 5 Ls, tā kā liekas nepatikšanas negribas, labāk izdarīt kā pareizi.
Olanda
Olanda 15.06.2005 14:48
190 сообщений на сайте

Ответы (21)

Конечно их в майскую декларацию. Тем более, что они пройдут через авансовый отчет. Авансовый отчет будет ведь майский!;)
H2so4
H2so4 15.06.2005 14:59
1644 сообщения на сайте
un kāpēc tad tos čekus nevar pielikt pie maija avansa norēķina, ja jau iekļausiet maija deklarācijā?
Cleo
Cleo 15.06.2005 15:01
19235 сообщений на сайте
Bet vai tad drīkst čekus par martu un aprīli likt maija avansa norēķinā? Jo avansa norēķinam taču tiek iesniegti attiecīgā mēneša čeki līdz mēneša pēdējam datumam, tad taču atkal būs pārkāpums ka nav laicīgi iegrāmatoti?
Olanda
Olanda 15.06.2005 15:22
190 сообщений на сайте
un kāpēc ne, ja avansa norēķinu persona tos iesniegusi tikai maijā? Ja jau jūs liksiet martā un aprīlī, tad loģiskāk būtu labot to mēnešu PVN deklarācijas, bet ja gribat iekļaut maijā, tad kāpēc gan nelikt čekus maija avansa norēķinā un līdz ar to arī maija PVN deklarācijā. Nevajag pēc sevis atstāt "bardaku", jo grāmatvedis, kas pēc Jums pārņems uzņēmumu (ja nu tā notiks) nezinās kāpēc pārbaudot pēc avansa norēķiniem un citiem rēķiniem nesakrīt tajos mēnešos PVN priekšnodokļa summa un sāksies putra. Ja jūs neesat izdevumos norakstījusi summas pēc tiem čekiem, tad nav arī manuprāt nekāds pārkāpums. Jāizsaka sabiedriskais "Fuj" avansa norēķinu personai par laikā neiesniegtiem attaisnojuma dokumentiem. Ja nu ļoti gribas kā saka "podstrahovatsja", tad var pievienot avansa norēķinu personas paskaidrojumu pie maija avansa norēķina par to, ka čeki aizkrituši vai aizklīduši citā mapītē bija un iesniegti tāpēc maijās nevis mēnešos, kad bija jāiesniedz.
Cleo
Cleo 15.06.2005 15:30
19235 сообщений на сайте
un jāsaka tāpat kā Inst _ Bet Jums nav obligāta jādara tieši tā, kā ieteicu.
Cleo
Cleo 15.06.2005 15:30
19235 сообщений на сайте
Вот как раз за накладные могут оштрафовать - документы должны прийти в бухгалтерию не позднее 15-го числа следующего месяца. А про чеки можно сказать, что основной документ здесь - авансовый отчет, как работник отчитался так и провела. Про НДС есть письмо СГД, что можно отчислять в любом периоде после даты оправдательного документа.
H2so4
H2so4 15.06.2005 15:31
1644 сообщения на сайте
Ja var iekļaut deklarācijā priekšnodokli jebkurā mēnesī pēc attaisnojuma dokumenta, tad kāpēc var sanākt pārkāpums par PPR vēlāku iekļaušanu? Jo uzskaitē ņemts man ir pareizajā mēnesī.

Es jau visu laiku direktoram saku FUI, ka viņam kaut kas no dokumentiem aizķeras, bet īpaši nelīdz. Zinu ka iepriekšējā grāmatvede meta ārā vecos čekus, neiekļāva nekur, teica ka nedrīkst.

Cleo, es te vēl ilgi taisos strādāt, citu nelaidīšu Bet es PVN1 atšifrēju visus čekus un PPR, ne tikai par 100 Ls, tā kā saprast varēs.
Olanda
Olanda 15.06.2005 15:37
190 сообщений на сайте
ja to čeku ir tik maz, tad jā, bet ja viņu ir ļoti daudz, vai katru čeku salīdzinās? Es parasti salīdzinu avansa norēķinā uzrādīto PVN kopsummu plus pēc bankas samaksāto rēķinu PVN kopsummas ar PVN deklarācijā priekšnodoklī uzrādīto.
Cleo
Cleo 15.06.2005 16:31
19235 сообщений на сайте
Nedomāju, ka kāds jūs sodīs par to, ka dokumenti iegrāmatoti vēlāk. Mani klienti šad tad atnes ne tikai vecus čekus, bet arī vecus rēķinus un PPR. Galvenais, ka priekšnodoklī neparādāt par ātru. No otras puses, man liktos pareizāk, ja grāmatojums un iekļaušana PVN pārskatā notiktu vienā un tajā pašā mēnesī. Ja dokumentu daudz, tad vēlāk nevarēs saprast, kādēļ nesakrīt attiecīgā mēneša PVN apgrozījums datorprogrammā ar iesniegto atskaiti.
Ilzex
Ilzex 15.06.2005 16:59
2709 сообщений на сайте
man arī gadās, ka vadītājs čekus atdod tikai nakamajā mēnesī, bet lai nerastos putra es parasti laboju deklaracijas. tas, ka var labot deklāracijas, ja ir konstatēta kļūda vēl 3 gadus pēc deklarācijas iesniegšanas ir atzīmēts nodokļu maksātāju tiesībās un VID katru dienu tiek iesniegtas neskaitamas labotas deklarācijas, ta ka par to neviens neper.LaiJums visiem jauka darba diena!!!
Indrina
Indrina 15.06.2005 17:03
нет сообщений на сайте
Да с ума все посходили со сдачей исправленных деклараций! Один водитель в июле чеки принес - исправили, другой в августе - исправили и так до бесконечности ...
Xan
Xan 15.06.2005 17:06
4878 сообщений на сайте
biežas precizētās PVN deklarācijas radīs aizdomas VID darbiniekos un iespējams iekļaus Jūsu uzņēmumu auditējamo sarakstā, lai pārbaudītu, kāpēc tik bieži tiek labotas PVN deklarācijas, vai ar uzskaiti ir viss kārtībā.
Cleo
Cleo 15.06.2005 17:14
19235 сообщений на сайте
bet vai tad ir iespējams iekļaut auditējamo sarakstā tik daudz uzņēmumu? varbūt tu Cleo esi kaut ko vairāk dzirdējusi par šo lietu. to būtu interesanti uzzināt.

