Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Steidzami-neizturēts pārbaudes laiks К списку тем
Steidzami-neizturēts pārbaudes laiks
Labdien!
Pieņēmām darbā cilvēku uz pārbaudes laiku 3 mēneši, vēl pārbaudes laiks nav pagājis, bet vadība nolēma viņu atlaist jau ātrāk, vai tā var? Vai man viņam jāaprēķina atlaišanas kompensācija? Kas vēl ir jādara?
Liels paldies!
Ответы (11)
Es pārskatīju DL, bet tā arī nesapratu vai atvaļinājuma kompensācija pienākas vai nē?
Компенсацию за отпуск надо выплатить.
В законе не сказано, что не положено. Значит, выплачивается на общих основаниях.
Sakiet, lūdzu, ja vadība piedāvā darbiniekam uzrakstīt atlūgumu pašam, ka viņš vēlas iet prom, nebeidzoties pārbaudes laikam, vai tad nav jāizmaksā atlaišanas pabalsts?
Ko Jūs domājat par "atlaišanas pabalstu"? Kas tas par atlaišanas pabalstu tādu?
Atvainojos, atlaišanas kompensācija!
Ja Jūs runājiet par kompensāciju par neizmantot atvaļinājumu, tad to vajag maksāt neatkarīgi no atlaišanas iemesla.
112.pants. Atlaišanas pabalsts
Ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, uzteicot darba līgumu šā likuma 100.pantapiektajā daļā un 101.pantapirmās daļas 6., 7., 8., 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:
1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;
2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;
3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;
4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.
Ar atlaišanas pabalstu es domāju DL 112.P, ja darbinieks vēlas iesniegt atlūgumu uz paša vēlēsanos pārbaudes laikā
А при чем тут 112 статья ?????
По собственному желанию , это статья 100 часть 1.
Вы прочитайте в какихъ случаях выплачивается выходное пособие. К уволнению по собственному желанию это не иммеет никакого отношения.
Paldies, es visu sapratu, iepazinos ar DL
Закрыть
Краткое описание нарушения