Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

darba njemeja kustiba! К списку тем

darba njemeja kustiba!
ja man pienjemts darbaa ir 14 gadigais, kads kods man vinjam jaaliek ir darba njemeeja kustiba? Vai 11?? It kaa soc. pa vinju nemaksaa, bet 11 koda ir rakstits atbilstoshi visiem soc. veidiem!Esmu nesaprashanaa!
Alpu_vijoliite
Alpu_vijoliite 02.07.2005 22:35
57 сообщений на сайте

Ответы (7)

vai tiesham neviens nav bijis saskaries ar shito??
Alpu_vijoliite
Alpu_vijoliite 04.07.2005 07:06
57 сообщений на сайте
Nu tak piezvaniet uz savu VID uz pajautajiet!
Rumbinja
Rumbinja 04.07.2005 08:06
1000 сообщений на сайте
interesanti, ka VID rīkojumā 764 "Metodiskie norādījumi par darba ņēmēju valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu aprēķināšanu" teikts, "Lai iegūtu darba ņēmēja statusu valsts sociālās apdrošināšanas izpratnē un persona tiktu pakļauta valsts obligātajai sociālajai apdrošināšanai, tai ir jābūt sasniegušai 15 gadu vecumu."

Ziņas par darba ņēmējiem sniedz cik es saprotu par darba ņēmējiem VSAOI likuma izpratnē, varbūt man ir nepareizs secinājums, bet vai persona kurai ir 14 gadi noslēdzot darba līgumu kļūst arī par darba ņēmēju? Par darbinieku jā, bet 14-gadniekiem cik saprotu atskaitē Ziņas par darba ņēmējiem nemaz nav paredzēts kods, jo viņi nav pakļauti soc.apdrošināšanai, viņiem un par viņiem nav jāveic soc.iemaksas
Cleo
Cleo 04.07.2005 19:21
19234 сообщения на сайте
wo wo Cleo! es ar lasiju to pashu rindkopu un brinijos, domaju jau ka nav vispar jaraksta kustiba, jo tada koda vispar nav, kas vinjam atbilstu, bet man VIDA atbildeja ,ka jaliekot 11 kods!
Alpu_vijoliite
Alpu_vijoliite 04.07.2005 21:18
57 сообщений на сайте
Viņi Jums rakstiski atbildēja? Diemžel, mutiskas atbildes ne vienmēr ir pareizas.
Martinas
Martinas 04.07.2005 21:35
38532 сообщения на сайте
Alpu_vijolīte, diemžēl prakse liecina ka viņu mutiskās atbildes dažkārt kardināli atšķiras no rakstiskām atbildēm uz vienu un to pašu jautājumu. Es ieteiktu Jums iesniegt vai nu VIDā rakstisku jautājumu vai VID mājas lapā http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=11&id=89&hl=1
ielikt jautājumu. Šo variantu esmu pārbaudījusi, jo vienu jautājumu uzdevu gan mājas lapā un tādā pašā tekstā uzdevu rakstiskā vēstulē jautājumu- abos gadījumos gan uz e-pastu, gan vēstulē saņēmu vienādas atbildes. Pamēģiniet.
Cleo
Cleo 05.07.2005 08:43
19234 сообщения на сайте
Biju iegājusi VID pie konsultanta un man parādīja VID skaidrojošo vēstuli no galvenās nodokļu pārvaldes, ka tik tiešām 14-gadniekam Ziņās par darba ņēmējiem uzrāda 11 kodu un ziņojumā par VSAOI aizpilda tikai 3 aili (darba ienākumi, 8.ailiIIN un 9.aili- riska nodeva. Soc.iemaksaspar viņu neveic un ja viņš ir izņēmis algas nodokļu grāmatiņu, tad piemēro neapliekamo. Kā arī jābūt vecāku rakstiskai piekrišanai, ka viņš strādās.

Esot solījuši MK, ka šai sakarā būs grozījumi, bet nu pagaidām neesot tāpēc esot tieši šāds VID skaidrojums.
Cleo
Cleo 05.07.2005 10:59
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.