pati bieži runāju ar kolēģiem un daudzi labo deklaracijas regulāri.

cita runa par čekiem ja man vadītājs atnes kādu vecu čeku, kura summa nav pārak liela vai pat ļoti maza viņs pats iedod un tad izdomā, ka nav ko sarežģīt dzīvi un izmet laukā.vai arī atļauj man neiekļaut reģistros šos čekus vispār.
Indrina
Indrina 15.06.2005 17:35
нет сообщений на сайте
Indrina, tas ka Jūsu kolēģu vidū daudzi regulāri labo PVN deklarācijas nenozīmē, ka tā dara ļoti daudzi. Personīgi es laboju, ja nav bijis kāda aizkavējušās rēķina dēļ iekļauts realizācijas PVN un ja par vēlu atnesta KTPR (jo tās nevar neiekļaut vēlāk, tās jāparāda tajā taksācijas mēnesī, kurā ir), bet priekšnodokli es iekļauju tajā mēnesī, kad tas rēķins ir uzpeldējis pēc ilgā ceļa uz grāmatvedību, jo priekšnodoklī drīkst iekļaut vēlākā periodā nekā radušās tiesības uz priekšnodokļa atskaitījumiem. Līdz ar to man pa gadu sanāk šādu nejaušību dēļ labot kādas 2 PVN deklarācijas, jo direktori ir saprotoši un dokumentus iespēju robežās cenšas tomēr iesniegt laicīgi. Gadās, ka kāds rēķins iepinies citā viņa mapē, bet attiecīgi pēc rēķina svarīguma arī iekļauju vai nu tajā periodā kad jābūt bija (minēts augstāk) vai arī tajā periodā, kad šis rēķins nonāca pie manis.
Cleo
Cleo 15.06.2005 17:42
19235 сообщений на сайте
Es arī cenšos pēc savas iniciatīvas labot ne vairāk kā 2-3 PVN deklarācijas gadā, parasti nododu reizē ar gada PVN deklarāciju.

Gadās gan, ka VID zvana un interesējas par kādām neprecizitātēm, tad cenšos operatīvi izlabot un nokārtot vai nu pa telefonu, vai aizsūtīt faksu.
Ilzex
Ilzex 15.06.2005 17:45
2709 сообщений на сайте
VIDā laikam kāda programma taisa riska analīzi un iekļauj riska grupā, kuriem prasītos pēc kādas pārbaudes. Visbiežāk, ja nesakrīt kādas uzrādītās summas, kurām būtu jāsakrīt. Man sanāca iesniegt tā pavairāk labojumus par veco gadu un man teica ka tas nav tik briesmīgi lai nokļūtu tajā riska grupā. Gan jau visus no tās grupas nepārbauda, bet izlases veidā daļu gan.

Es tad tos čekus ieliku maija avansa norēķinā un maija deklarācijā, ceru ka mani nepērs
Olanda
Olanda 15.06.2005 17:45
190 сообщений на сайте
Декларации пересдают многие, но если несколько раз пересдавать декларацию за один и тот же месяц, и делать это регулярно, то в список ВИДа попадете. Мне аудиторша со Сканстес говорила, что такая пересдача - дополнительный аргумент в пользу прихода высоких гостей.
Xan
Xan 15.06.2005 17:45
4878 сообщений на сайте
man atkal viena auditore teica, ka riska grupā ir tie uzņēmumi, kuru darbiniekiem regulāri ir minimālas algas, sevišķi tie, kuriem algas ir vēl zem minimālās un ja vēl uzņēmumā nav dokumentu, kas pierāda kadēļ šī alga ir mazāka tad sods tiek aprēķināts 3 kāršā apmērā no nodokļu summas, kurus aprēķina no minimālās algas.betja izdodas precizēt, ka šī alga ir bijusi lielāka, tad sodi ir lieli!!! un otra riska grupa , kurus īpaši filtrē ir uzņēmumi, kuri darbojas ar kokmateriāliem.

Lai Jums veicas!
Indrina
Indrina 15.06.2005 17:53
нет сообщений на сайте
jā otra riska grupa ir kokmateriāli darbojos tieši šajā sfērā un tāpēc katru mēnesi līdz 15.datumamvisi reģistri, visi akti un dokumenti ir sakontēti, sagrāmatoti un sašūti tur kur tiem jābūt.
Cleo
Cleo 15.06.2005 17:57
19235 сообщений на сайте
У меня тоже так было, когда у деревщиков подрабатывала, а они изверги НДС почти каждый месяц обратно просили. Как вспомню, ка я психовала перед первой проверкой... Зато после проверки 4-ой, все по барабану было. Хорошая тренировка для нервов.:)
Xan
Xan 15.06.2005 18:00
4878 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.